Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 377)

 • CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT Bekijk details

  3 september 2018

  Ontmoeten, inspireren én iets moois maken! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt vrijdagavond 7 februari alle kans om dit om te keren. Kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere vrijdagavond dan je bent...

  Bekijk details van CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT

 • Vermakelijke jeugdfilm over koninklijk hondje Bekijk details

  2 september 2018

  Voor een vermakelijke film over de lievelingshond van de Britse koningin kunnen kinderen van zes jaar en ouder op woensdagmiddag 14 augustus aanschuiven in de bibliotheek. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig meegenieten van deze onderhoudende animatiefilm met een grappig hondje in de hoofdrol.

  Bekijk details van Vermakelijke jeugdfilm over koninklijk hondje

 • Workshop collages maken voor volwassenen Bekijk details

  2 september 2018

  Na het grote succes van vorig jaar, biedt de bibliotheek deze zomer opnieuw de workshop ‘Collages maken’ aan. Het is een bijzondere ervaring om met een stapel oude tijdschriften te beginnen en met een waar kunstwerk in de vorm van een collage te eindigen. Samen met kunstenares Lisette Hogewoning kunnen volwassenen op dinsdag 20 augustus van 10.00 tot 12.30 uur dit zelf beleven tijdens de verrassende workshop ‘Collages maken’ in de Hoofdbibliotheek. Merk hoe leuk het is om je creativiteit kwijt te...

  Bekijk details van Workshop collages maken voor volwassenen

 • Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox : GEANNULEERD Bekijk details

  2 september 2018

  De overheid communiceert steeds vaker zaken via internet zoals op de website MijnOverheid van de Nederlandse overheid. Alle overheidsinformatie is hier op één plek te vinden en burgers kunnen hier hun overheidszaken via het internet regelen. De Berichtenbox op deze website is uw persoonlijke brievenbus waarin u digitale post van de overheid ontvangt. In de workshop ‘Mijn overheid en de Berichtenbox’ krijgt u meer te horen over deze website en over het gebruik van een persoonlijke omgeving. De workshop...

  Bekijk details van Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox : GEANNULEERD

 • Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 september 2018

  Het wordt op woensdagavond 30 september genieten van een charmante en vaak ook geestige Franse film tijdens een filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma met het verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Een tragikomedie met een pleidooi voor medemenselijkheid en tegen de bureaucratie.

  Bekijk details van Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT

 • Jeugdfilm over ijstijd Bekijk details

  1 september 2018

  Op de openingsmiddag (woensdag 30 september) van de Kinderboekenweek staat er om 14.00 een grappige animatiefilm klaar in de Hoofdbibliotheek die zich afspeelt in de ijstijd. Logisch want het thema van de Kinderboekenweek is ‘En toen?’ en daarmee brengen we de geschiedenis weer tot leven. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich gratis laten verrassen door deze avontuurlijke jeugdfilm over mammoet Manny, sabeltandtijger Diego en luiaard Sid.

  Bekijk details van Jeugdfilm over ijstijd

 • Doorlopende speurtocht in twee vestigingen Bekijk details

  1 september 2018

  Op speurtocht gaan in de Kinderboekenweek? Ja, dat kan in de Hoofdbieb en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Van 30 september t/m 10 oktober kun je in beide bibliotheken tijdens de openingstijden meedoen aan een leuke speurtocht met als titel ‘Hadden de Grieken al raketten?’ Maak de opdrachten en win die gave prijs die we voor je hebben klaarstaan.

  Bekijk details van Doorlopende speurtocht in twee vestigingen

 • Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 september 2018

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in het najaar een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches: UITVERKOCHT

 • Filmmiddag over een Vikingjongetje Bekijk details

  1 september 2018

  In de Kinderboekenweek organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op woensdagmiddag 7 oktober weer een gezellige filmmiddag voor kinderen in Dorpshuis Valkenburg! Vanaf 6 jaar zijn kinderen van harte uitgenodigd in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een echte avonturenfilm over een verlegen Vikingjongetje. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

  Bekijk details van Filmmiddag over een Vikingjongetje

 • Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis Bekijk details

  1 september 2018

  Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt, ook in de Kinderboekenweek. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert de bibliotheek met Creakids Katwijk een tekenworkshop over het thema geschiedenis. Wees erbij op woensdag 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in het atrium van gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Er kunnen vijftien kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

  Bekijk details van Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis