Bijenochtend

Gepubliceerd op: 4 juni 2018 15:27

Bijenstal Zanderij

Zoemmmm! Hé, een bij! Op dinsdagochtend 23 juli vertellen twee imkers van Bijenstal Duinvallei alles over deze nuttige beestjes in de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar komen te weten wat zich afspeelt in een bijenkorf, hoeveel bijen daar actief bezig zijn, hoe ze de winter doorkomen, waarom het zo slecht gaat met bijen en wat we daaraan kunnen doen. En daarna is het knutseltijd. Zorg dat je erbij bent op deze bijzondere bijenochtend op 23 juli.

Bijen zijn superbelangrijk

Bijen zijn de bekendste bestuivers van planten en bloesems. Ze bezoeken bloemen voor hun eigen energievoorziening, maar vooral om voedsel voor hun larven te verzamelen. En min of meer ‘per ongeluk’ zorgen ze hierbij ook voor de bestuiving van de bloemen. Ze leveren hierbij een belangrijke rol aan de biodiversiteit. Zonder hun werk zouden er allerlei groente en fruit niet op ons menu staan.

Over bijen, knutselen en een selfie in imkerpak

Bijenstal

Het wordt een leuke en interactieve ochtend op 23 juli. De imkers van de Bijenstal Duinvallei beginnen met een kort verhaal waarbij ze ook van alles laten zien. Daarna gaan de kinderen knutselen. Aan de slag met aarde, klei en zaden door een eigen zaadbommetje te maken. Die balletjes kun je in de tuin of ergens anders in de natuur gooien. Vaak spatten de balletjes op de grond kapot, wat precies de bedoeling is. Met de zaadbommen help je de bijen voldoende en gifvrij voedsel te vinden. En voor wie graag wil weten hoe het voelt om een echte imker te zijn, kan op de foto in een echt imkerpak. Wie wil dat nu niet?

Erbij zijn?

Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn om 10.30 uur welkom op deze verrassende bijenochtend in de Zomerbieb. Er kunnen 25 kinderen meedoen, dus regel op tijd een kaartje. Deelname: € 2,- per persoon, de opbrengst gaat naar de Bijenstal Duinvallei. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.