Workshop collages maken voor volwassenen

Gepubliceerd op: 2 september 2018 17:00

collage van Lisette Hogewoning

Na het grote succes van vorig jaar, biedt de bibliotheek deze zomer opnieuw de workshop ‘Collages maken’ aan. Het is een bijzondere ervaring om met een stapel oude tijdschriften te beginnen en met een waar kunstwerk in de vorm van een collage te eindigen. Samen met kunstenares Lisette Hogewoning kunnen volwassenen op dinsdag 20 augustus van 10.00 tot 12.30 uur dit zelf beleven tijdens de verrassende workshop ‘Collages maken’ in de Hoofdbibliotheek. Merk hoe leuk het is om je creativiteit kwijt te kunnen door een prachtige én persoonlijke collage te maken. Er kunnen 15 deelnemers meedoen aan deze workshop, dus meld je tijdig aan.

Collages

Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen voor het creëren van een nieuwe compositie. Het startpunt is vaak een stapel tijdschriften, je begint te bladeren, te scheuren en te schuiven tot je bij het beeld komt dat je wilt hebben met vaak een verbluffend eindresultaat.
Tijdens de workshop beplak je in 2,5 uur een canvas doek (20 x 20 óf 18 x 24 cm). De materialen zoals tijdschriften en lijm worden door Lisette verzorgd maar het staat iedereen vrij om zelf knipsels, foto’s en andere zaken mee te nemen die je in je collage wilt verwerken.

Lisette Hogewoning

Lisette Hogewoning gaf deze workshop vorig jaar ook in de bibliotheek. Deelnemers vonden het een supergezellige ochtend die zeker voor herhaling vatbaar was. Lisette gaf duidelijke uitleg en tips en de deelnemers gingen stuk voor stuk met een mooie collage naar huis.
De kunstenares ontving voor haar werk de ‘Baalbergen aanmoedigingsprijs 2017’ & ‘de Zilveren Penseel 2017′. Wil je een indruk krijgen van haar werk en exposities, bekijk dan eens de website: https://www.mixupart.nl/

Deelnemen?

Ben je 16 jaar en ouder, dan kun je je nu aanmelden voor deze creatieve workshop op dinsdagmorgen 20 augustus om 10.00 uur in de Hoofdbieb. Toegang: € 17,50. Kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en rechtstreeks hier. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met iDEAL en print je toegangskaart(en).