Nieuws

Resultaat 521 - 530 (van 654)

 • Filmavond: historische film met excellerende vrouwen Bekijk details

  18 augustus 2017

  Met de filmavond van 13 maart nemen we alvast een voorschotje op het thema van de 84ste Boekenweek: De moeder de vrouw. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek het waargebeurde verhaal op het programma van drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die in de jaren zestig werkzaam waren bij NASA en een cruciale bijdrage achter de schermen leverden aan de space race waarin de Verenigde Staten verwikkeld waren met de Sovjet-Unie. De vrouwen behoren door hun huidskleur en sekse tot een ‘verborgen’ groep....

 • Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'de moeder' Bekijk details

  18 augustus 2017

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin de moeder centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het thema van de Boekenweek 2019 (23 t/m 31 maart): De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder (gehad) en kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 4 april.

 • GEANNULEERD Gratis inloopspreekuur e-books in Bibliotheek Rijnsburg Bekijk details

  18 augustus 2017

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je als lid van de bibliotheek toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 25.000 e-books en zo'n 2.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

 • GEANNULEERD Vier bijeenkomsten: Muziek en gebaren voor baby's en peuters Bekijk details

  18 augustus 2017

  Een mooie samenwerking tussen Muziekschool Katwijk, Marie-Lieve gebaren en Bibliotheek Katwijk: in april organiseren wij vier bijeenkomsten Muziek + gebaren voor baby’s en peuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet, docent muziek-op-schoot bij Muziekschool Katwijk, gaat samen met de kinderen leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Mariëlle van Rietschoten, docent baby- en kindergebaren, leert de (groot-) ouders bruikbare gebaren aan. Kom gezellig meedoen en ervaar hoeveel...

 • Kindercollege: kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Bekijk details

  17 augustus 2017

  Meedoen aan een Kindercollege is leuk. Met elkaar bepaalde vragen onderzoeken en er op speelse manier weer iets bijleren. Op woensdag 20 maart om 14.00 uur hebben we weer een Kindercollege op het programma staan. Dit keer is het onderwerp: Kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Maarten Lamers van de Universiteit Leiden neemt kinderen van 8 t/m 12 jaar mee naar de ‘gevoelswereld’ van robots. Als dat niet nieuwsgierig maakt…?

 • Lezing over The Beatles Bekijk details

  12 augustus 2017

  Eigenlijk hoeft deze popgroep uit de Engelse stad Liverpool geen introductie meer te hebben. Algemeen beschouwd is The Beatles de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek en tot nu toe ook de bestverkopende band, met een geschatte omzet van meer dan 600 miljoen platen wereldwijd. Flip Hammann komt op donderdag 29 november van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek het verhaal vertellen van The Beatles, met beeldmateriaal en veel muziek.

 • Kindercollege: Wie vliegt er beter? Bekijk details

  10 augustus 2017

  Een leuk Kindercollege bij de Zomerbieb, dit keer in samenwerking met het Natuurcentrum Katwijk. Onder de titel ‘Vliegen: birds versus planes’ vertelt Jan de Lange aan kinderen van 8 t/m 12 jaar in het Natuurcentrum Katwijk van alles over wie er nu beter vliegt: een vogel of een vliegtuig? Zorg dat je erbij bent op woensdag 15 augustus van 13.30 tot 14.30 uur om van alles te weten te komen én zelf te ontdekken over vliegen.

 • Zing Nederlands met me Bekijk details

  9 augustus 2017

  Een taal leren door te zingen is leuk, het verbroedert, helpt ook om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. En met elkaar zingen is sowieso al een feestje! Op maandag 3 september om 19.30 uur gaan we (Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders) onder leiding van de enthousiaste zangdocent Wieke Ubels van Muziekschool Katwijk aan een groot zang- en taalavontuur beginnen. Samen met iedereen die beter Nederlands wil leren en/of om het leuk vindt om met anderen te...

 • Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb  Bekijk details

  6 augustus 2017

  De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

 • Peutervoorstelling: Poezebeest is zoek Bekijk details

  6 augustus 2017

  Genieten met je peutertje van een echte kindertheatervoorstelling? Dat kan op zaterdag 2 februari om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Het Marnick theater speelt daar de voorstelling ‘Poezebeest is zoek’ in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Paginanavigatie