Nieuws

Resultaat 411 - 420 (van 512)

 • Gratis hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  20 juli 2017

  Wie zelf de belastingaangifte doen moeilijk vindt, kan nu naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan komen. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u in het digiTaalhuis.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Filmavond over 'het Engeland van weleer': UITVERKOCHT Bekijk details

  18 juli 2017

  Het wordt op woensdagavond 19 februari genieten van een echte Engelse film in de Hoofdbibliotheek. Om 19.30 uur bekijken we de belevenissen van een Engelse familie die in de jaren 20 van de vorige eeuw in een prachtig landhuis woont. Een speelfilmversie van een bekroonde televisieserie die de liefhebbers van een kostuumdrama vast en zeker zal bekoren.

  Bekijk details van Filmavond over 'het Engeland van weleer': UITVERKOCHT

 • Avond met Ilja Leonard Pfeijffer: UITVERKOCHT Bekijk details

  18 juli 2017

  Ilja Leonard Pfeijffer, dichter en schrijver, komt op maandagavond 9 maart naar Bibliotheek Katwijk. Hij presenteert zijn nieuwste boek dat intussen een regelrechte bestseller is geworden: ‘Grand Hotel Europa’. Ook wordt hij hierover geïnterviewd door Josine Heijnen. In deze lijvige roman strijkt een schrijver neer in een oud hotel om zijn verdriet over zijn verbroken relatie met een Italiaanse kunsthistorica te verwerken. In zijn overpeinzingen komen de grote thema’s Europa, liefde en migratie uitgebreid...

  Bekijk details van Avond met Ilja Leonard Pfeijffer: UITVERKOCHT

 • Workshop: Kakelbont Mozaïek: UITVERKOCHT Bekijk details

  18 juli 2017

  Wie kent Pippi Langkous niet? Dat grappige roodharige eigenzinnige meisje met twee staartjes en bijzondere kleren heeft alles te maken met de superleuke workshop Kakelbont Mozaïek van Creakids Katwijk. Op woensdag 11 maart van 15.00 tot 16.30 uur gaan kinderen van 4 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek, onder leiding van Marleen Dijkdrent, aan de slag met hun eigen kakelbonte kunstwerk. Een creatieve topmiddag dichtbij huis waar de kinderen met een mozaïek vandaan komen!

  Bekijk details van Workshop: Kakelbont Mozaïek: UITVERKOCHT

 • GEANNULEERD Katwijkse schrijversavond: ontmoet lokale schrijvers en hun boeken Bekijk details

  18 juli 2017

  Waar en wanneer kun je schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg het beste een feestelijk platform bieden? Precies, in de Boekenweek op vrijdagavond 13 maart in de Hoofdbibliotheek. Bibliotheek Katwijk organiseert dan een leuke, verrassende Katwijkse schrijversavond waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met allerlei schrijvers uit onze gemeente die zichzelf en hun boek(en) presenteren. Het schrijversfeest met onder meer interviews en een Katwijkse pubquiz begint om 20.00 uur, de inloop...

  Bekijk details van GEANNULEERD Katwijkse schrijversavond: ontmoet lokale schrijvers en hun boeken

 • Zomeropeningstijden Bibliotheek Valkenburg en Rijnsburg Bekijk details

  17 juli 2017

  Bibliotheek Valkenburg én Bibliotheek Rijnsburg zijn in de vakantieperiode (van maandag 16 juli t/m zaterdag 25 augustus) minder vaak open. Dit heeft te maken met de aangepaste openstelling van de gemeenschapshuizen Het Dorpshuis in Valkenburg en De Burgt in Rijnsburg waarin de bibliotheek is gehuisvest.

  Bekijk details van Zomeropeningstijden Bibliotheek Valkenburg en Rijnsburg

 • Cursus: Leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid Bekijk details

  15 juli 2017

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier laagdrempelige bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de digitale overheid.

  Bekijk details van Cursus: Leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Knutselworkshop: sieraden maken voor kids Bekijk details

  10 juli 2017

  Altijd leuk om je eigen gemaakte sieraad te dragen en daar de hele zomer mee te pronken. Wie een ketting, armband, oorbellen of een sleutelhanger wil maken, kan op 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur terecht bij de knutselworkshop ‘Sieraden maken voor kinderen’ in de hoofdbieb aan de Schelpendam.

  Bekijk details van Knutselworkshop: sieraden maken voor kids

 • Storytelling: een avond vol verhalen Bekijk details

  5 juli 2017

  De donkere dagen tussen sinterklaas en kerstmis zijn een uitstekende periode om elkaar verhalen te vertellen. We denken er een knapperend haardvuur bij en bieden als Welzijnskwartier Katwijk en Bibliotheek Katwijk op maandagavond 9 december alle gelegenheid en tijd voor een avond storytelling. Vanaf 20.00 uur zijn er op deze avond in de Hoofdbibliotheek ervaren Katwijkse verhalenvertellers te horen die de toehoorders moeiteloos meenemen in hun prachtige verhalen. En heb je zelf toevallig een rondzwevend...

  Bekijk details van Storytelling: een avond vol verhalen

 • Makersplaetsochtend in kerstvakantie Bekijk details

  5 juli 2017

  Lekker de tijd voor eens iets anders! In de kerstvakantie organiseert Bibliotheek Katwijk voor kinderen vanaf 7 jaar een ontdek- én probeerochtend in de Makersplaets. We gaan aan de slag met de Makey Makey en Lego WeDo. Niks geen verveling maar leuk bezig zijn in onze digitale werkplaats voor beginnende makers. Ontdekken en proberen hoe digitale dingen werken en hup, de ochtend van 23 december is zo voorbij…: we starten om 10.00 uur. Er kunnen 12 kinderen meedoen dus regel tijdig een toegangskaartje....

  Bekijk details van Makersplaetsochtend in kerstvakantie

Paginanavigatie