Archeologie break-in box

Gepubliceerd op: 26 november 2018 15:39

plaatje break-in box

Ben jij 10 jaar of ouder en nieuwsgierig genoeg om een geheim te ontrafelen? Dan heb je in de voorjaarsvakantie alle kans om het gratis spel te spelen van de break-in box archeologie. Je kunt op 20 en 25 februari en 1 maart in je uppie of met een groepje vrienden alvast wat escape room-ervaring opdoen in de Hoofdbibliotheek door te proberen het mysterie van archeoloog Robin Rövers te ontrafelen. Een superleuke ervaring!

Archeologie break-in box

Een break-in box is een soort omgekeerde escape room: je moet er namelijk niet úit maar ín zien te komen. En dat kan door het oplossen van een reeks vraagstukken. Via een aantal puzzels moeten kinderen een kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden.

In de bibliotheek staat een geheimzinnige kist afkomstig uit de persoonlijke collectie van professor Robin Rövers. Zij doet als archeologe al jaren onderzoek naar verzetten uit het verleden, zoals de Bataafse opstand en de slag bij Vlaardingen. Kwade tongen beweren dat haar onderzoek inmiddels is veranderd in een obsessie, terwijl anderen geloven dat zij op onverklaarbare verbanden is gestuit die niet ontdekt hadden mogen worden. In ieder geval is duidelijk dat zij haar wetenschappelijk onderzoek op vernuftige wijze verbergt voor anderen. Nu is er al een tijd niets van de professor vernomen en de universiteit waar zij werkt moet zeer binnenkort de resultaten van haar onderzoek publiceren. In haar kantoor werd niets bruikbaars gevonden. Men vond alleen deze geheimzinnige kist. Tot nu toe is er echter niemand in geslaagd de kist te openen en het geheim van de professor te ontrafelen. Lukt het jou wel? Schrijf je dan nu in.

Meedoen en inschrijven

Kom ook naar deze gratis escape room-ervaring. Leuk voor iedereen vanaf 10 jaar en ook voor volwassenen (ouders of opa’s en oma’s met kinderen). Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 8 kinderen. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Meedoen is gratis maar je moet je wel van tevoren aanmelden.

Je kunt je inschrijven per mail: apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Geef aan of je alleen of met een groepje (hoeveel personen) komt spelen en op welke datum en op welk tijdstip. Het spel wordt gespeeld op:

• Woensdag 20 februari: van 14.00 tot 15.00 uur
  • Maandag 25 februari: van 13.00 tot 14.00 uur én van 15:00 tot 16.00 uur
  • Vrijdag 1 maart: van 11.00 tot 12.00 uur én van 14.00 tot 15.00 uur.

Help mee om de kist van deze archeoloog te kraken en je krijgt er een spannend en avontuurlijk uur voor terug waarbij je in het verleden duikt.