Workshop: Lampje maken met de 3D printer = UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 2 november 2017 12:45

3D lampje

Dat wordt weer een lichte (letterlijk dit keer!) ochtend met de 3D Printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 27 augustus staat van 10.00 tot 11.30 uur de workshop ‘Lampje maken met de 3D printer’ voor ouder én kind op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot 80-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet zelf een lamp ontwerpen….?

Lampje

Kinderen vanaf 8 jaar gaan samen met hun vader, moeder, opa of oma in deze creatieve en leerzame workshop een lamp ontwerpen. Eerst wordt een stroomkring in elkaar gezet met een lampje en een batterij. Als het technische gedeelte klaar is, komt de creativiteit om de hoek kijken: het ontwerpen van de lamp in TinkerCad. Een echte uitdaging waarbij je goed moet samenwerken. Maken jullie samen een vuurtoren, een lantaarn of misschien wel een paddenstoel die licht geeft. Het is allemaal mogelijk. De 3D printer doet er even over om de ontwerpen te printen, dus je kunt het lampje op een later tijdstip ophalen in de bibliotheek.

Meedoen?

Zin om mee te doen aan deze workshop ‘Lampje maken met de 3D printer’ op dinsdagmorgen 27 augustus om 10.00 uur? Meld je dan nu aan! Er zijn 10 toegangskaarten, 1 kaart is voor 1 kind + 1 (groot-)ouder in de leeftijd van 8 tot 80 jaar. Deelname: € 7,50 (inclusief materialen). Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Tot ziens in de Makersplaets!