Kindercollege: kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn?

Gepubliceerd op: 17 augustus 2017 13:08

robotje

Meedoen aan een Kindercollege is leuk. Met elkaar bepaalde vragen onderzoeken en er op speelse manier weer iets bijleren. Op woensdag 20 maart om 14.00 uur hebben we weer een Kindercollege op het programma staan. Dit keer is het onderwerp: Kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Maarten Lamers van de Universiteit Leiden neemt kinderen van 8 t/m 12 jaar mee naar de ‘gevoelswereld’ van robots. Als dat niet nieuwsgierig maakt…?

Robots

Robots kennen we vooral van televisie. Ze doen saai werk in fabrieken of leiden bezoekers rond in een bibliotheek of museum. Misschien is dat af en toe best saai. Soms zijn ze gewoon speelgoed. De meeste robots hebben een duidelijke taak waarvoor ze vaak speciaal zijn gemaakt. Maar nieuwsgierige robots bestaan ook, en bange robots. Zelfs robots die met opzet hulpeloos zijn. Waarom zijn deze robots er eigenlijk? En wat kunnen wij van ze leren? Wetenschapper Maarten probeert deze vragen met jou te beantwoorden.

Erbij zijn?

Vanaf 8 jaar ben je van harte welkom om op woensdagmiddag 20 maart om 14.00 uur aan te schuiven bij dit razend interessante Kindercollege in de Hoofdbieb. Toegang: € 2,-. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.