Resultaat 71 - 80 (van 525)

• Kinderfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

25 januari 2022

In de voorjaarsvakantie staat er op woensdagmiddag 2 maart een filmmiddag op het programma in de brasserie van Het Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt, in samenwerking met Sportbedrijf Katwijk, voor een leuke en avontuurlijke kinderfilm. De film duurt bijna anderhalf uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur. Kom je ook?

Bekijk details van Kinderfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis Valkenburg

• Gratis hulp bij belastingaangifte Bekijk details

18 januari 2022

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

• Workshop: met de 3D-printer Bekijk details

13 januari 2022

Dat wordt een leuke dinsdagmiddag met de workshop 3D-printer op 22 februari in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar met hun eigen fantasie de mogelijkheden van het 3D printen ontdekken en zien hoe de 3D-printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want er zijn maar acht plekjes.

Bekijk details van Workshop: met de 3D-printer

• VoorleesVerrassingstas, speurtocht en leespods tijdens Voorleesdagen Bekijk details

13 januari 2022

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (wo. 26 januari t/m za. 5 februari) krijgen leners bij het lenen van prentenboeken in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk een leuke VoorleesVerrassingstas cadeau.

Bekijk details van VoorleesVerrassingstas, speurtocht en leespods tijdens Voorleesdagen

• Nationale Voorleesdagen met gratis inschrijven t/m 5 jaar Bekijk details

13 januari 2022

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022 vinden voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Ruim een week lang is er extra aandacht voor voorlezen én prentenboeken. Het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ en de negen andere prentenboeken uit de Prentenboek Top 10 staan centraal tijdens de Voorleesdagen.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen met gratis inschrijven t/m 5 jaar

• LEGO middag Bekijk details

10 januari 2022

Elk steentje telt tijdens de LEGO middag op dinsdag 15 februari van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of...

Bekijk details van LEGO middag

• Katwijk heeft een VoorleesExpress! Bekijk details

7 januari 2022

Mooie verhalen voorlezen bij kinderen thuis in gezinnen met een taalachterstand, dáár draait het om bij de VoorleesExpress. Ook in Katwijk zijn sinds kort voorleesvrijwilligers actief om de taalomgeving in huis te verrijken. Daniëlle van Rhijn is zo’n enthousiaste voorlezer bij de VoorleesExpress. Zij vertelt graag hoe mooi het is om een gezin op weg te helpen naar een betere taalontwikkeling.

Bekijk details van Katwijk heeft een VoorleesExpress!

• Crazy Challenge: Beveilig de diamant Bekijk details

6 januari 2022

Als je het nu over een Crazy Challenge hebt, dan is de opdracht die op 8 + 9 februari in de Makersplaets op kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt te wachten er echt eentje! Ga er maar aan staan om een wereldberoemde diamant te beveiligen. Deelnemers krijgen twee middagen de tijd om dit voor elkaar te boksen: di. 8 februari van 15.45 tot 17.00 uur én wo. 9 februari van 14.30 tot 16.00 uur. Superleuk dus regel snel een toegangskaart!

Bekijk details van Crazy Challenge: Beveilig de diamant

• Workshop: Bouw je eigen game met Bloxels Bekijk details

30 december 2021

Kinderen zijn gek op bouwen met Bloxels, een soort digitale ministeck. En dat is precies wat ze gaan doen in de workshop ‘Bouw je eigen game met Bloxels’ op dinsdag 1 februari in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, dan ben je van 15.30 en 16.45 uur welkom om lekker aan de slag te gaan met… Bloxels!

Bekijk details van Workshop: Bouw je eigen game met Bloxels

• Mad Science workshop: Chemische reacties, van molecuul tot muffin Bekijk details

27 december 2021

Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als scheikundige in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over chemische reacties: van molecuul tot muffin.

Bekijk details van Mad Science workshop: Chemische reacties, van molecuul tot muffin

Paginanavigatie