Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten

Gepubliceerd op: 24 november 2017 12:19

Na al vele succesvolle workshops in de bibliotheek te hebben gegeven, staat nu de fotografiecursus ‘Macro – bloemen en insecten’ van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in de bibliotheek geprogrammeerd. Dit is je kans om dit voorjaar een geslaagde duik te nemen in de Macrofotografie. Op woensdag 8 mei is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op zaterdag 11 mei nemen beide fotografen de deelnemers mee naar Panbos voor een vroege praktijkochtend. En een leuk weetje: eerdere deelnemers zijn als finalist geëindigd bij de fotowedstrijd van Natuurcentrum Katwijk….

Theorie-avond

De cursus ‘Macro – bloemen en insecten’ van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester begint met een theorieavond op woensdag 8 mei om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Menno en Joost geven een aantrekkelijke lezing met beelden over de technieken en instellingen die komen kijken bij macrofotografie. Lenskeuze, diafragma, sluitertijd en dergelijke zaken komen aan de orde. Het wordt echt een interactieve avond waarbij alle vragen die opkomen direct aan Menno en Joost kunnen worden gesteld.

Praktijkochtend

Om de theorie in de praktijk uit te voeren, verzamelen de deelnemers zich op zaterdag 11 mei om 7.00 uur in Panbos. Onder begeleiding van Menno en Joost worden de lenzen gericht op de bloeiende flora en kleinere fauna. Deze praktijkmomenten worden altijd zeer gewaardeerd door de cursisten omdat je ter plekke handige tips krijgt van de fotografen over hoe je iets het beste in beeld krijgt. En verder is het vooral genieten van een bijzondere ochtend in de natuur.

Meedoen?

Aan deze Macrofotografiecursus in twee delen (8 mei om 19.30 uur in de Hoofdbieb én 11 mei om 7.00 uur in Panbos) kunnen belangstellenden vanaf 15 jaar meedoen. Er kunnen zich 30 personen aanmelden. Deelname voor twee dagdelen (theorie en praktijk): € 15,- voor leden en € 18,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk en rechtstreeks hier.