Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels; UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 5 oktober 2017 23:30

digitaal ministeck

Weet je hoe leuk ministecken is? Lekker spelen met een soort kunststof mozaïeksteentjes die op een grondplaat geklemd worden en waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Maar wist je dat je dat ook digitaal kunt doen? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kunnen kinderen vanaf 8 jaar op dinsdag 10 december om 16.00 uur meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Met Bloxels

werken met Bloxels

In deze workshop gaan we games ontwerpen met Bloxels (een soort stoere kralenplank of digitaal ministeck). Tijdens deze workshop leren kinderen hoe ze met Bloxels Builder een eigen platformspel kunnen ontwerpen. De kinderen kunnen met de Bloxels een eigen karakterpoppetje maken die dan daarna in de speciale Bloxel-app wordt gezet om zo verder de game te ontwerpen. Ze kruipen in de huid van de speler om te ontdekken wat een spel nou eigenlijk een ‘goed spel’ maakt. Op basis van deze bevindingen gaan de kinderen een reeks spelelementen bedenken waarmee het spel wordt uitgewerkt. Dit ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk mogen de kinderen elkaars spellen spelen!

Meedoen?

Zin om mee te doen aan deze workshop ‘Digitaal ministecken met Bloxels’ op 10 december? Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 8 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.