Gratis inloopspreekuur e-books

Gepubliceerd op: 10 september 2019 17:00

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je als bibliotheeklid toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 25.000 e-books en zo'n 2.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk dit najaar drie keer een gratis inloopspreekuur in verschillende bibliotheekvestigingen.

Vragen over e-books

Voor veel mensen is het lezen van e-books op de tablet of e-reader een uitkomst. Heb je vragen over hoe je dat precies moet regelen, dan kun je terecht op het gratis inloopspreekuur in de bibliotheek. Twee medewerkers zitten klaar en helpen mensen bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Het is van belang dat iedereen die langskomt op het spreekuur zijn/haar e-mailadres met wachtwoord paraat heeft.

Bibliotheekmedewerkers Monique Kromhout en Vera van Duijn: “Wij helpen iedereen die geïnteresseerd is in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet graag op weg. Voor ons altijd een leuke uitdaging om de online Bibliotheek onder de aandacht te brengen. We doen ons best om een wereld van e-books voor de mensen open te laten gaan.”

Data spreekuur e-books

• zaterdag 21 september van 10.30 tot 12.30 uur in de Hoofdbibliotheek
  • zaterdag 2 november van 10.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Rijnsburg
  • zaterdag 14 december van 10.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.