Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

Gepubliceerd op: 28 oktober 2017 15:00

cursus Digisterker

De overheid regelt veel zaken met de burger via de computer. Bijvoorbeeld: het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, werk zoeken of een verhuizing doorgeven. Voor wie het moeilijk vindt om te werken met DigiD en online formulieren is er de cursus ‘Digisterker’. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leren mensen werken met de digitale overheid.

Digisterker

De cursus Digisterker helpt mensen bij hun digitale contact met de overheid. De deelnemers leren:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
  • waar én welke informatie staat op de websites van de overheid
  • aanvragen doen bij bijvoorbeeld de gemeente
  • veilig internetgedrag.

Wat en wanneer?

De cursus Digisterker is voor iedereen die al werkt met de computer en meer wil weten over DigiD en online formuleren invullen. In het najaar wordt Digisterker twee keer gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). De cursus bestaat uit vier ochtenden. Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Iedereen krijgt een werkboek mee voor thuis. Per cursus kunnen tien mensen meedoen. De data zijn:

• maandag 18 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 25 november 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 2 december 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 9 december 9.30 tot 11.30 uur.

Aanmelden

De cursus Digisterker kost € 15,- (voor 4 ochtenden, mét werkboek en koffie). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in de bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, 071-4021983. Aanmelden voor Digisterker kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier voor de cursus op de maandagen.