Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg

Gepubliceerd op: 10 januari 2018 13:00

filmattributen

Op de eerste woensdag van de maand oktober staat er weer een filmmiddag van Bibliotheek en Sportbedrijf op het programma in Dorpshuis Valkenburg. Dit keer een echte aanrader vol spanning en humor. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen op woensdagmiddag 2 oktober aanschuiven in de brasserie van Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een gezellige filmmiddag. De film heeft alles te maken met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig meegenieten.

Maanavontuur

Michael Goldwing komt uit een familie met twee generaties ruimtevaarders die niet de ruimte in zijn gegaan. Hij baalt hier een beetje van en heeft het idee dat er een vloek op de familie rust. Maar NASA heeft reizen naar de maan in de koelkast gezet en het ziet er niet naar uit dat er dus nog iemand van de Goldwing-familie een voet op de maan zal zetten. En volgens de steenrijke oliemagnaat Richard Carson heeft dat nog nooit een mens gedaan! Verhalen over maanlandingen zijn leugens, vindt Carson. Hijzelf gaat zelf wel naar de maan, met zijn eigen raket, en met zeer duistere bedoelingen. Om de eer van de wereld én de vlag op de maan te redden kan NASA niet achterblijven en moet met een 40 jaar oude raket ook naar de planeet. Wie is er beter geschikt om de missie te leiden dan Michaels vader?

Een topper van een kinderfilm en een animatiefilm voor de hele familie. Het zit niet alleen vol grappen voor de jongste kijkers, maar hier en daar vinden we ook grappen voor ouders en grootouders. Daarnaast zit er een hoop historisch correcte informatie in over de maanmissie van de mens.

Reis op deze eerste middag in de Kinderboekenweek mee met deze humoristische film: woensdagmiddag 2 oktober om 14.00 uur in het Dorpshuis Valkenburg. Tot dan!

 

Logo Kinderboekenweek 2019