Nieuws

Resultaat 651 - 660 (van 680)

 • GEANNULEERD Workshop: 'Python avontuur' in Makersplaets Bekijk details

  18 december 2016

  Ben jij ook iemand die van codes houdt? Dan zit je op 21 maart helemaal op je plekje bij de workshop ‘Python avontuur’ in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. Onder leiding van Melissa Heijmans gaan kinderen vanaf 10 jaar op deze zaterdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur druk in de weer met de programmeertaal Python, een uitstekende taal om een code in te schrijven. Dat wordt een avontuur!

 • 'Voorlezen met gebaren' Bekijk details

  7 december 2016

  Kom je ook gezellig luisteren, kijken en meedoen? Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) op woensdagmiddag 31 januari om 14.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever voorlezen met gebaren uit hét prentenboek van het jaar 2018: Sst! De tijger slaapt. Ook zullen we enkele liedjes met leuke gebaren zingen!

 • Gratis kindervoorstelling 'Slaap, TIJGER, slaap...' Bekijk details

  3 december 2016

  Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen: tien dagen voorleesplezier! Een echt voorleesfeest waar in de bibliotheekvestigingen volop aandacht aan wordt besteed. Zo speelt Kindertheater Kaboem! op zaterdag 3 februari om 11.00 uur de interactieve theater- én meespeelvoorstelling ‘slaap, TIJGER, slaap…’ in de Hoofdbibliotheek voor peuters en kleuters.

 • Lezing over de boeken van Dan Brown en de vrijmetselarij Bekijk details

  1 december 2016

  Wie is Dan Brown? Wat is er waar en niet waar over de vrijmetselarij in zijn bestsellers? En wat is die mysterieuze vrijmetselarij nou eigenlijk? ‘De Da Vincicode’, ‘Het verloren symbool’ en ‘Oorsprong’: drie boeken met een relatie tot de eeuwenoude broederschap van de vrijmetselarij. Op maandag 5 februari om 20.00 uur komt Paul Marselje er alles over vertellen in de Hoofdbibliotheek in Katwijk en krijgt u antwoord op bijna alle vragen.

 • Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 december 2016

  Veel kinderen groeien op met het bekende peuter- en kleuterboek Rupsje Nooitgenoeg, geschreven door Eric Carle. Dit jaar bestaat Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar. Daarom kunnen kinderen van 1 t/m 6 jaar nu in het kader van de Zomerbieb genieten van een speciale kindertheatervoorstelling over dit hongerige rupsje. Op vrijdag 26 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever én op zaterdag 27 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Rijnsburg speelt het Marnicktheater de voorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’.

 • Gratis inloopspreekuur e-books Bekijk details

  28 november 2016

  Wij schenken graag extra aandacht aan het gratis lenen van e-books bij de bibliotheek. Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door regelmatig een inloopspreekuur te houden op wisselende locaties, speciaal bedoeld voor vragen rondom het e-book-aanbod van de bieb.

 • Creatieve natuurmiddag én determinatiespreekuur voor kids Bekijk details

  23 november 2016

  Op woensdagmiddag 21 februari hoeft geen kind zich tussen 14.00 en 16.30 uur te vervelen. Bibliotheek Katwijk organiseert samen met het Natuurcentrum Katwijk en Naturalis een heel gevarieerde middag met een onwijs leuke natuurknutselactiviteit en een echt determinatiespreekuur waarbij iets meer wordt verteld over de door de kinderen meegebrachte vondsten uit de natuur.

 • Reserveringenspreekuur in De Roskam Bekijk details

  17 november 2016

  Vanaf 11 januari 2018 organiseert de bieb een wekelijks reserveringenspreekuur op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Roskam. Iedereen kan hier aanschuiven voor uitleg en hulp bij het online reserveren van bibliotheekmaterialen. In april 2017 is er een haal- en brengpunt van Bibliotheek Katwijk in de Roskam geopend. Leden van de bieb kunnen hier van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur hun boeken inleveren vanuit alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg....

 • Cursus Familiegeschiedenis schrijven door Yaël Vinckx Bekijk details

  28 september 2016

  Familie … je zou er een boek over kunnen schrijven. En waarom doe je dat eigenlijk niet? Omdat je niet weet waar te beginnen. Omdat je niet weet hoe te schrijven. Maar dat kun je leren! Bibliotheek Katwijk biedt nu (12, 19 en 26 maart) een driedelige cursus Familiegeschiedenis schrijven aan, gegeven door gerenommeerd journalist/schrijver/presentator Yaël Vinckx. Mis deze gelegenheid niet en leer om die prachtige geschiedenis in je familie óf jouw eigen leven in een goed te lezen verhaal om te zetten....

 • Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid Bekijk details

  28 augustus 2016

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de digitale overheid.

Paginanavigatie