Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg

Gepubliceerd op: 1 oktober 2017 15:31

Fort Brittenburg

Heb je wel eens van Fort Brittenburg gehoord? In vroeger tijden lag dit fort bij de Katwijkse kust en is later op een mysterieuze wijze in zee verdwenen. Nog steeds spreekt dit fort tot de verbeelding. Op woensdag 13 februari geeft Marleen Dijkdrent van Creakids voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek de workshop ‘Bouw je eigen fort Brittenburg’. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat Fort Brittenburg weer tot leven komen.

Bouw je eigen Fort Brittenburg

kaart Tabula Peuteringiana

In de workshop kunnen de kinderen, onder leiding van Marleen Dijkdrent, lekker hun fantasie gebruiken en krijgen ze alle ruimte om te experimenteren. Dát is waar Creakids Katwijk voor staat. Eerst komt de vraag aan de orde of Fort Brittenburg echt heeft bestaan. Vervolgens gaat Creakids Katwijk met de kinderen op onderzoek uit. De kinderen onderzoeken een eeuwenoude kaart, de Tabula Peutingeriana en maken daarna hun eigen Tabula schatkaart. Ze bekijken met elkaar hoe zo’n fort nu precies is gebouwd en gaan ‘m daarna in het klein nabouwen. Hartstikke leuk om aan mee te werken en dat geheimzinnige fort Brittenburg in deze tijd weer op te bouwen.

Meedoen?

Alle creatievelingen die zin hebben om mee te bouwen aan Fort Brittenburg zijn van harte welkom op woensdagmiddag 13 februari van 14.30 tot 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. De workshop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Deelname aan deze superleuke creatieve workshop kost € 6,- per kind. Toegangskaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en rechtstreeks hier.