Lezing over geschiedenis Katwijkse molens

Gepubliceerd op: 25 november 2018 23:15

foto Molen de Geregtigheid

Wie kan er beter iets vertellen over de geschiedenis van Katwijk aan de hand van zes molens dan molenaar/molenmaker Jack Bouma van molen de Geregtigheid aan de Valkenburgseweg? Op donderdag 21 februari om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Katwijk in De Roskam een avond over de lokale geschiedenis waarin Jack Bouma zijn toehoorders meeneemt op een reis langs de zes molens die Katwijk ooit rijk was.

Zes molens

Wist je dat er vroeger maar liefst zes windmolens in Katwijk hebben gestaan? Precies, en je bent niet de enige. Wie heel veel van de geschiedenis van de Katwijkse molens weet, is molenaar en molenmaker Jack Bouma. Samen met zijn vrouw Carita beheert hij voor de gemeente Katwijk de huidige molen de Geregtigheid die op zo’n prominente plek in Katwijk aan den Rijn staat. Bouma vertelt vol passie over het verleden van Katwijk aan de hand van de geschiedenis van deze zes molens. Een avond om bij te zijn en te genieten van interessante verhalen over Katwijk en molens.

Gratis toegang

Iedereen is van harte welkom op donderdag 21 februari in De Roskam. De lezing van Jack Bouma begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De lezing is gratis bij te wonen. De bibliotheek trakteert voorafgaand een kopje koffie/thee, de rest is voor eigen rekening.