Resultaat 71 - 80 (van 578)

• Micro:bit bootcamp Bekijk details

13 juni 2022

Vervelen in de zomervakantie? Nergens voor nodig! Op vrijdagmorgen 29 juli staat er in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek een superleuke bootcamp met micro:bit op het programma. Van 10.15 tot 12.15 uur zijn kinderen van 9 t/m 12 jaar welkom om lekker aan de slag te gaan en spelenderwijs kennis te maken met programmeren en in aanraking te komen met elektronica. Er kan van alles worden gemaakt bij deze educatieve activiteit in de bibliotheek.

• Tweedelige cursus: CoSpaces en Virtual Reality Bekijk details

13 juni 2022

Da’s pas een leuke cursus in twee delen om de zomervakantie mee te beginnen! In het kader van de Zomerbieb staat er op 14 én 15 juli in de Hoofdbibliotheek een tweedelige supercoole cursus op het programma met Virtual Reality. Kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar ontdekken tijdens deze cursus in twee ochtenden Virtual Reality met het programma CoSpaces. Een klein beetje ervaring met programmeren is wel handig. Snel aanmelden want er kunnen maar acht kinderen meedoen aan deze cursus in twee delen....

• Workshop: ZomerZang in Katwijk Bekijk details

9 juni 2022

Zingen is voor iedereen, zingen ontspant én geeft energie. Wil je het bewijs, meld je dan snel aan voor de workshop ‘ZomerZang in Katwijk’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek. Op woensdag 13 juli van 19.30 tot 21.30 uur neemt zangcoach Anjo van Hemert van Muziekschool Katwijk de deelnemers mee op een gezellig zangavontuur. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen.

• Speel de geheimzinnige Break-in box Archeologie Bekijk details

9 juni 2022

Zin om Escape Room-ervaring op te doen? Bij de Break-in Box Archeologie ontrafel je het geheim van archeoloog Professor Rövers. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Kom jij erachter wat de Professor heeft ontdekt tijdens haar onderzoeken en lukt het jou om achter het geheim te komen??

• Spreekuur Geldzaken Bekijk details

7 juni 2022

Grip op de Knip en het wijkteam houden een spreekuur Geldzaken. Het is voor iedereen die gratis advies of informatie wil over zijn/haar geldzaken. De mensen van Grip op de Knip en het wijkteam proberen te helpen als u te weinig geld heeft. Ook helpen ze regelingen aanvragen.

• Openingsfeestje LEGO-muur in Makersplaets Bekijk details

17 mei 2022

Zin in een LEGO-feestje? Kom dan gezellig naar de opening van de enige echte LEGO-muur in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek op woensdag 1 juni van 14.00 tot 15.00 uur.

• Boekpresentatie 'Wolventijd' van schrijver Lysander Mazee Bekijk details

16 mei 2022

De Katwijkse schrijver Lysander Mazee presenteert op zaterdag 4 juni tussen 14.00 en 15.00 uur zijn pas verschenen debuutroman ‘Wolventijd’ in Hoofdbibliotheek Katwijk aan de Schelpendam. ‘Wolventijd’ is een spannend en meeslepend avontuur dat zich afspeelt in de late Vikingtijd en teruggrijpt naar de Noorse mythen en sagen. Iedereen is van harte uitgenodigd bij de boekpresentatie, een leuke korte lezing door de auteur en boekverkoop/signeren. De toegang is gratis.

• Gratis energiespreekuur Bekijk details

13 mei 2022

Wie tips en advies wil over het besparen van energie, kan vanaf 19 mei elke dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur naar het energiespreekuur komen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Iedereen is welkom en kan voor hulp bij energiebesparing gratis terecht bij een ‘energiecoach’.

• Gratis muzikale voorstelling 'Coco kan het!' voor peuters/kleuters Bekijk details

12 mei 2022

‘Coco kan het!’, een gezellige muzikale voorstelling voor peuters en kleuters, is op 8 juni om 14.00 uur gratis in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam bij te wonen. Loop lekker naar binnen, zoek een plekje met je kindje, swing mee en geniet van het verhaal van vogeltje Coco die niet durft te vliegen. Muziekschool Katwijk (met Lilian) en Bibliotheek Katwijk (met Evelien) brengen het verhaal op een interactieve manier met vertelplaten uit het gelijknamige prentenboek én superleuke muziek.

• Workshop Bloxels Bekijk details

10 mei 2022

Kinderen zijn gek op bouwen met Bloxels, een soort digitale ministeck. En dat is precies wat ze gaan doen in de workshop Bloxels op dinsdag 28 juni in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, dan ben je van 15.30 en 16.45 uur welkom om lekker aan de slag te gaan met… Bloxels!

Paginanavigatie