Workshop: Ontwerp je fantasieraket met de 3D printer

Gepubliceerd op: 10 september 2019 10:00

raket met 3D printer

Op de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek (thema: ‘Reis mee!’) kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee doen aan een razende raketworkshop met de 3D printer. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek richten we ons op 5 oktober tussen 11.30 en 12.30 uur op een reis door de ruimte en ontwerpen daarvoor onze eigen raket die door de 3D printer wordt uitgeprint. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want er kunnen maar tien kinderen meedoen. En zeg nu zelf: wie wil er niet z’n eigen raket ontwerpen….?

Fantasieraket

3D printer

In deze raketworkshop buigen we ons eerst over een aantal ontwerpvragen. Hoe ziet een raket eruit? Uit welke onderdelen bestaat een raket nu eigenlijk? En hoe haalt een raket het helemaal naar de maan of zelfs verder? Als we daar een antwoord op hebben, neemt de fantasie het over. Een raket met een zwembad, is dat een goed plan? Of een raket in de vorm van een ijsje, kan dat misschien ook?

Voor het ontwerpen van hun eigen fantasieraketraket, gebruiken de kinderen het programma TinkerCad, de 3D printer van de bibliotheek print de raket daarna uit. De 3D printer doet er even over om de ontwerpen te printen, dus de raket kan op een later tijdstip worden opgehaald in de bibliotheek.

Reis je mee per raket?

Zin om mee te doen aan deze razende raketworkshop ‘Ontwerp je fantasieraket met de 3D printer’ op zaterdagmorgen 5 oktober van 11.30 tot 12.30 uur in de Makersplaets van de bibliotheek? Meld je dan nu aan! Er zijn 10 toegangskaarten. Deelname: € 5,- (inclusief materialen). Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier