Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 10 juni 2019 01:00

filmattributen

Een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk is dubbel genieten: van een populaire film dichtbij huis én van hapjes en drankjes. Op woensdag 16 oktober om 19.30 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op een roman van bestsellerauteur Meg Wolitzer. Het is het verhaal van een vrouw die haar eigen literaire ambities opzij heeft gezet voor de carrière van haar man en al die tijd zijn ontrouw negeerde. Wanneer hij echter de Nobelprijs voor Literatuur wint neemt ze een ingrijpend besluit.

Ingetogen relatiedrama

Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.
Een film over langdurige huwelijksproblemen, geheimen, gevoelens van bevestiging en verlies. Elke glimlach, ijzingwekkende blik of stilte verbergt een hardnekkige emotie die uiteindelijk leidt tot een mooi gelaagde en bittere conclusie. Met in de hoofdrollen Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater. Voor haar rol in dit spannende en stijlvolle drama over menselijke relaties ontving actrice Glenn Close een Oscar nominatie in de categorie 'Beste actrice'.
Een mooie film voor de Maand van de Geschiedenis waarbij de veranderende rol van de vrouw goed tot z'n recht komt.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op woensdag 16 oktober in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.