Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 311)

 • Veelgeprezen jeugdfilm

  3 april 2018

  Ga er maar weer lekker voor zitten! Op woensdagmiddag 5 februari staat in de Hoofdbibliotheek een prijswinnende film op het programma voor kinderen van alle leeftijden. Vanaf 14.00 uur kunnen zij zich gratis laten verrassen door een heerlijke jeugdfilm gebaseerd op een boek van kinderboekenschrijfster Anna Wolz.

  Bekijk details van Veelgeprezen jeugdfilm

 • Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

  2 april 2018

  Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en/of op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand. Gratis voorlezen aan zee: dát is pas echt genieten.

  Bekijk details van Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

 • Kindervoorstelling: Mevrouw Groen en de Plastic Soep

  28 maart 2018

  Op de eerste zaterdag in november (Duurzaamheidsmaand) landt er een bijzondere kindervoorstelling in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met als titel ‘Mevrouw Groen en de Plastic Soep’. Een leuke en leerzame voorstelling voor iedereen en met name voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Mevrouw Groen neemt ons mee op reis over land en door zee. Over genieten van de natuur, het horen van de vogels, kleuren en bellenblazen. Kom je, samen met je kind, op zaterdag 2 november om 10.30 uur in de bibliotheek aan de...

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Mevrouw Groen en de Plastic Soep

 • Kindercollege Amnesty International met KinderRechtenReis

  28 maart 2018

  Vaak staat er op woensdagmiddag in de Hoofdbibliotheek een leuke, creatieve of interessante activiteit voor kinderen op het programma. Op 20 november om 14.00 uur hebben we iets speciaals: een Kindercollege door Amnesty International. Iedereen van 10 jaar en ouder is welkom bij dit gratis Kindercollege waarbij we op KinderRechtenReis gaan. Ga je mee?

  Bekijk details van Kindercollege Amnesty International met KinderRechtenReis

 • Workshop: Green Screen in twee middagen UITVERKOCHT

  18 maart 2018

  Zet ze maar in de agenda! Op woensdagmiddag 19 én 26 februari van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen vanaf 7 jaar leren onder begeleiding zichzelf in een prentenboek te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze creatieve workshop in twee middagen waarbij we met allerlei nieuwe technieken aan de slag gaan.

  Bekijk details van Workshop: Green Screen in twee middagen UITVERKOCHT

 • Gratis en feestelijk uurtje kunst

  5 maart 2018

  Een uurtje kunst met een feestelijk tintje. Bibliotheek Katwijk en K&O nodigen u op donderdag 12 december om 14.00 uur van harte uit bij een kunstlezing over ‘De jonge Rembrandt’ van spreker Hoo-Man Chan. Aansluitend is de opening van een verrassende expositie met werken door K&O cursisten van docente Corina Zuiderduin. Een duik in het werk van de jonge Rembrandt, een tentoonstelling van lokale kunstamateurs en een hapje/drankje om het uurtje kunst compleet te maken. Daar wil je toch ook bij zijn?

  Bekijk details van Gratis en feestelijk uurtje kunst

 • Workshop: Veilig online bankieren

  3 maart 2018

  Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch komt internetcriminaliteit regelmatig voor. Wees criminelen op internet te slim af en kom naar de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ op dinsdag 21 januari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Bibliotheek Katwijk, Gemeente Katwijk en de SNS bank werken samen om deze workshop te organiseren. Hier kun je meer leren over wat je kunt doen om veilig te bankieren op internet.

  Bekijk details van Workshop: Veilig online bankieren

 • Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

  3 maart 2018

  De lezing van Anna van den Breemer onder de titel ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’ geeft de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) nog wat extra kleur. Want welke ouder worstelt er soms niet met allerlei opvoedkwesties? Van den Breemer vertelt op woensdag 29 januari om 20.00 uur in haar lezing hoe je als ouder kunt omgaan met de verschillende emoties van je kind. Met humor weidt zij uit over de grote en kleine problemen waar ouders dagelijks tegenaan lopen en geeft alle ‘ploeterende’...

  Bekijk details van Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

 • Workshop Creakids: Eierdozen recyclen

  28 februari 2018

  Altijd een belevenis voor kinderen om aan mee te doen: een workshop met Creakids Katwijk. Op woensdagmiddag 13 november van 15.00 – 16.30 uur gaan in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar lekker aan de slag met…: eierdozen recyclen. In de duurzaamheidsmaand november zul je verrast worden wat er allemaal voor leuke dingen zijn te maken van materialen die je normaal gesproken weggooit.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Eierdozen recyclen

 • Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

  28 februari 2018

  Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdag 30 juli van 10.00 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. We organiseren dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 7 jaar en ouder maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 12 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT