Lezing: hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Gepubliceerd op: 10 september 2019 16:00

Hersenen

In het kader van de Kattukse Brainweek (18 t/m 21 september) organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de Hersenstichting de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’ over het brein. Op zaterdag 21 september om 11.00 uur is het ‘loop maar binnen en schuif aan’ in de Hoofdbibliotheek: de lezing is voor iedereen interessant, toegankelijk en bovendien gratis.

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.

U kunt zelf veel doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen.

U krijgt tijdens de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’ meer concrete tips. Hoe eerder u daarmee begint, hoe groter de kans dat ook uw hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven.

Kattukse Brainweek

logo Kattukse brainweek

De Kattukse Brainweek is een week vol activiteiten om aandacht te vragen voor HCHWA-D, oftewel de Katwijkse Ziekte. Daarnaast wordt vanuit ‘het Katwijkse’ geld opgehaald voor onderzoek naar de ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Er is voorlichtingsmateriaal in de bibliotheek aanwezig.
De lezing op 21 september is gratis.