Nieuws

Resultaat 371 - 380 (van 512)

 • Workshops Muziek op schoot: UITVERKOCHT Bekijk details

  5 september 2017

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk zijn er op vrijdagochtend 12 april twee Sing In/Muziek op schoot-bijeenkomsten voor ouders met hun baby's/peuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk gaat, samen met de deelnemers, op zoek naar de lente/pasen. Ze doet dit aan de hand van een prentenboek en met leuke muzikale activiteiten. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek is.

  Bekijk details van Workshops Muziek op schoot: UITVERKOCHT

 • Workshop: Sleutelhanger maken met 3D printer UITVERKOCHT Bekijk details

  4 september 2017

  Dat wordt weer een leuke middag in de Makersplaets. Op dinsdagmiddag 16 april staat van 16.00 tot 17.30 uur de workshop ‘Sleutelhanger maken met de 3D printer’ op het programma in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen vanaf 8 jaar gaan onder begeleiding aan de slag met de 3D printer. Ontdek de mogelijkheden van het 3D printen en ontdek hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet zelf zo’n super coole sleutelhanger maken…

  Bekijk details van Workshop: Sleutelhanger maken met 3D printer UITVERKOCHT

 • Muzikale kindervoorstelling Mekkereend: UITVERKOCHT Bekijk details

  3 september 2017

  Hoe tof is het om tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 samen met je peuter/kleuter te genieten van een leuke en muzikale voorstelling? Dat kan op zaterdag 25 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Kindertheater Kaboem speelt de voorstelling ‘Mekkereend’ voor kinderen van 2 t/m 5 jaar, geïnspireerd op het Prentenboek van het jaar 2020: ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáck.

  Bekijk details van Muzikale kindervoorstelling Mekkereend: UITVERKOCHT

 • Voorleesbingo en knutselen Bekijk details

  3 september 2017

  Weer zo’n gezellig uurtje op woensdagmiddag in de hoofdbibliotheek. Op woensdagmiddag 24 april om 14.00 uur staat er weer een leuke voorleesbingo op het programma. Altijd superleuk om aan mee te doen en nee, we vertellen dit keer niet uit welk verhaal we gaan voorlezen. Dat blijft nog een verrassing.

  Bekijk details van Voorleesbingo en knutselen

 • Nederland Leest over Voeding: we zijn wat we eten Bekijk details

  3 september 2017

  In november verslinden we boekenkasten… We lezen over koken, cultuur en lifestyle, voedingstechnologie en milieu. Bibliotheek Katwijk staat van 1 tot en met 30 november namelijk in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema Voeding!

  Bekijk details van Nederland Leest over Voeding: we zijn wat we eten

 • Filmavond in Week van Lezen en Schrijven: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 september 2017

  In de Week van Lezen en Schrijven organiseert Bibliotheek Katwijk een filmavond in het teken van dit thema. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever staat op dinsdag 8 september om 19.30 uur een superleuke film op het programma over een 60-plusser met een levensdilemma. Niemand minder dan Loes Luca schittert in deze film als ze, worstelend met koffers, in Cádiz in Zuid-Spanje arriveert voor een cursus Spaans. Een film én een avond waar je vrolijk van wordt!

  Bekijk details van Filmavond in Week van Lezen en Schrijven: UITVERKOCHT

 • Voorstelling: 'Tijd, dood en andere ongemakken' van Ton Hetebrij Bekijk details

  28 augustus 2017

  ‘Tijd, dood en andere ongemakken’ is de titel van de bijzondere voorstelling van dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij die op maandagavond 10 december om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek in première gaat. Op vrolijke en persoonlijke wijze houdt Ton Hetebrij zijn toehoorders een spiegel voor en betrekt hij iedereen bij de vragen die hem bezighouden. Altijd betrokken en met een filosofische inslag. Op reis met een koffer vol verhalen worden het blinde toeval en de onzekerheden in een mensenleven...

  Bekijk details van Voorstelling: 'Tijd, dood en andere ongemakken' van Ton Hetebrij

 • Natuurdocumentaire over De Wadden Bekijk details

  28 augustus 2017

  In de bibliotheek staat de maand november in het teken van Duurzaamheid & Natuur en daar past de schitterende documentaire over het Waddengebied die op donderdag 28 november om 19.30 uur wordt vertoond, uitstekend bij. In het Dorpshuis Valkenburg wordt het genieten van een echte, goede natuurfilm over het Nederlandse Waddengebied. Een film van Ruben Smit die de kijker verwondert en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke Nederlandse natuurgebied op wereldschaal is.

  Bekijk details van Natuurdocumentaire over De Wadden

 • Workshop: Doodle met de 3D printer Bekijk details

  28 augustus 2017

  Dat wordt een leuke ochtend met de 3D Printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 21 juli staat van 10.30 tot 11.30 uur de workshop ‘Doodle met de 3D-printer’ op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot en met 11-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet een keertje mee doodelen in de Makersplaets?

  Bekijk details van Workshop: Doodle met de 3D printer

 • Workshop 'Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten' Bekijk details

  28 augustus 2017

  In november gaan we toch al een beetje naar de kersttijd kijken met de workshop voor volwassenen ‘Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten’. Op zaterdagmiddag 30 november van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Janneke Verdijk in de Hoofdbibliotheek een gezellige creatieve middag. Om helemaal in de kerstsferen te komen en om met een mooi eindresultaat naar huis te gaan.

  Bekijk details van Workshop 'Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten'

Paginanavigatie