Filmavond Plus: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 9 december 2017 13:14

filmattributen

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 3 april om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

Pionier

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (gespeeld door Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

De film straalt luxe uit, met prachtige kleuren, een schitterende belichting en decors die aan Hollywoodfilms van weleer doen denken. Een film die een interessante vrouw uit de vergetelheid haalt, een vrouw die handtastelijke mannen van zich afslaat en standvastig haar doel voor ogen houdt. Met de actuele discussie over seksegelijkheid in het achterhoofd een juiste film op het juiste moment.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op woensdag 3 april in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.