Nieuws

Resultaat 551 - 560 (van 687)

 • Archeologie break-in box Bekijk details

  26 augustus 2017

  Ben jij 10 jaar of ouder en nieuwsgierig genoeg om een geheim te ontrafelen? Dan heb je in de voorjaarsvakantie alle kans om het gratis spel te spelen van de break-in box archeologie. Je kunt op 20 en 25 februari en 1 maart in je uppie of met een groepje vrienden alvast wat escape room-ervaring opdoen in de Hoofdbibliotheek door te proberen het mysterie van archeoloog Robin Rövers te ontrafelen. Een superleuke ervaring!

 • Kindercollege verjaardagsfeestje met de Romeinen: GEANNULEERD Bekijk details

  24 augustus 2017

  Weer zo’n leuk Kindercollege in de bibliotheek! Op 27 februari om 14.00 uur duiken we, aan de hand van Kim Beerden van de Leidse Universiteit, in het verleden en wel naar de Romeinse tijd. We willen er met elkaar achter komen hoe je je verjaardag vierde in de oudheid. Hingen de Romeinen bijvoorbeeld ook slingers op of waren er toen heel andere gebruiken? Hartstikke leuk om dat te ontdekken, om zelf een Romeinse uitnodiging te schrijven en bovendien steek je er ook nog iets van op. Iedereen is van...

 • Meeslepende jeugdfilm over vriendschap en moed Bekijk details

  24 augustus 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 8 mei een superleuk animatie-avontuur klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

 • Korte lezing over Katwijk Aardewerk Bekijk details

  24 augustus 2017

  Wist u dat er een pottenbakkerij Katwijk Aardewerk heeft bestaan? Iedereen die iets te weten wil komen over Katwijk Aardewerk is van harte uitgenodigd op woensdagmiddag 10 oktober tussen 14.00 en 14.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

 • Opening Makersplaets Bekijk details

  21 augustus 2017

  Dat de bibliotheek ook een digitale leer- en werkplek voor kinderen is, wordt steeds duidelijker zichtbaar. Op zaterdag 9 maart om 13.00 uur opent Bibliotheek Katwijk haar eigen Makersplaets in de Hoofdbibliotheek: een werkplaats voor beginnende makers met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en een vinylsnijder. Wethouder Jacco Knape geeft het startschot voor de openingsact die door een groepje dansers van DC Dance wordt uitgevoerd. Kom ook langs en maak mee!

 • Filmavond: historische film met excellerende vrouwen Bekijk details

  18 augustus 2017

  Met de filmavond van 13 maart nemen we alvast een voorschotje op het thema van de 84ste Boekenweek: De moeder de vrouw. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek het waargebeurde verhaal op het programma van drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die in de jaren zestig werkzaam waren bij NASA en een cruciale bijdrage achter de schermen leverden aan de space race waarin de Verenigde Staten verwikkeld waren met de Sovjet-Unie. De vrouwen behoren door hun huidskleur en sekse tot een ‘verborgen’ groep....

 • Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'de moeder' Bekijk details

  18 augustus 2017

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin de moeder centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het thema van de Boekenweek 2019 (23 t/m 31 maart): De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder (gehad) en kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 4 april.

 • GEANNULEERD Gratis inloopspreekuur e-books in Bibliotheek Rijnsburg Bekijk details

  18 augustus 2017

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je als lid van de bibliotheek toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 25.000 e-books en zo'n 2.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

 • GEANNULEERD Vier bijeenkomsten: Muziek en gebaren voor baby's en peuters Bekijk details

  18 augustus 2017

  Een mooie samenwerking tussen Muziekschool Katwijk, Marie-Lieve gebaren en Bibliotheek Katwijk: in april organiseren wij vier bijeenkomsten Muziek + gebaren voor baby’s en peuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet, docent muziek-op-schoot bij Muziekschool Katwijk, gaat samen met de kinderen leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Mariëlle van Rietschoten, docent baby- en kindergebaren, leert de (groot-) ouders bruikbare gebaren aan. Kom gezellig meedoen en ervaar hoeveel...

 • Kindercollege: kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Bekijk details

  17 augustus 2017

  Meedoen aan een Kindercollege is leuk. Met elkaar bepaalde vragen onderzoeken en er op speelse manier weer iets bijleren. Op woensdag 20 maart om 14.00 uur hebben we weer een Kindercollege op het programma staan. Dit keer is het onderwerp: Kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Maarten Lamers van de Universiteit Leiden neemt kinderen van 8 t/m 12 jaar mee naar de ‘gevoelswereld’ van robots. Als dat niet nieuwsgierig maakt…?

Paginanavigatie