Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama

Gepubliceerd op: 28 september 2017 10:22

filmattributen

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 13 februari om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een indrukwekkend drama op het programma dat zich afspeelt in de wereld van een rechter aan het Londense hooggerechtshof. Het is de boekverfilming van een gelijknamige roman van Ian McEwan, met een magistrale Emma Thompson in de hoofdrol.

Verstand en gevoel

Met de wet kan rechter Fiona Maye goed uit de voeten. Regels en logica liggen haar goed. Ook in haar privéleven heerst een overzichtelijke orde, totdat haar man Jack uit het niets aankondigt een affaire te willen beginnen. Hij is haar afstandelijkheid zat en eist zijn recht op intimiteit op. Fiona heeft geen idee hoe ze moet reageren. De 59-jarige Fiona heeft geen tijd om haar huwelijkscrisis onder ogen te komen, want ze krijgt een gecompliceerde zaak toegewezen. De 17-jarige Adam, lijdend aan leukemie, heeft dringend een bloedtransfusie nodig, maar hij en zijn ouders weigeren de artsen daarvoor toestemming te geven. Als Jehova’s getuigen mogen ze geen bloed van anderen accepteren. Wanneer hij dreigt te overlijden, besluit de rechter hem zelf te horen tegen alle gebruiken in.
Een prachtige film over de kloof tussen verstand en gevoel maar ook een mooi inkijkje in Engelse rechtspraak, in het bijzonder de wet die kinderen moet beschermen – soms tegen hun eigen ouders.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op 13 februari in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.