Filmavond: historische film met excellerende vrouwen

Gepubliceerd op: 18 augustus 2017 15:30

filmattributen

Met de filmavond van 13 maart nemen we alvast een voorschotje op het thema van de 84ste Boekenweek: De moeder de vrouw. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek het waargebeurde verhaal op het programma van drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die in de jaren zestig werkzaam waren bij NASA en een cruciale bijdrage achter de schermen leverden aan de space race waarin de Verenigde Staten verwikkeld waren met de Sovjet-Unie. De vrouwen behoren door hun huidskleur en sekse tot een ‘verborgen’ groep. Een heel fijne film uit 2016 met een hoog feelgood gehalte en voor een breed publiek.

Verborgen groep

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly, speelt zich af in de vroege jaren zestig en laat het waargebeurde verhaal zien van wat er achter de schermen gebeurde bij de NASA ten tijde van de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. In een tijd waar de kleur van je huid nog bepaalde waar je in de samenleving stond laten drie dappere vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst zien dat de binnenkant belangrijker is.
Vanaf het eerste moment leef je met de dames mee. Het goede acteerwerk, het mooie verhaal en de swingende muziek maken er een plezierige film van. Het feelgoodgehalte is hoog en de boodschap van de film is vooral hoop en in jezelf blijven geloven. Iets waar we in de huidige tijd wel wat meer van kunnen gebruiken. Daarnaast blijft het verhaal van deze vrouwen zonder meer inspirerend.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 13 maart om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.