Speel de spannende break-in box Landgoederen

Gepubliceerd op: 2 oktober 2018 18:00

Break-in box Landgoederen1

Heb jij ook wel eens zo’n oud landgoed of kasteel gezien waarvan je je afvraagt welke geheimen het verbergt? En zou je dan ook willen terugreizen in de tijd om zelf te beleven welke spannende gebeurtenissen er in het verleden hebben plaatsgevonden? Deze zomer is daar alle gelegenheid voor met de break-in box Landgoederen. Ben je 9 jaar en ouder, dan kun je in de vakantie gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen alvast wat escape room-ervaring opdoen: ook dát kan in de Zomerbieb! Regel snel een toegangskaart.

Wat is een break-in box?

De break-in box is een spel met een escaperoom-ervaring. Duik het verleden in en onderzoek via een aantal puzzels, raadsels en voorwerpen hoe je achter de gebeurtenissen van toen kunt komen. Puzzels moeten worden opgelost en knopen moeten worden doorgehakt om het verhaal tot op te bodem toe uit te kunnen zoeken. Deze break-in box is een soort omgekeerde escape room: je moet er niet úit zien te komen maar juist ín. En dat is een uitdagende opgave….

Ontrafel het geheim van Landgoed Welbehagen

slot break-in box

Het gebeurt wel eens dat bibliotheken bijzondere boeken erven van overleden mensen. Onlangs ontving de bibliotheek een wel heel vreemde erfenis. Van de wijlen Heer Johannes Heinsiegt kregen we een antieke dekenkist en een geheimzinnig, futuristische ogend tijdmachineapparaat, dat volgens een rafelig foldertje de Retrospector 3000 heet. De familie Heinsiegt vertelde ons dat Johannes tijdens zijn leven amateurhistoricus was. Hij sleet zijn dagen met een onderzoek naar het Landgoed Welbehagen, een oud landhuis dat in de 17-de eeuw hier in de regio gebouwd moet zijn, maar dat niet meer bestaat en waarover weinig terug te vinden is. Vlak voor zijn overlijden verklapte hij nog wel aan zijn familie dat hij het geheim bijna ontrafeld had.

Aan de kinderen die de break-in box komen spelen in de bibliotheek is de vraag of zij het werk van Johannes Heinsiegt willen afmaken zodat zijn harde werken niet voor niets is geweest. Wat is er toch met dat Landgoed Welbehagen gebeurd…?
Nog even samenvattend: er was eens een landgoed, Landgoed Welbehagen. Maar dat landgoed is verdwenen en er is bijna niks meer over te vinden. Het enige dat we weten is dat er een heel vreemd feest heeft plaatsgevonden waarbij er een heleboel mis ging. We hebben spullen gevonden die op het feest aanwezig waren en een soort tijdmachine.

Meedoen en inschrijven?

Kom ook naar deze gratis escape room-ervaring. Leuk voor iedereen vanaf 9 jaar. Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 6 kinderen. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Meedoen is gratis maar je moet wel van tevoren een toegangskaart regelen. Er zijn 6 gratis kaarten per datum beschikbaar. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de kaartverkoop op de website.

Het break-in box spel wordt gespeeld op:

• Maandag 19 augustus in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: van 13.00 tot 14.00 uur én van 15.00 tot 16.00 uur
  • Vrijdag 23 augustus in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: van 10.00 tot 11.00 uur én van 13.00 tot 14.00 uur
  • Maandag 26 augustus in de Hoofdbibliotheek: van 13.00 tot 14.00 uur én van 15.00 tot 16.00 uur
  • Woensdag 28 augustus in de Hoofdbibliotheek: van 10.00 tot 11.00 uur én van 13.00 tot 14.00 uur
  • Vrijdag 30 augustus in de Hoofdbibliotheek: van 10.00 tot 11.00 uur én van 13.00 tot 14.00 uur.

Doe je mee aan deze spannende break-in box over Landgoed Welbehagen? Dan zien we je graag in de bibliotheek verschijnen op een van bovenstaande data.