Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 415)

 • GEANNULEERD Workshop: Programmeer je robot met LEGO Mindstorms Bekijk details

  18 februari 2020

  Voor kinderen is het hartstikke belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met digitale vaardigheden zoals programmeren. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) skills in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk een workshop van twee middagen (8 én 15 april van 14.00 tot 15.30 uur) in de Hoofdbibliotheek: Programmeer je robot met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar.

  Bekijk details van GEANNULEERD Workshop: Programmeer je robot met LEGO Mindstorms

 • GEANNULEERD Concertlezing Jan Brokken: De weg naar de vrijheid Bekijk details

  18 februari 2020

  Een van de hoogtepunten van De Maand van de Vrijheid in Bibliotheek Katwijk wordt ongetwijfeld de concertlezing van Jan Brokken ‘De weg naar de vrijheid’ i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet. Het is gelukt deze prachtige voorstelling met verhalen en muziek over zoektochten naar vrijheid naar Katwijk te halen. Op zaterdagavond 18 april is het vanaf 20.00 uur dubbel genieten in de Hoofdbibliotheek. Van Jan Brokken die niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller is. En van...

  Bekijk details van GEANNULEERD Concertlezing Jan Brokken: De weg naar de vrijheid

 • GEANNULEERD Filmavond met waargebeurd verzetsverhaal Bekijk details

  18 februari 2020

  De filmavond van april in Bibliotheek Katwijk staat in het teken van de Maand van de Vrijheid. Op woensdagavond 22 april om 19.30 uur staat er een Nederlands oorlogsdrama geprogrammeerd, dit keer in de filmzaal van Het Dorpshuis in Valkenburg. De film vertelt het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. Een ouderwetse oorlogsfilm over een ‘vergeten’ verzetsheld en zonder meer een krachtig verhaal met een groep uitstekende acteurs.

  Bekijk details van GEANNULEERD Filmavond met waargebeurd verzetsverhaal

 • GEANNULEERD Vrijheidscollege door Sinan Can Bekijk details

  18 februari 2020

  Sinan Can, Nederlands onderzoeksjournalist en bekend om zijn prijswinnende documentaires over de oorlog in Afghanistan, Syrië en de terroristen van IS, komt naar Katwijk voor een speciaal Vrijheidscollege. Omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, worden er in 2020 ruim 70 Vrijheidscolleges georganiseerd door heel Nederland. Deze colleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Op woensdagavond 29 april om 20.00 uur geeft Sinan Can in de Hoofdbibliotheek...

  Bekijk details van GEANNULEERD Vrijheidscollege door Sinan Can

 • GEANNULEERD Workshop Minecraft: bouw een bunker uit de Tweede Wereldoorlog Bekijk details

  18 februari 2020

  Heb jij wel eens overblijfselen van bunkers in de duinen gezien? In de Tweede Wereldoorlog werden tal van bunkers door de Duitsers gemaakt en gebruikt. Bibliotheek Katwijk organiseert tijdens de Maand van de Vrijheid voor kinderen een workshop Minecraft. Op woensdag 29 april van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur (in de meivakantie) geven we in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek voor kinderen van 9 t/m 14 jaar de workshop Minecraft: Bouw een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. We duiken met deze digitale...

  Bekijk details van GEANNULEERD Workshop Minecraft: bouw een bunker uit de Tweede Wereldoorlog

 • Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven UITVERKOCHT Bekijk details

  18 januari 2020

  Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 25 februari van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop Minecraft: Bouw je eigen haven. We duiken in deze digitale workshop in de geschiedenis van de havens in Zuid-Holland.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven UITVERKOCHT

 • Mario Kart gametoernooi UITVERKOCHT Bekijk details

  18 januari 2020

  De remmen gaan los tijdens het Mario Kart gametoernooi op dinsdagmiddag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks in de voorjaarsvakantie, dan is dit spannende racetoernooi echt iets voor jou. Bibliotheekstagiaires Matthijs en Ruben zorgen ervoor dat het een gezellige middag met een superspannende racewedstrijd wordt. Start de motor en racen maar….

  Bekijk details van Mario Kart gametoernooi UITVERKOCHT

 • Workshop: maak je eigen Dokter Bibberspel: UITVERKOCHT Bekijk details

  18 januari 2020

  Nee, deze voorjaarsvakantie hoef je je echt niet te vervelen. Want wat te denken van meedoen aan de workshop ‘Maak je eigen Dokter Bibberspel’ in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. Onder leiding van Melissa Heijmans gaan kinderen vanaf 8 jaar op donderdagmorgen 27 februari van 10.00 tot 13.00 uur druk in de weer om hun eigen Dokter Bibberspel te maken door middel van nieuwe technieken met de computer en knutselen. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke ochtend.

  Bekijk details van Workshop: maak je eigen Dokter Bibberspel: UITVERKOCHT

 • Nieuwscafé Bekijk details

  7 januari 2020

  We praten in de bibliotheek over het nieuws. In het digiTaalhuis in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever lezen we elke week een stukje over iets dat in het nieuws is. Bijvoorbeeld: over Prinsjesdag of over een orkaan. Het Nieuwscafé is om beter Nederlands te leren lezen.

  Bekijk details van Nieuwscafé

 • Hoofdbibliotheek in 2020 dicht op vrijdagavond Bekijk details

  5 december 2019

  De Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam is per ingang van 2020 niet langer geopend op vrijdagavond. Op vrijdag 3 januari sluiten de deuren voor het eerst om 17.00 uur. De hoofdvestiging van Bibliotheek Katwijk blijft hiermee twee avonden open: bezoekers kunnen op dinsdag- en donderdagavond tot 20.00 uur terecht. Alleen de vrijdagavondopenstelling verdwijnt dus.

  Bekijk details van Hoofdbibliotheek in 2020 dicht op vrijdagavond