Workshop: Fantasiefiguur maken met 3D printer

Gepubliceerd op: 13 februari 2019 15:55

Fantasiefiguur

Wat ga jij op 13 juni voor moois maken met de 3D printer in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk? Want ja, op donderdagmiddag 13 juni duiken we van 16.00 tot 17.30 uur in de fantasiewereld tijdens de workshop ‘Fantasiefiguur maken met de 3D printer’. Kinderen vanaf 8 jaar gaan onder begeleiding aan de slag met de 3D printer. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens deze creatieve workshop met oude en nieuwe technieken. Wacht niet te lang met een kaartje kopen …

Fantasiefiguur met 3D printer

figuur in 3D

In deze leerzame workshop gaan we werken met TinkerCad. TinkerCad is een computerprogramma waarmee je 3D tekeningen kunt maken op de computer. In deze workshop bedenk en beschrijf je een fantasiewereld en maak je een hoofdpersoon in Tinkercad. Als de 3D printer alvast aan de gang gaat met het maken van de fantasiefiguurtjes, gaan we verder met het maken van de fantasiewereld. Zo maken we een lekker ouderwetse kijkdoos van knutselmateriaal en dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je fantasiefiguur is uitgeprint, beleef je de leukste avonturen in je zelfgemaakte wereld. Niet alle fantasiefiguurtjes zijn al klaar na de workshop dus de deelnemers kunnen die op een later tijdstip komen ophalen in de bibliotheek.

Meedoen?

Zin om mee te doen aan deze workshop: Fantasiefiguur maken met de 3D printer? Meld je dan nu aan! Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 8 jaar. Deelname: € 5,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.
Tot ziens in de Makersplaets!