Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 220)

 • Muzikaal college: over schelpen, spiralen, snaren, gitaren

  7 december 2017

  Wat hebben de fraaie tonen van een gitaar te maken met de schone vormen van schelpen? Tijdens het WarmWinterFest in januari lichtte professor Jan de Lange, samen met gitaar duo Lucky Luke, al een tipje van de sluier op maar op maandag 8 april om 19.30 uur wordt in een muzikaal college in de Hoofdbibliotheek alles duidelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze ontspannen en inspirerende avond vol harmonische klanken van schelpen, spiralen, snaren en gitaren.

  Bekijk details van Muzikaal college: over schelpen, spiralen, snaren, gitaren

 • Workshop: Muziek in potten en pannen UITVERKOCHT

  6 december 2017

  Hou je ook zo van muziek maken? En wist je dat je van allerlei voorwerpen een echt muziekinstrument kunt maken waar muziek uitkomt? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Muziek in potten en pannen’ echt iets voor jou. Op woensdag 10 april gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 4 t/m 10 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze muzikale ontdekkingstocht. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat de muziek maar horen.

  Bekijk details van Workshop: Muziek in potten en pannen UITVERKOCHT

 • Workshop Creakids: Maak je eigen Ongewone Huis

  2 december 2017

  Altijd een feestje voor kinderen om aan mee te doen: een knutselworkshop met Creakids Katwijk. Op woensdagmiddag 21 augustus staat er van 14.30 tot 16.00 uur weer eentje op het programma van de Zomerbieb. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen hun hart ophalen bij deze creatieve workshop in de Hoofdbieb met als thema: Maak jouw eigen Ongewone Huis!

  Bekijk details van Workshop Creakids: Maak je eigen Ongewone Huis

 • Workshop vinylsnijder: ontwerp je eigen gymtas = UITVERKOCHT

  2 december 2017

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat sinds kort ook een vinylsnijder. Hoe leuk is het niet om met dit apparaat je eigen gymtas te kunnen printen. Op donderdagmorgen 22 augustus tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen kinderen van 9 jaar en ouder meedoen aan de workshop Vinylsnijder – back to school: ontwerp je eigen gymtas. Superleuk om te doen en je hebt er ook echt iets aan.

  Bekijk details van Workshop vinylsnijder: ontwerp je eigen gymtas = UITVERKOCHT

 • Avondjeugdfilm mét popcorn

  28 november 2017

  Op een zomerse avond met elkaar een leuke jeugdfilm kijken terwijl je een handje popcorn tot je neemt. Dat gaan we doen in de Zomerbieb! Op donderdagavond 1 augustus om 19.00 uur starten we een superleuke musicalfilm voor 8 tot 80-jarigen. We maken er een gezellig samenzijn van in de Hoofdbibliotheek, met popcorn en een drankje. De toegang is gratis maar je moet wel vooraf een toegangskaart regelen.

  Bekijk details van Avondjeugdfilm mét popcorn

 • Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten

  24 november 2017

  Na al vele succesvolle workshops in de bibliotheek te hebben gegeven, staat nu de fotografiecursus ‘Macro – bloemen en insecten’ van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in de bibliotheek geprogrammeerd. Dit is je kans om dit voorjaar een geslaagde duik te nemen in de Macrofotografie. Op woensdag 8 mei is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op zaterdag 11 mei nemen beide fotografen de deelnemers mee naar Panbos voor een vroege praktijkochtend. En een leuk weetje: eerdere deelnemers zijn...

  Bekijk details van Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten

 • Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

  23 november 2017

  Zeevaarder en ex-stuurman Ted Polet komt in de Hoofdbibliotheek zijn boek ‘De Batavier’ presenteren. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om gratis aan te schuiven op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur waar Polet over zijn bijzondere roman over een jonge zeeman zal vertellen. In woord en beeld komt ook zijn eigen zeevaartachtergrond langs. Een genoeglijk halfuurtje om bij aanwezig te zijn!

  Bekijk details van Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

 • Verkoop afgeschreven materialen

  13 november 2017

  Rond de kerstvakantie verkopen wij weer onze afgeschreven materialen. Van vrijdag 14 t/m zaterdag 29 december kan iedereen lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen snuffelen....

  Bekijk details van Verkoop afgeschreven materialen

 • Warme Kerst met Joris' Kerstboom

  13 november 2017

  In de Hoofdbibliotheek in Katwijk staat vanaf 10 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Katwijkse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

  Bekijk details van Warme Kerst met Joris' Kerstboom

 • Een superheldenfamilie op film

  11 november 2017

  Ben je acht jaar of ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 9 januari een levendige animatiefilm over een familie vol superhelden klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Een superheldenfamilie op film