Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 186)

 • Poppentheater speelt gratis voorstelling 'De koning gaat kamperen'

  10 oktober 2017

  Genieten van een zomerse poppenkastvoorstelling in het kader van de Zomerbieb? Dat kan op woensdag 25 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘De koning gaat kamperen’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedereen is van harte welkom, kan gratis binnenlopen en vol = vol.

  Bekijk details van Poppentheater speelt gratis voorstelling 'De koning gaat kamperen'

 • Filmavond met romantische komedie en grandioze acteurs

  10 oktober 2017

  Het wordt op maandagavond 14 januari genieten van een Britse film tijdens de eerste filmavond van het nieuwe jaar, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een romantische komedie op het programma met zestigers in de hoofdrol. Maar dan wel grandioze Britse acteurs, onder wie Imelda Staunton, Celia Imrie, Timothy Spall en Joanna Lumley.

  Bekijk details van Filmavond met romantische komedie en grandioze acteurs

 • Boekpresentatie: Rijnsburgse Huisnamen

  10 oktober 2017

  Waarom heeft een huis in Rijnsburg een bepaalde naam gekregen? Welk verhaal schuilt er achter een huisnaam? Het boek ‘Rijnsburgse Huisnamen’ geeft antwoord op deze vragen. Op donderdag 29 november om 19.30 uur wordt, in samenwerking met Bibliotheek Katwijk, dit gloednieuwe boek gepresenteerd door schrijfster Agnes Korebrits in gemeenschapshuis ‘De Burgt’ (Burgemeester Koomansplein 1) in Rijnsburg.

  Bekijk details van Boekpresentatie: Rijnsburgse Huisnamen

 • Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

  6 oktober 2017

  Journalist, motorrijder, wereldreiziger en avonturier Paul van Hooff maakte een avontuurlijke motorrit van Nederland naar Japan. De avonturen die hij onderweg beleefde, heeft hij vastgelegd in een prachtig boek ‘Van hier tot Tokio’. Maandag 21 januari komt hij om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Maak kennis met Paul van Hooff en zijn 42 jaar oude Moto Guzzi want die neemt hij mee naar de bieb in Katwijk.

  Bekijk details van Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

 • Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

  6 oktober 2017

  Op de allereerste middag van de Nationale Voorleesdagen, op woensdagmiddag 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur, is er een spetterend voorleesfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig even langs met je kleintje bij dit gratis feestje.

  Bekijk details van Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

 • Gratis workshop: Veilig online bankieren

  6 oktober 2017

  Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch is internetcriminaliteit een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van internetbankieren? En hoe voorkom je online fraude, diefstal van jouw financiële gegevens en andere vormen van internetcriminaliteit? De gemeente Katwijk, de SNS bank en Bibliotheek Katwijk hebben de handen ineen geslagen om een antwoord op deze vragen te geven en organiseren...

  Bekijk details van Gratis workshop: Veilig online bankieren

 • Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

  6 oktober 2017

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk en Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) een muzikaal feestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op woensdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en op donderdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen met muziek en gebaren genieten van ‘Een huis voor Harry’.

  Bekijk details van Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

 • Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT!

  2 oktober 2017

  Mart Smeets, sportjournalist in hart en nieren, komt op maandagavond 11 februari naar Bibliotheek Katwijk. Hij wordt geïnterviewd door de Katwijkse sportcommentator Krijn Schuitemaker over zijn nieuwe boek ‘Afzien’. Hierin zijn vele enthousiasmerende Smeets-verhalen opgetekend. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde...

  Bekijk details van Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT!

 • Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje

  1 oktober 2017

  Ook met de kinderen kijken we in november in de bibliotheek met een schuin oogje naar het thema van Nederland Leest, namelijk voeding. Dat doen we door op woensdagmiddag 14 november om 14.00 uur in de Hoofdbieb met elkaar een leuke animatiefilm te kijken over een rat die topkok wil worden. In de pauze knutselen we een gezond hapje in elkaar van Rupsje Nooitgenoeg en natuurlijk laten we ons dat lekker smaken. Iedereen vanaf 6 jaar kan gratis aanschuiven op deze woensdagmiddag en meekijken/meedoen.

  Bekijk details van Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje

 • Workshop e-books op de e-reader & tablet

  1 oktober 2017

  Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 10 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

  Bekijk details van Workshop e-books op de e-reader & tablet