Nieuws

Resultaat 381 - 390 (van 393)

 • Workshop: Tie dye t-shirt maken Bekijk details

  26 juli 2016

  Een heerlijke creatieve ochtend in de Zomerbieb voor kinderen die van kleurige kleding houden. Dat kun je verwachten van de workshop ‘tie dye t-shirt maken’ op dinsdagmorgen 11 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!

  Bekijk details van Workshop: Tie dye t-shirt maken

 • GEANNULEERD Workshop: ontwerpen met de vinylsnijder Bekijk details

  18 mei 2016

  Wist je dat in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk ook een vinylsnijder staat? Hoe leuk is het om met dit apparaat bijvoorbeeld je T-shirt te pimpen met een eigen ontwerp. Dat kan op woensdagmiddag 18 maart tussen 14.00 en 15.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Doe mee aan deze leuke workshop: ontwerpen met de vinylsnijder. Kinderen vanaf 9 jaar zijn van harte uitgenodigd voor deze workshop waar je ook echt iets aan hebt. Ben je erbij?

  Bekijk details van GEANNULEERD Workshop: ontwerpen met de vinylsnijder

 • Cursus: Leer een kort verhaal schrijven Bekijk details

  18 april 2016

  Hoeveel mensen lopen er niet rond met het idee om een verhaal te schrijven of mee te willen doen aan de Katwijkse schrijfwedstrijd over Vrijheid? En hoeveel mensen hebben dan geen flauw idee hoe je moet beginnen. Voor die mensen is de schrijfcursus ‘Leer een kort verhaal schrijven’ een echte aanrader. Op vier donderdagavonden in maart (5, 12, 19 en 26 maart van 19.30 tot 22.00 uur) leer je in de Hoofdbibliotheek, onder begeleiding van schrijfdocent Bianca Boer, alles over het schrijven van een verhaal....

  Bekijk details van Cursus: Leer een kort verhaal schrijven

 • Spacemiddag Bekijk details

  10 februari 2016

  ‘Reis mee!’ is niet voor niets het thema van de Kinderboekenweek. Op zaterdag 5 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de Hoofdbibliotheek meereizen naar …: de ruimte. Een echte Spacemiddag, volledig in het teken van de ruimte. Met een gave VR-Truck die voor de bibliotheek staat geparkeerd, een astronaut in pak, ontdek de planeten met blue-bots, een space-speurtocht en een green screen voor een spannende ruimtefoto. Deze spacemiddag mag je echt niet missen!

  Bekijk details van Spacemiddag

 • Nederlands leren met programma's in bieb Bekijk details

  25 december 2015

  In het Taalhuis van Bibliotheek Katwijk, gevestigd in de bibliotheek aan de Hoorneslaan, is iedereen welkom voor advies en ondersteuning bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Dankzij een speciale licentie voor drie jaar van uitgeverij Boom, zijn er in het Taalhuis nu ook allerlei oefenprogramma’s beschikbaar om de Nederlandse taal te leren op de computers van de bieb.

  Bekijk details van Nederlands leren met programma's in bieb

 • Gratis lid met cadeautje Bekijk details

  21 december 2015

  Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019 schrijven wij kinderen van 0 tot 6 jaar gratis in als lid in de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Valkenburg en Bibliotheek Rijnsburg. Bovendien krijgen de kids een grappig welkomstcadeautje van de bieb: het vingerpoppetje van kater Harry uit het Prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Niet aarzelen, maar doen!

  Bekijk details van Gratis lid met cadeautje

 • Wekelijkse informatiemiddag over vrijwilligerswerk in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever Bekijk details

  25 oktober 2015

  Ga je op pad voor een boek, kom je thuis met een leuke vrijwilligersbaan: het kan zo-maar gebeuren. Medewerkers van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) zijn vanaf woensdagmiddag 28 oktober wekelijks te vinden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om informatie te geven over allerlei aspecten van vrijwilligerswerk.

  Bekijk details van Wekelijkse informatiemiddag over vrijwilligerswerk in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

 • Workshop: E-books op de e-reader & tablet Bekijk details

  13 oktober 2015

  Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan alleen wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de workshop E-books op de e-reader & tablet op donderdagochtend 17 november van 9.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: E-books op de e-reader & tablet

 • Informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis Bekijk details

  1 september 2015

  Leest u graag boeken over de geschiedenis of verhalen die zich afspelen tegen een historische achtergrond? En vindt u het leuk om met anderen door te praten over een mooi boek over de geschiedenis dat u heeft gelezen? Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten (op anderhalve meter!) is er op zaterdag 17 oktober om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met de informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis. Er is plek voor negen deelnemers. Reserveer vooraf wel uw gratis kaartje...

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis

 • Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters met een computer of tablet Bekijk details

  29 juni 2015

  Internet is niet meer weg te denken uit deze tijd. Toch is het gebruik van internet niet voor iedereen een een-tweetje, evenmin als e-mailen. En dat is jammer, want wie niet over digitale vaardigheden beschikt, heeft de kans buiten spel te komen staan. Hoe kun je nu bijblijven en zorgen dat je zelf op een eenvoudige manier de eerste stapjes leert zetten met mailen en internet gebruiken?

  Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters met een computer of tablet