Resultaat 71 - 80 (van 186)

• Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg

1 oktober 2017

Heb je wel eens van Fort Brittenburg gehoord? In vroeger tijden lag dit fort bij de Katwijkse kust en is later op een mysterieuze wijze in zee verdwenen. Nog steeds spreekt dit fort tot de verbeelding. Op woensdag 13 februari geeft Marleen Dijkdrent van Creakids voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek de workshop ‘Bouw je eigen fort Brittenburg’. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat Fort Brittenburg weer tot leven komen.

Bekijk details van Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg

• Duik in de praktijk van de fotobewerking

28 september 2017

De fotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester zijn regelmatig te gast in de bibliotheek met hun succesvolle fotografieworkshops. Na een theorieavond over fotobewerking op 7 november, geven zij op woensdag 14 november om 19.30 uur een échte praktijkavond in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever waarbij de deelnemers zelf volop aan de slag gaan met het bewerken van foto’s. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar voor deze unieke gelegenheid.

Bekijk details van Duik in de praktijk van de fotobewerking

• Heksje op film

28 september 2017

Ben je zes jaar of ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 12 december een leuke film over een klein heksje voor je klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Bekijk details van Heksje op film

• Voorleesbingo volwassenen met de Indische tantes

28 september 2017

Zomaar een gezellig uurtje op donderdagmorgen in de hoofdbibliotheek. Daar kunt u bij zijn op donderdag 15 november van 10.30 tot 11.30 uur in de Hoofdbibliotheek. We hebben dan een leuke voorleesbingo voor volwassenen op het programma. De titel van deze voorleesbingo is: ‘De Indische Tantes’. Luister naar de korte en humoristische verhalen en streep weg wat je tijdens het verhaal hoort.

Bekijk details van Voorleesbingo volwassenen met de Indische tantes

• Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama

28 september 2017

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 13 februari om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een indrukwekkend drama op het programma dat zich afspeelt in de wereld van een rechter aan het Londense hooggerechtshof. Het is de boekverfilming van een gelijknamige roman van Ian McEwan, met een magistrale Emma Thompson in de hoofdrol.

Bekijk details van Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama

• Workshop: Leer je fotocamera kennen

27 september 2017

Wil je in één avond meer te weten komen over je camera, dan is hier een tip: geef je snel op voor de workshop van Hans Kruyt ‘Leer je fotocamera kennen’. Op maandag 18 februari om 19.30 uur leidt Hans Kruyt van fotospeciaalzaak Foto Kruyt je op een handige manier langs de basismogelijkheden van je camera en helpt je om nog mooiere foto’s te maken.

Bekijk details van Workshop: Leer je fotocamera kennen

• Lezing over geschiedenis Katwijkse molens

25 september 2017

Wie kan er beter iets vertellen over de geschiedenis van Katwijk aan de hand van zes molens dan molenaar/molenmaker Jack Bouma van molen de Geregtigheid aan de Valkenburgseweg? Op donderdag 21 februari om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Katwijk in De Roskam een avond over de lokale geschiedenis waarin Jack Bouma zijn toehoorders meeneemt op een reis langs de zes molens die Katwijk ooit rijk was.

Bekijk details van Lezing over geschiedenis Katwijkse molens

• Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

23 september 2017

Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Een e-mail sturen of beantwoorden kunnen de meeste mensen wel. Toch is het nog niet voor iedereen even eenvoudig om de weg op internet te vinden. Je kunt het nu leren op de cursus Klik & Tik. Geef je snel op voor deze handige cursus van drie ochtenden in maart bij de bibliotheek.

Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

• Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

22 september 2017

Op elke eerste woensdagmiddag van de komende maanden organiseert Bibliotheek Katwijk samen met Het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag voor de jeugd. In de gezellige brasserie draaien we op woensdag 6 maart, 3 april en 1 mei een leuke film voor kinderen. De jeugdfilmmiddagen beginnen om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

• Taalavond

22 september 2017

Voor alle taalcoaches die zich via Bibliotheek Katwijk en het Welzijnskwartier vrijwillig inzetten om mensen de Nederlandse taal te leren, organiseert de bibliotheek samen met het Welzijnskwartier op woensdagavond 6 maart in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever een Taalavond. Ook andere mensen die iemand helpen met de Nederlandse taal kunnen naar deze Taalavond komen. Zelfs mensen die erover nadenken om taalcoach te worden, zijn van harte welkom.

Bekijk details van Taalavond