Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

Gepubliceerd op: 15 juni 2017 16:41

cursus Digisterker

De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat iedereen daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk opnieuw de succesvolle cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier laagdrempelige bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leert u?

U leert handige informatie te vinden en krijgt inzicht in hoe u iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld uw eigen gemeente. U krijgt te zien wat de overheid over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je deze DigiD kunt gebruiken. Ook is er aandacht voor wachtwoorden en veilig internetgedrag. Deze praktische cursus helpt u verder bij digitale contacten met de overheid.

Voor wie, door wie en wanneer

De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met computers en internet. De deelnemers volgen vier bijeenkomsten van twee uur en werken in kleine groepen van maximaal tien personen. De cursus Digisterker wordt gegeven op vier dinsdagochtenden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. De data zijn: 26 maart, 2, 9 en 16 april van 9.30 uur tot 11.30 uur.

De cursusleiding is in handen van twee, speciaal voor de Digisterker-cursus gecertificeerde, bibliotheekmedewerkers: Monique Kromhout en Vera van Duijn. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit maar u gaat ook zelf aan de slag met oefeningen. Bij de cursus hoort een werkboek waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen. Voor de cursus hoeft u geen examen te doen.

Bel voor meer informatie met Monique Kromhout, 071-4021983 (maandag t/m donderdag), óf Vera van Duijn, 071-4014819 (vrijdag).

Aanmelden

Deelname aan de cursus Digisterker kost € 15,- voor 4 dagdelen, inclusief werkboek en koffie. Meedoen? Aanmelden kunt u aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier. De bibliotheek zorgt dat u digitaal bij kunt blijven. Maak daar gebruik van.