Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 415)

 • Online lezing schrijfster Josephine Rombouts: over Schotland en Cliffrock Castle Bekijk details

  1 januari 2021

  Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog à la Downton Abbey functioneert. Wie van deze setting houdt of een van de populaire romans van Josephine Rombouts over Cliffrock Castle heeft gelezen, omcirkelt woensdag 19 mei in de agenda. Bibliotheek Katwijk ontvangt dan van 20.00 tot 21.15 uur schrijfster Josephine Rombouts voor een online ontmoeting. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten en een kort interview door bibliotheekmedewerker Carolien van Egmond...

  Bekijk details van Online lezing schrijfster Josephine Rombouts: over Schotland en Cliffrock Castle

 • Online mini BoekStartfestival op BoekStartdag Bekijk details

  1 januari 2021

  Bibliotheek Katwijk organiseert op zaterdag 19 juni een online feestje! BoekStart bestaat dit jaar namelijk 10 jaar in Katwijk én de eerste landelijk BoekStartdag wordt gevierd. Voor de bibliotheek dé gelegenheid om de allerjongsten en hun (groot)ouders iets aantrekkelijks aan te bieden. En dat doet de bieb met een online mini BoekStartfestival! Met onder meer de volgende activiteiten: een muzikale voorstelling, een knutselworkshop en boekentips. Alles is te volgen via de website van de bibliotheek.

  Bekijk details van Online mini BoekStartfestival op BoekStartdag

 • Koningsdag: geen afhaalservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Op Koningsdag (dinsdag 27 april) is de Afhaal- en inleverservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten. Het is dan niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen óf uitgeleende materialen in te leveren bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.

  Bekijk details van Koningsdag: geen afhaalservice

 • Bibliotheek nog dicht, Afhaal- en inleverservice gaat door Bekijk details

  1 januari 2021

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen. Wanneer de bibliotheek weer open mag, is nog onbekend. De bibliotheek en/of de gemeente kunnen dit niet zelf beslissen: het openingsplan van de landelijke overheid is hierin leidend.

  Bekijk details van Bibliotheek nog dicht, Afhaal- en inleverservice gaat door

 • Nijntje in 't Katteks Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoera, er komt een nijntje-boek in 't Katteks! Vanaf eind september is het kinderboek nijntje aan zee in de Katwijkse taal voor te lezen. Niemand minder dan de auteurs Leendert de Vink en Jaap van der Marel (van het Katwijks woordenboek) zorgden voor de Katwijkse vertaling van dit nijntje-verhaal: nijntje an zae.

  Bekijk details van Nijntje in 't Katteks

 • Livestream boekpresentatie 'Bakken met Ine' Bekijk details

  1 januari 2021

  Een boekpresentatie is iets bijzonders en al helemaal als het gaat om een boek van onze Rijnsburgse bakberoemdheid Ine Paauw. Via een openbare livestream op het YouTubekanaal van Bibliotheek Katwijk presenteert Ine Paauw op woensdag 16 juni van 20.00 tot 21.00 uur haar allereerste boek ‘Bakken met Ine’. Iedereen kan online de presentatie van dit bakboek meebeleven maar Ine gaat ook in de bakstand tijdens een live bakworkshop. Uiteraard is er gelegenheid voor de kijkers om vragen aan Ine Paauw te...

  Bekijk details van Livestream boekpresentatie 'Bakken met Ine'

 • Cursus: Klik & Tik, het internet op UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de nieuwe cursus Klik & Tik.

  Bekijk details van Cursus: Klik & Tik, het internet op UITVERKOCHT

 • GEANNULEERD Filmavond Plus met ijzersterk Brits drama Bekijk details

  25 november 2020

  De laatste Filmavond Plus van dit jaar is op woensdag 16 december om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Bezoekers van de filmavond in november hebben de film voor december uitgekozen. Het is een film geworden met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Van harte welkom op deze Filmavond Plus waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een mooie film mét een lekker hapje erbij.

  Bekijk details van GEANNULEERD Filmavond Plus met ijzersterk Brits drama

 • GEANNULEERD in APRIL: Voorlezen bij de HEMA Bekijk details

  18 februari 2020

  In de pas verbouwde HEMA aan de Taatedam wordt vanaf 5 februari in de horeca een tweewekelijks voorleeshalfuurtje voor de jongste bezoekertjes georganiseerd. De HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om, om de week op woensdagochtend vanaf 10.00 uur, een gezellig voorleesmomentje aan te bieden.

  Bekijk details van GEANNULEERD in APRIL: Voorlezen bij de HEMA

 • GEANNULEERD Lezing over barakken Valkenburg Bekijk details

  18 februari 2020

  Voor veel mensen is het een onbekend verhaal. Voor de ‘Katwijkse professor’ Jan de Lange niet. Hij vertelt op zaterdag 4 april vanaf 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek graag én gratis over het ontstaan van het barakkenkamp bij voormalig vliegveld Valkenburg. De lezing van Jan de Lange is de aftrap van de Maand van de Vrijheid in Bibliotheek Katwijk met allerlei activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid.

  Bekijk details van GEANNULEERD Lezing over barakken Valkenburg