Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 347)

 • Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches: UITVERKOCHT

  1 september 2018

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in het najaar een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches: UITVERKOCHT

 • Filmmiddag over een Vikingjongetje

  1 september 2018

  In de Kinderboekenweek organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op woensdagmiddag 7 oktober weer een gezellige filmmiddag voor kinderen in Dorpshuis Valkenburg! Vanaf 6 jaar zijn kinderen van harte uitgenodigd in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een echte avonturenfilm over een verlegen Vikingjongetje. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

  Bekijk details van Filmmiddag over een Vikingjongetje

 • Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis

  1 september 2018

  Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt, ook in de Kinderboekenweek. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert de bibliotheek met Creakids Katwijk een tekenworkshop over het thema geschiedenis. Wees erbij op woensdag 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in het atrium van gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Er kunnen vijftien kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

  Bekijk details van Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis

 • Naar vroeger tijden met kindertheatervoorstelling 'Tijdmachien'

  1 september 2018

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk de superleuke jeugdvoorstelling ‘Tijdmachien’ in het Dorpshuis in Valkenburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ staat centraal in deze enthousiaste, muzikale en interactieve kindertheatervoorstelling die de fantasie prikkelt. Op zaterdag 10 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar van 11.00 tot 11.45 uur genieten van de voorstelling ‘Tijdmachien’ van Kindertheater DeepDeep.

  Bekijk details van Naar vroeger tijden met kindertheatervoorstelling 'Tijdmachien'

 • Workshop Green Screen: Tijdreizen in de bieb

  1 september 2018

  Staat die superleuke workshop Green Screen al in je agenda? In de Kinderboekenweek die over geschiedenis gaat, kun je op zaterdag 10 oktober tijdreizen in de bieb. Van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar leren onder begeleiding zichzelf in de geschiedenis te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze workshop waarbij je de allerleukste foto van je geschiedenisavontuur mee naar huis krijgt.

  Bekijk details van Workshop Green Screen: Tijdreizen in de bieb

 • BoekStartcoach in CJG

  24 augustus 2018

  Bibliotheek Katwijk zorgt er vanaf afgelopen maand voor dat binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Het Kwadrant een zogenaamde BoekStartcoach actief is. De zeer ervaren jeugdbibliothecaris Evelien Steenbeek haalde haar Boekstartcoachpapieren en staat sindsdien klaar voor alle ouders met jonge kinderen die op bezoek komen bij het CJG. Wie meer wil weten over voorlezen aan een piepjong kindje of op zoek is naar leuke boekentips of boeken over een bepaald thema, kan bij Evelien terecht. En...

  Bekijk details van BoekStartcoach in CJG

 • Bibliotheek start Afhaalservice

  23 augustus 2018

  Nu de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten zijn, introduceert de bieb een afhaalservice in de Hoofdbibliotheek. Veel leden redden zich prima met de online bibliotheek (e-books + luisterboeken) en de ThuisBieb-app (ook voor niet-leden) maar de vraag naar fysieke boeken is er ook. Met de afhaalservice bedient de bibliotheek vanaf 1 mei de leden die graag een papieren boek lezen. De afhaalservice wordt zorgvuldig georganiseerd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen...

  Bekijk details van Bibliotheek start Afhaalservice

 • Hulp op afstand bij digitale vragen en formulieren

  9 augustus 2018

  De gebouwen van Bibliotheek Katwijk moeten dan vanwege de coronacrisis dicht blijven voor het publiek, de bibliotheek helpt mensen ‘op afstand’ zoveel mogelijk bij digitale vragen. In deze lastige periode worden veel digitale middelen ingezet die niet iedereen direct zelf kan gebruiken. De bibliotheek biedt met telefonische spreekuren hulp en ondersteuning. Ook de Formulierenbrigade start met een digitale dienstverlening. Dat houdt in dat er vanaf dinsdag 14 april drie telefonische spreekuren zijn:...

  Bekijk details van Hulp op afstand bij digitale vragen en formulieren

 • Hilarische jeugdfilm

  3 augustus 2018

  Onze geliefde huisdieren hebben ook een eigen leven. In de hilarische jeugdfilm die op woensdagmiddag 8 januari in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam wordt vertoond, komen we daar alles over te weten. Wat spoken zij allemaal uit als wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken? Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen met deze heerlijke jeugdfilm.

  Bekijk details van Hilarische jeugdfilm

 • Filmavond Plus met hartverwarmende feelgoodfilm

  3 augustus 2018

  De eerste filmavond Plus van Bibliotheek Katwijk in het nieuwe jaar begint goed. We hebben een vermakelijke en ontroerende tragikomedie geprogrammeerd. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een clubje mannen in midlifecrisis dat terecht komt op 't WK synchroonzwemmen. Schrijf ‘m maar in de agenda: woensdag 22 januari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek wordt het genieten van een echte feelgoodfilm én van lekkere hapjes.

  Bekijk details van Filmavond Plus met hartverwarmende feelgoodfilm