Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

Gepubliceerd op: 30 mei 2019 13:31

voorlezen met uiltjes

Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en/of op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand. Gratis voorlezen aan zee: dát is pas echt genieten.

Grandcafé aan zee Zand

Feestelijk voorlezen en knutselen

logo Zand

Weer of geen weer, in de serre van Zand maken we er een gezellig voorleesuurtje van. Op 31 juli lezen we feestelijk voor uit het prentenboek ‘De kist’, een heerlijk verhaal over Geesje de geit die op het strand een kist ontdekt. Ze verstopt zich met haar vriendjes in de kist, als zij een eng geluid uit zee hoort. Op 21 Augustus staat het prentenboek ‘De kleine walvis’ centraal. In dit Prentenboek van het Jaar 2017 gaat het over het jongetje Boy die aan zee woont. Op een ochtend vindt Boy een kleine walvis op het strand. Hij neemt de walvis mee naar huis. Eindelijk heeft hij een vriendje. Maar walvissen kunnen niet leven in een badkuip...
Allebei geweldige verhalen die ook nog eens op een bijzondere manier worden voorgelezen: soms met behulp van een zogenaamde voorleestas (met allerlei verrassende spullen die het verhaal nog beeldender maken) of met het voorleeskastje (waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken). Na afloop van het verhaal is er nog een kleine knutselactiviteit voor de kinderen.

Wanneer en waar?

• Wo. 31 juli van 15.00 tot 15.45 uur: voorlezen en aansluitend knutselen
  • Wo. 21 augustus van 15.00 tot 15.45 uur: voorlezen en aansluitend knutselen

Locatie: Grandcafé aan zee Zand, Boulevard Zeezijde 35, op het strand tegenover de vuurtoren.

Schuif ook eens gezellig aan bij zo’n voorleesmomentje van de bibliotheek. Het is gratis en het levert altijd een mooi verhaal op.