Resultaat 71 - 80 (van 281)

• Kindercollege Amnesty International met KinderRechtenReis

28 maart 2018

Vaak staat er op woensdagmiddag in de Hoofdbibliotheek een leuke, creatieve of interessante activiteit voor kinderen op het programma. Op 20 november om 14.00 uur hebben we iets speciaals: een Kindercollege door Amnesty International. Iedereen van 10 jaar en ouder is welkom bij dit gratis Kindercollege waarbij we op KinderRechtenReis gaan. Ga je mee?

Bekijk details van Kindercollege Amnesty International met KinderRechtenReis

• Gratis en feestelijk uurtje kunst

5 maart 2018

Een uurtje kunst met een feestelijk tintje. Bibliotheek Katwijk en K&O nodigen u op donderdag 12 december om 14.00 uur van harte uit bij een kunstlezing over ‘De jonge Rembrandt’ van spreker Hoo-Man Chan. Aansluitend is de opening van een verrassende expositie met werken door K&O cursisten van docente Corina Zuiderduin. Een duik in het werk van de jonge Rembrandt, een tentoonstelling van lokale kunstamateurs en een hapje/drankje om het uurtje kunst compleet te maken. Daar wil je toch ook bij zijn?

Bekijk details van Gratis en feestelijk uurtje kunst

• Workshop: Veilig online bankieren

3 maart 2018

Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch komt internetcriminaliteit regelmatig voor. Wees criminelen op internet te slim af en kom naar de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ op dinsdag 21 januari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Bibliotheek Katwijk, Gemeente Katwijk en de SNS bank werken samen om deze workshop te organiseren. Hier kun je meer leren over wat je kunt doen om veilig te bankieren op internet.

Bekijk details van Workshop: Veilig online bankieren

• Workshop Creakids: Eierdozen recyclen

28 februari 2018

Altijd een belevenis voor kinderen om aan mee te doen: een workshop met Creakids Katwijk. Op woensdagmiddag 13 november van 15.00 – 16.30 uur gaan in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar lekker aan de slag met…: eierdozen recyclen. In de duurzaamheidsmaand november zul je verrast worden wat er allemaal voor leuke dingen zijn te maken van materialen die je normaal gesproken weggooit.

Bekijk details van Workshop Creakids: Eierdozen recyclen

• Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

28 februari 2018

Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdag 30 juli van 10.00 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. We organiseren dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 7 jaar en ouder maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 12 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

Bekijk details van Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

• Vrolijke jeugdfilm over een koala

10 februari 2018

Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

• Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

5 februari 2018

De laatste gratis jeugdfilmmiddag van het jaar vindt plaats op woensdag 18 december om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een plezierig filmvervolg op de succesvolle jeugdserie, van stuntelende jongleurs en een verdwenen tent tot oud acrobatenzeer. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen door deze fijne jeugdfilm.

Bekijk details van Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

• Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

28 januari 2018

Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in november/december in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een iPhone. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe deze smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

• Ladies night: UITVERKOCHT

13 januari 2018

Aan het eind van de Boekenweek, op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een inspirerende Ladies Night in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond met verrassende workshops en stands, een bakdemonstratie van Ine Paauw (oud-deelneemster van Heel Holland bakt), een presentatie van journalist Arachne die vertelt over haar kookboek ‘Eten als liefdestaal’, een photo booth, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en een modeshow. Beter kun je het...

Bekijk details van Ladies night: UITVERKOCHT

• Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

10 januari 2018

Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in september in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)