Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 281)

 • Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

  1 juni 2018

  Wij bieden voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar een beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan met als titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 6, 13, 20 september én 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursus in mei/juni was razend populair dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

 • Nieuwe taalcoaches gezocht

  30 mei 2018

  Er zijn steeds meer mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, het fijn vindt om iemand te helpen en wat tijd in de week hiervoor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen een gratis taalcoachtraining aangeboden in de bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuwe taalcoaches gezocht

 • Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

  14 mei 2018

  Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden? Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland – kun je je hart ophalen, ook in Bibliotheek Katwijk. Met Muziekweb heeft de bibliotheek de grootste muziekcollectie van Europa in huis.

  Bekijk details van Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

 • Toeristische informatie in bibliotheek

  9 mei 2018

  Bewoners, bezoekers en toeristen kunnen voor informatie over het toeristisch/recreatieve aanbod van de gemeente Katwijk voortaan ook terecht bij de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. In samenwerking met Katwijk Marketing is er ruimte gemaakt voor folders en ander informatiemateriaal. Ook is er een zogenaamd I-Point geplaatst.

  Bekijk details van Toeristische informatie in bibliotheek

 • Zangworkshop: Zingend het nieuwe jaar in

  3 mei 2018

  Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie dat zelf wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend het nieuwe jaar in’ voor volwassenen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Op woensdag 15 januari om 19.30 uur gaat zangdocente Wieke Ubels met de deelnemers op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Merk zelf wat een vrolijk feestje het is om met elkaar te zingen en doe mee!

  Bekijk details van Zangworkshop: Zingend het nieuwe jaar in

 • Makersplaetsochtend

  2 mei 2018

  Voor alle kinderen met creatieve ideeën die het leuk vinden om iets te maken of te doen met een computer of robotje, organiseert de bibliotheek op donderdagmorgen 25 juli tussen 10.00 en 11.30 uur een speciale Makersplaetsochtend in de Hoofdbibliotheek. Je hoeft je zeker niet te vervelen in de vakantie. Kom gewoon naar onze werkplaats voor beginnende makers en maak kennis met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en nog veel meer.

  Bekijk details van Makersplaetsochtend

 • Knuffel mee en filmpje kijken

  3 april 2018

  Gezellig met je knuffel onder de arm naar de bibliotheek en daar met andere kinderen én knuffels lekker lui een film kijken. Op woensdagmiddag 22 januari, de startdag van de Nationale Voorleesdagen, om 14.00 uur hebben we dit keer een film voor peuters en kleuters klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Schuif samen met je (knuffel-) vriendjes aan: de film is gratis en de limonade staat klaar.

  Bekijk details van Knuffel mee en filmpje kijken

 • Startbijeenkomst literaire leesgroep

  3 april 2018

  Wie herkent dat? Dat als je een mooi boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je met een ander wilt delen wat een verhaal heeft losgemaakt. Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten komt er op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek met de informatiebijeenkomst voor de oprichting van een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur. Zo leuk om aan een leesgroep mee te doen want je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet er ook...

  Bekijk details van Startbijeenkomst literaire leesgroep

 • Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

  2 april 2018

  Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en/of op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand. Gratis voorlezen aan zee: dát is pas echt genieten.

  Bekijk details van Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

 • Kindervoorstelling: Mevrouw Groen en de Plastic Soep

  28 maart 2018

  Op de eerste zaterdag in november (Duurzaamheidsmaand) landt er een bijzondere kindervoorstelling in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met als titel ‘Mevrouw Groen en de Plastic Soep’. Een leuke en leerzame voorstelling voor iedereen en met name voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Mevrouw Groen neemt ons mee op reis over land en door zee. Over genieten van de natuur, het horen van de vogels, kleuren en bellenblazen. Kom je, samen met je kind, op zaterdag 2 november om 10.30 uur in de bibliotheek aan de...

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Mevrouw Groen en de Plastic Soep