Filmavond Plus met historisch misdaaddrama; UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 5 december 2019 22:00

filmattributen

De laatste filmavond Plus van dit jaar in Bibliotheek Katwijk wordt weer dubbel genieten: van een populaire film dichtbij huis én van hapjes en drankjes. Op woensdag 18 december om 19.30 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een op een waar gebeurd verhaal gebaseerde thriller op het programma, naar de gelijknamige bestseller van Jennie Rooney. Een historisch en waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde. En met niemand minder in de hoofdrol dan de van het scherm afspattende Judi Dench.

Historisch en waargebeurd spionagedrama

De Britse Joan is in de 80 en leidt een rustig leven, wanneer ze plots wordt gearresteerd voor verraad en spionage. Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren. Daar blinkt ze uit als ambitieuze twintiger wanneer ze in de jaren ‘30 natuurkunde studeert aan Cambridge University. Door een toevallige ontmoeting raakt ze bevriend met de excentrieke Sonya en haar neef Leo. Beide zijn van oorsprong Russisch en nauw betrokken bij de Communistische Partij. Al snel valt Joan als een blok voor de charmante Leo, maar wanneer ze een baan krijgt als assistent bij een geheim staatsproject, verkeert ze in tweestrijd tussen haar idealen en de liefde.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op woensdag 18 december in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze en betaal met iDEAL. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).