Kindercollege: verjaardagsfeestje met de Romeinen

Gepubliceerd op: 24 november 2018 15:23

taart Romeinse verjaardag

Weer zo’n leuk Kindercollege in de bibliotheek! Op 27 februari om 14.00 uur duiken we, aan de hand van Kim Beerden van de Leidse Universiteit, in het verleden en wel naar de Romeinse tijd. We willen er met elkaar achter komen hoe je je verjaardag vierde in de oudheid. Hingen de Romeinen bijvoorbeeld ook slingers op of waren er toen heel andere gebruiken? Hartstikke leuk om dat te ontdekken, om zelf een Romeinse uitnodiging te schrijven en bovendien steek je er ook nog iets van op. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij dit Kindercollege in de Hoofdbibliotheek. Kom je ook?

Hoe vierden de Romeinen hun verjaardag?

Als je in Nederland jarig bent, dan nodig je vaak familie en vrienden uit om het samen te vieren. Je krijgt cadeautjes, je geeft jouw gasten taart en je maakt er iets gezelligs van. Op school weten al je klasgenoten dat je jarig bent. Je wordt gefeliciteerd, je deelt iets te eten uit en met een beetje mazzel is zelfs de stoel waarop je zit, versiert.
Maar hoe vierden de Romeinen hun verjaardag? Met een feestje, dát wel. Toch moesten de kinderen gewoon naar school en het is maar de vraag of er mooie cadeautjes werden gegeven. Daar gaan we het allemaal over hebben en bovendien gaan we Romeinse uitnodigingen voor onze eigen verjaardagsfeestjes schrijven. Nieuwsgierig geworden?

Kom dan op woensdagmiddag 27 februari om 14.00 uur naar het Kindercollege met Kim Beerden in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 2,-. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.