Nieuws

Resultaat 371 - 380 (van 393)

 • Gratis kindervoorstelling 'Slaap, TIJGER, slaap...' Bekijk details

  3 december 2016

  Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen: tien dagen voorleesplezier! Een echt voorleesfeest waar in de bibliotheekvestigingen volop aandacht aan wordt besteed. Zo speelt Kindertheater Kaboem! op zaterdag 3 februari om 11.00 uur de interactieve theater- én meespeelvoorstelling ‘slaap, TIJGER, slaap…’ in de Hoofdbibliotheek voor peuters en kleuters.

  Bekijk details van Gratis kindervoorstelling 'Slaap, TIJGER, slaap...'

 • Lezing over de boeken van Dan Brown en de vrijmetselarij Bekijk details

  1 december 2016

  Wie is Dan Brown? Wat is er waar en niet waar over de vrijmetselarij in zijn bestsellers? En wat is die mysterieuze vrijmetselarij nou eigenlijk? ‘De Da Vincicode’, ‘Het verloren symbool’ en ‘Oorsprong’: drie boeken met een relatie tot de eeuwenoude broederschap van de vrijmetselarij. Op maandag 5 februari om 20.00 uur komt Paul Marselje er alles over vertellen in de Hoofdbibliotheek in Katwijk en krijgt u antwoord op bijna alle vragen.

  Bekijk details van Lezing over de boeken van Dan Brown en de vrijmetselarij

 • Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 december 2016

  Veel kinderen groeien op met het bekende peuter- en kleuterboek Rupsje Nooitgenoeg, geschreven door Eric Carle. Dit jaar bestaat Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar. Daarom kunnen kinderen van 1 t/m 6 jaar nu in het kader van de Zomerbieb genieten van een speciale kindertheatervoorstelling over dit hongerige rupsje. Op vrijdag 26 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever én op zaterdag 27 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Rijnsburg speelt het Marnicktheater de voorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’.

  Bekijk details van Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg: UITVERKOCHT

 • Gratis inloopspreekuur e-books Bekijk details

  28 november 2016

  Wij schenken graag extra aandacht aan het gratis lenen van e-books bij de bibliotheek. Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door regelmatig een inloopspreekuur te houden op wisselende locaties, speciaal bedoeld voor vragen rondom het e-book-aanbod van de bieb.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Creatieve natuurmiddag én determinatiespreekuur voor kids Bekijk details

  23 november 2016

  Op woensdagmiddag 21 februari hoeft geen kind zich tussen 14.00 en 16.30 uur te vervelen. Bibliotheek Katwijk organiseert samen met het Natuurcentrum Katwijk en Naturalis een heel gevarieerde middag met een onwijs leuke natuurknutselactiviteit en een echt determinatiespreekuur waarbij iets meer wordt verteld over de door de kinderen meegebrachte vondsten uit de natuur.

  Bekijk details van Creatieve natuurmiddag én determinatiespreekuur voor kids

 • Reserveringenspreekuur in De Roskam Bekijk details

  17 november 2016

  Vanaf 11 januari 2018 organiseert de bieb een wekelijks reserveringenspreekuur op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Roskam. Iedereen kan hier aanschuiven voor uitleg en hulp bij het online reserveren van bibliotheekmaterialen. In april 2017 is er een haal- en brengpunt van Bibliotheek Katwijk in de Roskam geopend. Leden van de bieb kunnen hier van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur hun boeken inleveren vanuit alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg....

  Bekijk details van Reserveringenspreekuur in De Roskam

 • Cursus Familiegeschiedenis schrijven door Yaël Vinckx Bekijk details

  28 september 2016

  Familie … je zou er een boek over kunnen schrijven. En waarom doe je dat eigenlijk niet? Omdat je niet weet waar te beginnen. Omdat je niet weet hoe te schrijven. Maar dat kun je leren! Bibliotheek Katwijk biedt nu (12, 19 en 26 maart) een driedelige cursus Familiegeschiedenis schrijven aan, gegeven door gerenommeerd journalist/schrijver/presentator Yaël Vinckx. Mis deze gelegenheid niet en leer om die prachtige geschiedenis in je familie óf jouw eigen leven in een goed te lezen verhaal om te zetten....

  Bekijk details van Cursus Familiegeschiedenis schrijven door Yaël Vinckx

 • Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid Bekijk details

  28 augustus 2016

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de digitale overheid.

  Bekijk details van Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Openingstijden rond feestdagen Bekijk details

  25 augustus 2016

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn rond de feestdagen zoveel mogelijk open. In de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever is iedereen welkom tijdens de normale openingstijden. Bibliotheek Rijnsburg in de Burgt is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De openingstijden van Bibliotheek Valkenburg zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag gesloten. In de bibliotheekvestigingen worden de maatregelen van...

  Bekijk details van Openingstijden rond feestdagen

 • Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall Bekijk details

  2 augustus 2016

  Wat zou jij doen als je de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou jij die jonge soldaat, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een van de bunkers van de Atlantikwall zit, helpen? Op die vragen kun je nu een antwoord krijgen door het spel te spelen en de puzzels op te lossen van de break-in box over de Atlantikwall. Ben je 10 jaar en ouder, dan kun je in de meivakantie gratis meespelen in de Hoofdbieb. Alleen of met een groepje alvast wat escape room-ervaring opdoen: dát kan in de bieb!

  Bekijk details van Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall