Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

Gepubliceerd op: 23 november 2017 13:00

Ted Polet

Zeevaarder en ex-stuurman Ted Polet komt in de Hoofdbibliotheek zijn boek ‘De Batavier’ presenteren. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om gratis aan te schuiven op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur waar Polet over zijn bijzondere roman over een jonge zeeman zal vertellen. In woord en beeld komt ook zijn eigen zeevaartachtergrond langs. Een genoeglijk halfuurtje om bij aanwezig te zijn!

Roman 'De Batavier'

Onlangs verscheen de debuutroman ‘De Batavier’ van schrijver Ted Polet. Het is een prachtige roman over een jonge zeeman die, om gezondheidsredenen, genoodzaakt is om zijn werk op te geven. Van de erfenis die hij van zijn oom ontvangt, koopt hij echter een tweemaster, knapt die volledig op en gaat ermee richting Middellandse Zee. Tijdens zijn prachtige reizen maakt hij van alles mee. Zo redt hij op enig moment een aantal vluchtelingen uit het water en raakt betrokken bij hun wel en wee.

Liefhebbers van de scheepvaart en de zeilsport zullen veel plezier beleven aan dit boek. Wat ‘De Batavier’ ook aantrekkelijk maakt is dat er uiterst actuele thema’s voor een breed publiek in verwerkt zijn. Tel daar de spanning, de romantiek en de fijne schrijfstijl van Polet bij op en het mag duidelijk zijn dat legio mannelijke én vrouwelijke lezers van ‘De Batavier’ zullen genieten.

Lezing

Voorkant boek

In de lezing in de bibliotheek vertelt Ted Polet over de totstandkoming van zijn boek en zal hij boeiende stukjes voorlezen. Aan de hand van beelden gaat hij ook in op de thema’s die in het boek een belangrijke rol spelen. Zo komen zijn eigen achtergrond in de zeevaart en de impact van het eeuwige conflict tussen Turken en Grieken op de vluchtelingenstroom in dat gebied, aan de orde.

Erbij zijn is gratis

Wie is geïnteresseerd in het verhaal van Ted Polet en zijn boek ‘De Batavier’ is op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur van harte welkom in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Polet neemt een stapeltje van zijn boeken meer zodat geïnteresseerden een boek kunnen aanschaffen, uiteraard mét handtekening van de schrijver. De toegang tot de lezing/presentatie is gratis. Weer aan activiteit in het kader van de Zomerbieb die je niet wilt missen.