Nieuws

Resultaat 361 - 370 (van 387)

 • Filmavond Plus met een film om stil van te worden Bekijk details

  27 december 2016

  Genieten van een populaire film én van hapjes en drankjes. Dan zit je goed op een Filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk. Op woensdag 7 februari om 19.30 uur staat er weer eentje op het programma in de Hoofdbibliotheek. We gaan kijken naar een mooie en ontroerende verfilming van een boek van Tom Lanoyes over een zoon (schrijver) die geen letter meer op papier krijgt sinds zijn moeder, een levendige en zelfverzekerde actrice met een sterke wil, plotseling wordt getroffen door een beroerte.

  Bekijk details van Filmavond Plus met een film om stil van te worden

 • Avond over de Matthäus Passion Bekijk details

  25 december 2016

  Bent u ook gegrepen door de muziek van de Matthäus Passion? Op dinsdag 13 februari organiseren Bibliotheek Katwijk en Muziekschool Katwijk in De Burgt in Rijnsburg een avond over de dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de Matthäus Passion in hun hart gesloten. Maar hoe goed kent u ‘De Matthäus’ nu eigenlijk? Wie nieuwsgierig is naar meer, heeft nu een unieke kans om zich in één avond te verdiepen in dit prachtige muziekstuk.

  Bekijk details van Avond over de Matthäus Passion

 • GEANNULEERD Workshop: 'Python avontuur' in Makersplaets Bekijk details

  18 december 2016

  Ben jij ook iemand die van codes houdt? Dan zit je op 21 maart helemaal op je plekje bij de workshop ‘Python avontuur’ in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. Onder leiding van Melissa Heijmans gaan kinderen vanaf 10 jaar op deze zaterdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur druk in de weer met de programmeertaal Python, een uitstekende taal om een code in te schrijven. Dat wordt een avontuur!

  Bekijk details van GEANNULEERD Workshop: 'Python avontuur' in Makersplaets

 • 'Voorlezen met gebaren' Bekijk details

  7 december 2016

  Kom je ook gezellig luisteren, kijken en meedoen? Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) op woensdagmiddag 31 januari om 14.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever voorlezen met gebaren uit hét prentenboek van het jaar 2018: Sst! De tijger slaapt. Ook zullen we enkele liedjes met leuke gebaren zingen!

  Bekijk details van 'Voorlezen met gebaren'

 • Gratis kindervoorstelling 'Slaap, TIJGER, slaap...' Bekijk details

  3 december 2016

  Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen: tien dagen voorleesplezier! Een echt voorleesfeest waar in de bibliotheekvestigingen volop aandacht aan wordt besteed. Zo speelt Kindertheater Kaboem! op zaterdag 3 februari om 11.00 uur de interactieve theater- én meespeelvoorstelling ‘slaap, TIJGER, slaap…’ in de Hoofdbibliotheek voor peuters en kleuters.

  Bekijk details van Gratis kindervoorstelling 'Slaap, TIJGER, slaap...'

 • Lezing over de boeken van Dan Brown en de vrijmetselarij Bekijk details

  1 december 2016

  Wie is Dan Brown? Wat is er waar en niet waar over de vrijmetselarij in zijn bestsellers? En wat is die mysterieuze vrijmetselarij nou eigenlijk? ‘De Da Vincicode’, ‘Het verloren symbool’ en ‘Oorsprong’: drie boeken met een relatie tot de eeuwenoude broederschap van de vrijmetselarij. Op maandag 5 februari om 20.00 uur komt Paul Marselje er alles over vertellen in de Hoofdbibliotheek in Katwijk en krijgt u antwoord op bijna alle vragen.

  Bekijk details van Lezing over de boeken van Dan Brown en de vrijmetselarij

 • Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 december 2016

  Veel kinderen groeien op met het bekende peuter- en kleuterboek Rupsje Nooitgenoeg, geschreven door Eric Carle. Dit jaar bestaat Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar. Daarom kunnen kinderen van 1 t/m 6 jaar nu in het kader van de Zomerbieb genieten van een speciale kindertheatervoorstelling over dit hongerige rupsje. Op vrijdag 26 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever én op zaterdag 27 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Rijnsburg speelt het Marnicktheater de voorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’.

  Bekijk details van Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg: UITVERKOCHT

 • Gratis inloopspreekuur e-books Bekijk details

  28 november 2016

  Wij schenken graag extra aandacht aan het gratis lenen van e-books bij de bibliotheek. Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door regelmatig een inloopspreekuur te houden op wisselende locaties, speciaal bedoeld voor vragen rondom het e-book-aanbod van de bieb.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Creatieve natuurmiddag én determinatiespreekuur voor kids Bekijk details

  23 november 2016

  Op woensdagmiddag 21 februari hoeft geen kind zich tussen 14.00 en 16.30 uur te vervelen. Bibliotheek Katwijk organiseert samen met het Natuurcentrum Katwijk en Naturalis een heel gevarieerde middag met een onwijs leuke natuurknutselactiviteit en een echt determinatiespreekuur waarbij iets meer wordt verteld over de door de kinderen meegebrachte vondsten uit de natuur.

  Bekijk details van Creatieve natuurmiddag én determinatiespreekuur voor kids

 • Reserveringenspreekuur in De Roskam Bekijk details

  17 november 2016

  Vanaf 11 januari 2018 organiseert de bieb een wekelijks reserveringenspreekuur op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Roskam. Iedereen kan hier aanschuiven voor uitleg en hulp bij het online reserveren van bibliotheekmaterialen. In april 2017 is er een haal- en brengpunt van Bibliotheek Katwijk in de Roskam geopend. Leden van de bieb kunnen hier van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur hun boeken inleveren vanuit alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg....

  Bekijk details van Reserveringenspreekuur in De Roskam