Nieuws

Resultaat 391 - 400 (van 512)

 • Kindercollege: kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Bekijk details

  17 augustus 2017

  Meedoen aan een Kindercollege is leuk. Met elkaar bepaalde vragen onderzoeken en er op speelse manier weer iets bijleren. Op woensdag 20 maart om 14.00 uur hebben we weer een Kindercollege op het programma staan. Dit keer is het onderwerp: Kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Maarten Lamers van de Universiteit Leiden neemt kinderen van 8 t/m 12 jaar mee naar de ‘gevoelswereld’ van robots. Als dat niet nieuwsgierig maakt…?

  Bekijk details van Kindercollege: kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn?

 • Lezing over The Beatles Bekijk details

  12 augustus 2017

  Eigenlijk hoeft deze popgroep uit de Engelse stad Liverpool geen introductie meer te hebben. Algemeen beschouwd is The Beatles de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek en tot nu toe ook de bestverkopende band, met een geschatte omzet van meer dan 600 miljoen platen wereldwijd. Flip Hammann komt op donderdag 29 november van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek het verhaal vertellen van The Beatles, met beeldmateriaal en veel muziek.

  Bekijk details van Lezing over The Beatles

 • Kindercollege: Wie vliegt er beter? Bekijk details

  10 augustus 2017

  Een leuk Kindercollege bij de Zomerbieb, dit keer in samenwerking met het Natuurcentrum Katwijk. Onder de titel ‘Vliegen: birds versus planes’ vertelt Jan de Lange aan kinderen van 8 t/m 12 jaar in het Natuurcentrum Katwijk van alles over wie er nu beter vliegt: een vogel of een vliegtuig? Zorg dat je erbij bent op woensdag 15 augustus van 13.30 tot 14.30 uur om van alles te weten te komen én zelf te ontdekken over vliegen.

  Bekijk details van Kindercollege: Wie vliegt er beter?

 • Zing Nederlands met me Bekijk details

  9 augustus 2017

  Een taal leren door te zingen is leuk, het verbroedert, helpt ook om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. En met elkaar zingen is sowieso al een feestje! Op maandag 3 september om 19.30 uur gaan we (Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders) onder leiding van de enthousiaste zangdocent Wieke Ubels van Muziekschool Katwijk aan een groot zang- en taalavontuur beginnen. Samen met iedereen die beter Nederlands wil leren en/of om het leuk vindt om met anderen te...

  Bekijk details van Zing Nederlands met me

 • Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb  Bekijk details

  6 augustus 2017

  De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

  Bekijk details van Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb 

 • Peutervoorstelling: Poezebeest is zoek Bekijk details

  6 augustus 2017

  Genieten met je peutertje van een echte kindertheatervoorstelling? Dat kan op zaterdag 2 februari om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Het Marnick theater speelt daar de voorstelling ‘Poezebeest is zoek’ in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

  Bekijk details van Peutervoorstelling: Poezebeest is zoek

 • Wintereditie: 'Zing Nederlands met me' Bekijk details

  5 augustus 2017

  Met elkaar zingen is een feestje! Gezellige liedjes met een winterse sfeer en alvast met een schuin oogje naar kerst, warme chocolademelk, volwassenen én kinderen, een enthousiaste begeleider van Muziekschool Katwijk: allemaal ingrediënten van de wintereditie van ‘Zing Nederlands met me’ op woensdag 11 december van 16.30 tot 18.00 uur in Bibliotheek Hoornes. Het wordt weer een heerlijk zangavontuur waarbij iedereen welkom is en de toegang gratis.

  Bekijk details van Wintereditie: 'Zing Nederlands met me'

 • Poëzieworkshop Bekijk details

  3 augustus 2017

  Wil je straks meedoen aan de Katwijkse Schrijfwedstrijd over Vrijheid met een eigen gedicht maar is het lastig om je woorden in poëzie te vangen? Wat versta je eigenlijk onder poëzie? Welke soorten rijm zijn er? En hoe zorg je voor een mooi ritme? Op deze en andere vragen geeft dichter Myrte Leffring antwoord tijdens de poëzieworkshop ‘Schrijf een gedicht’ op maandag 3 februari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Voor elke deelnemer ligt een notitieblokje en pen klaar. Laat je dichtader maar vloeien...

  Bekijk details van Poëzieworkshop

 • Lezing over dementie door Atie van Lieshoud Bekijk details

  3 augustus 2017

  In het kader van de Katwijkse Brainweek (15 t/m 22 september) kan iedereen op zaterdag 22 september om 11.00 uur aanschuiven bij een gratis ochtendlezing van Atie van Lieshoud over dementie. Zij vertelde in haar boek ‘Dat dingetje waar jij van houdt’ over haar persoonlijke ervaringen als vrouw wiens man al vroeg te horen krijgt dat hij dementie heeft. Nu brengt zij haar verhaal in de bibliotheek.

  Bekijk details van Lezing over dementie door Atie van Lieshoud

 • Kindercollege: Is herrie ook muziek?? Bekijk details

  3 augustus 2017

  Meedoen aan een Kindercollege is altijd leuk. Met elkaar op onderzoek gaan en proberen een antwoord te vinden op vragen. Op woensdag 17 april om 14.00 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een muzikaal kindercollege op het programma. Dit keer gaat het over geluid én herrie én muziek, met als titel: ‘Is herrie ook muziek??’ Harry-Imre Dijkstra van Muziekschool Katwijk gaat met kinderen van 8 t/m 12 jaar bepalen wanneer je iets geluid of muziek mag noemen. Dat wil je toch meemaken…?

  Bekijk details van Kindercollege: Is herrie ook muziek??

Paginanavigatie