Workshop Dash: Hindernisbaan Challenge

Gepubliceerd op: 10 september 2019 18:00

robot Dash op hindernisbaan

Kan robot Dash een hindernisbaan aan? Wie meedoet aan de workshop ‘Dash: Hindernisbaan Challenge’ op donderdag 19 september om 16.00 uur in de Makersplaets van de bieb, krijgt een antwoord op deze vraag. Tijdens deze superleuke workshop gaan kinderen vanaf 7 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot de hindernisbaan goed doorstaat, hangt helemaal af van wat de kinderen hebben geprogrammeerd…

Hindernisbaan Challenge

In deze Dash-workshop bouwen de deelnemers eerst de vetste hindernisbaan die ze kunnen verzinnen, vol met moeilijke obstakels van karton, houten blokken, lego of wat ze maar willen gebruiken. Daarna programmeren ze hun Dash-robot zodat hij zonder slag of stoot het eind van de hindernisbaan haalt.

Robot Dash

Kinderen vanaf 7 jaar spelen op 19 september met de schattige robot Dash. Hij hoort geluid, reageert op licht, ziet objecten en doet wat zijn ‘programmeur’ wil. Kinderen krijgen de opdracht om Dash de robot te programmeren. Moet hij naar links, naar rechts of iets heel anders? Dash kan dansen, rare geluiden maken maar ook over een hindernisbaan lopen, zolang hij maar de goede opdrachten krijgt. Voor allerlei uitdagingen die hij tegenkomt, moeten de kinderen creatieve oplossingen verzinnen. Logisch nadenken, de basisprincipes van het programmeren leren, problemen oplossen én veel plezier maken: het kan allemaal in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

Meedoen?

Aan deze workshop ‘Dash: Hindernisbaan Challenge’ op donderdag 19 september om 16.00 uur kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 7 jaar. Deelname: € 3,- per persoon. Meld je snel aan! Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Tot ziens in de Makersplaets!