Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 220)

 • Vrolijke Nederlandse Taalshow voor de hele familie

  10 november 2017

  In de Week van de Alfabetisering kan iedereen op donderdag 12 september om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever meegenieten van De Nederlandse Taalshow. In deze voorstelling vol met humor, zang, dans en een vleugje drama kunnen mensen op een vrolijke manier hun Nederlands een beetje bijspijkeren en bovendien zijn er mooie prijzen te winnen met een spannende quiz rond de Nederlandse taal. Een leuke show voor jong en oud die al op tientallen plekken in Nederland is gespeeld en ook op De Parade...

  Bekijk details van Vrolijke Nederlandse Taalshow voor de hele familie

 • Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

  6 november 2017

  Hoe leuk is het om tijdens de Nationale Voorleesdagen te genieten van een leuke poppenkastvoorstelling samen met je kindje? Dat kan op zaterdag 26 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘Waar is mijn huis’ voor kinderen vanaf 2 jaar.

  Bekijk details van Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

 • Jeugdfilm over jong vogeltje

  5 november 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 6 februari een leuke animatiefilm klaarstaan over een jong vogeltje dat graag met zijn vriendinnetje speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm over jong vogeltje

 • Zing Nederlands met me

  3 november 2017

  Een taal leren door te zingen is leuk, het brengt mensen samen, helpt om te ontspannen en is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. En met elkaar zingen is sowieso al een feestje! Op woensdag 17 april om 19.30 uur gaan we (Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Welzijnskwartier) onder leiding van de enthousiaste zangdocent Wieke Ubels van Muziekschool Katwijk aan een groot zang- en taalavontuur beginnen. Samen met iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vindt om...

  Bekijk details van Zing Nederlands met me

 • Workshop: Lampje maken met de 3D printer = UITVERKOCHT

  2 november 2017

  Dat wordt weer een lichte (letterlijk dit keer!) ochtend met de 3D Printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 27 augustus staat van 10.00 tot 11.30 uur de workshop ‘Lampje maken met de 3D printer’ voor ouder én kind op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot 80-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet zelf een lamp ontwerpen….?

  Bekijk details van Workshop: Lampje maken met de 3D printer = UITVERKOCHT

 • Gratis jeugdfilmmiddag in Hoofdbibliotheek

  1 november 2017

  Ook kalfjes hebben soms van die wensen. In de gratis jeugdfilm die op woensdagmiddag 4 september in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam wordt vertoond, speelt een kalfje dat een ster wil worden de hoofdrol. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen door deze grappige en leerzame familiefilm.

  Bekijk details van Gratis jeugdfilmmiddag in Hoofdbibliotheek

 • Filmavond Plus met romantisch eilanddrama

  28 oktober 2017

  Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 12 december om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek alweer de laatste filmavond Plus op het programma: met een romantisch naoorlogs eilanddrama in goede Britse traditie.

  Bekijk details van Filmavond Plus met romantisch eilanddrama

 • Workshop LEGO® Mindstorms

  25 oktober 2017

  Programmeren is niet meer weg te denken in onze huidige digitale maatschappij en voor onze kinderen is het juist zo belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met deze vaardigheden. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) vaardigheden in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk op 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek een workshop Programmeren met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar.

  Bekijk details van Workshop LEGO® Mindstorms

 • Workshop: Programmeren met Dash UITVERKOCHT

  25 oktober 2017

  Zijn robots alleen voor nerds? Als je zelf hebt kennis gemaakt met de robot Dash kun je die vraag misschien beter beantwoorden. Je kunt Dash de robot niet alleen ontmoeten maar ‘m ook programmeren tijdens de workshop ‘Programmeren met Dash’ in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Op dinsdagmiddag 7 mei van 16.00 tot 17.30 uur gaan kinderen vanaf 7 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot luistert? Dat hangt helemaal af van de opdracht die jij hem hebt gegeven…

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Dash UITVERKOCHT

 • Openingstijden feestdagen

  24 oktober 2017

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn rond de feestdagen in december zoveel mogelijk geopend volgens de normale tijden. Er zijn een paar uitzonderingen.

  Bekijk details van Openingstijden feestdagen