Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 347)

 • Ouder-kind workshop: Samen een prentenboekje maken

  3 augustus 2018

  Zo leuk om samen met je jonge kindje iets bijzonders te maken! En handig als je zelf het wiel niet hoeft uit te vinden maar dat Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk dat al heeft gedaan. Onder begeleiding van Marleen is er op woensdag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur een ouder-kind (2 t/m 6 jaar) workshop ‘Prentenboekje maken’ in de Hoofdbibliotheek. Een ontspannende creatieve middag dichtbij huis die je zeker niet wilt missen!

  Bekijk details van Ouder-kind workshop: Samen een prentenboekje maken

 • Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst = UITVERKOCHT

  2 augustus 2018

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op dinsdag 13 augustus tussen 10.00 en 12.30 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft ‘de bibliotheek van de toekomst’ bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! Zorg dat je erbij bent!

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst = UITVERKOCHT

 • Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

  1 augustus 2018

  In de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Dat kan ook op een moderne manier. Speel je graag met Minecraft? En wil je een eigen kasteel bouwen? Geef je dan snel op voor de Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’ op zaterdag 3 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een echt kasteel uit de Middeleeuwen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat!

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

 • Sintmiddag

  28 juli 2018

  In de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam organiseren we op woensdag 27 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen. We gaan beginnen met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkest van Muziekschool Katwijk.

  Bekijk details van Sintmiddag

 • Workshop: Tie dye t-shirt maken

  26 juli 2018

  De eerste workshop Tie dye op 11 augustus was zo uitverkocht. Vandaar een nieuwe mogelijkheid voor een creatieve ochtend in de Zomerbieb met kinderen die van kleurige kleding houden. De extra workshop ‘tie dye t-shirt maken’ is op dinsdagmorgen 18 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets...

  Bekijk details van Workshop: Tie dye t-shirt maken

 • Workshops Muziek op schoot voor baby's/peuters én kleuters: UITVERKOCHT

  1 juli 2018

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk is er op woensdagochtend 2 september tweemaal een Muziek-op-schoot-Sing-In in de Hoofdbibliotheek Katwijk: één voor baby’s/peuters en één voor kleuters. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk gaat, samen met de kinderen, leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek is.

  Bekijk details van Workshops Muziek op schoot voor baby's/peuters én kleuters: UITVERKOCHT

 • Gratis hulp bij belastingaangifte

  1 juli 2018

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte en door de coronacrisis uitstel gehad? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar je moet je wel vooraf aanmelden.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

  28 juni 2018

  Een inspirerende avond die geheel in het teken staat van een groene en bewuste levensstijl. Samengevat in één zin is dat wat er op woensdagavond 13 november vanaf 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek op het programma staat. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond: met een groene inspiratiemarkt met kraampjes, een opening door wethouder Jacco Knape, een interactieve lezing van ‘Het Zero Waste project: een leuker leven met minder plastic’ door Jessie Kroon, drie korte presentaties over opmerkelijke...

  Bekijk details van Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

 • Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

  9 juni 2018

  Wanneer is iemand een held? En zit er ook een held of heldin in jezelf? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Ontdek de held(in) in jou! echt een aanrader. Op woensdag 30 oktober gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze heldenontdekkingstocht. Doe mee van 15.00 tot 16.30 uur, er kunnen 15 kinderen meedoen.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

 • Workshop: Programmeren met Blue-bot

  6 juni 2018

  In de Makersplaets van de bibliotheek hebben we op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 17.30 uur een leuke workshop op het programma staan met als titel ‘Programmeren met Blue-bot’. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen op een creatieve en leerzame manier aan de slag met het programmeren van een robot-bijtje. Leer jonge kinderen spelenderwijs programmeren tijdens deze workshop in de Makersplaets. Wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Blue-bot