Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 333)

 • Gratis hulp bij belastingaangifte

  1 juli 2018

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte en door de coronacrisis uitstel gehad? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar je moet je wel vooraf aanmelden.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

  28 juni 2018

  Een inspirerende avond die geheel in het teken staat van een groene en bewuste levensstijl. Samengevat in één zin is dat wat er op woensdagavond 13 november vanaf 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek op het programma staat. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond: met een groene inspiratiemarkt met kraampjes, een opening door wethouder Jacco Knape, een interactieve lezing van ‘Het Zero Waste project: een leuker leven met minder plastic’ door Jessie Kroon, drie korte presentaties over opmerkelijke...

  Bekijk details van Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

 • Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

  9 juni 2018

  Wanneer is iemand een held? En zit er ook een held of heldin in jezelf? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Ontdek de held(in) in jou! echt een aanrader. Op woensdag 30 oktober gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze heldenontdekkingstocht. Doe mee van 15.00 tot 16.30 uur, er kunnen 15 kinderen meedoen.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

 • Workshop: Programmeren met Blue-bot

  6 juni 2018

  In de Makersplaets van de bibliotheek hebben we op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 17.30 uur een leuke workshop op het programma staan met als titel ‘Programmeren met Blue-bot’. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen op een creatieve en leerzame manier aan de slag met het programmeren van een robot-bijtje. Leer jonge kinderen spelenderwijs programmeren tijdens deze workshop in de Makersplaets. Wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Blue-bot

 • Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

  5 juni 2018

  Een workshop Handlettering is helemaal hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb staat er weer eentje op het programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Fleur Vooijs geeft op maandag 22 juli van 10.00 tot 11.30 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met een prachtig vakantiedagboekje naar huis gaat. Er kunnen 20 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

 • Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

  5 juni 2018

  Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie daar zelf het bewijs van wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend de zomer in’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Op maandag 22 juli om 19.30 uur neemt zangdocente Wieke Ubels de deelnemers mee op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen.

  Bekijk details van Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

 • Bijenochtend

  4 juni 2018

  Zoemmmm! Hé, een bij! Op dinsdagochtend 23 juli vertellen twee imkers van Bijenstal Duinvallei alles over deze nuttige beestjes in de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar komen te weten wat zich afspeelt in een bijenkorf, hoeveel bijen daar actief bezig zijn, hoe ze de winter doorkomen, waarom het zo slecht gaat met bijen en wat we daaraan kunnen doen. En daarna is het knutseltijd. Zorg dat je erbij bent op deze bijzondere bijenochtend op 23 juli.

  Bekijk details van Bijenochtend

 • Jeugdfilmmiddag over vriendschap en een circus

  3 juni 2018

  Ook dit jaar organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op de eerste woensdag van de maand weer een gezellige filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg! Op woensdagmiddag 8 januari kunnen kinderen vanaf zes jaar aanschuiven in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een plezierige film over stuntelende jongleurs en acrobaten en een verdwenen circustent. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom...

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag over vriendschap en een circus

 • Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

  3 juni 2018

  Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt nu voor de derde maal deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op donderdagmiddag 16 en 23 januari, 6 en 13 februari van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair...

  Bekijk details van Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

 • Hilarische jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

  3 juni 2018

  De tweede gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk in Dorpshuis Valkenburg is op de eerste woensdagmiddag in februari. Op woensdagmiddag 5 februari vanaf 14.00 uur kun je zien dat onze geliefde huisdieren ook een eigen leven hebben. In de hilarische jeugdfilm die we dan vertonen, kom je daar alles over te weten. Wat spoken zij allemaal uit als wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken? Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich op deze middag gratis laten verrassen...

  Bekijk details van Hilarische jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg