Nieuws

Resultaat 361 - 370 (van 525)

 • Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg Bekijk details

  1 oktober 2017

  Heb je wel eens van Fort Brittenburg gehoord? In vroeger tijden lag dit fort bij de Katwijkse kust en is later op een mysterieuze wijze in zee verdwenen. Nog steeds spreekt dit fort tot de verbeelding. Op woensdag 13 februari geeft Marleen Dijkdrent van Creakids voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek de workshop ‘Bouw je eigen fort Brittenburg’. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat Fort Brittenburg weer tot leven komen.

  Bekijk details van Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg

 • Workshop vinylsnijder: Ontwerp je eigen hippe canvas tas Bekijk details

  28 september 2017

  Wist je dat in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk ook een vinylsnijder staat? Hoe leuk is het dan om in de duurzaamheidsmaand november met dit apparaat je eigen canvas tas te ontwerpen. Op woensdagmiddag 6 november om 14.00 uur gaan we dat doen in de Workshop Vinylsnijder: Ontwerp je eigen canvas tas. Kinderen van 9 jaar en ouder maken hun eigen superhippe canvas tas zodat ze geen plastic tasje meer hoeven te gebruiken. Leuk om mee te doen en je hebt er ook echt iets aan.

  Bekijk details van Workshop vinylsnijder: Ontwerp je eigen hippe canvas tas

 • Duik in de praktijk van de fotobewerking Bekijk details

  28 september 2017

  De fotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester zijn regelmatig te gast in de bibliotheek met hun succesvolle fotografieworkshops. Na een theorieavond over fotobewerking op 7 november, geven zij op woensdag 14 november om 19.30 uur een échte praktijkavond in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever waarbij de deelnemers zelf volop aan de slag gaan met het bewerken van foto’s. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar voor deze unieke gelegenheid.

  Bekijk details van Duik in de praktijk van de fotobewerking

 • Heksje op film Bekijk details

  28 september 2017

  Ben je zes jaar of ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 12 december een leuke film over een klein heksje voor je klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Heksje op film

 • Voorleesbingo volwassenen met de Indische tantes Bekijk details

  28 september 2017

  Zomaar een gezellig uurtje op donderdagmorgen in de hoofdbibliotheek. Daar kunt u bij zijn op donderdag 15 november van 10.30 tot 11.30 uur in de Hoofdbibliotheek. We hebben dan een leuke voorleesbingo voor volwassenen op het programma. De titel van deze voorleesbingo is: ‘De Indische Tantes’. Luister naar de korte en humoristische verhalen en streep weg wat je tijdens het verhaal hoort.

  Bekijk details van Voorleesbingo volwassenen met de Indische tantes

 • Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama Bekijk details

  28 september 2017

  Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 13 februari om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een indrukwekkend drama op het programma dat zich afspeelt in de wereld van een rechter aan het Londense hooggerechtshof. Het is de boekverfilming van een gelijknamige roman van Ian McEwan, met een magistrale Emma Thompson in de hoofdrol.

  Bekijk details van Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama

 • Workshop: Leer je fotocamera kennen Bekijk details

  27 september 2017

  Wil je in één avond meer te weten komen over je camera, dan is hier een tip: geef je snel op voor de workshop van Hans Kruyt ‘Leer je fotocamera kennen’. Op maandag 18 februari om 19.30 uur leidt Hans Kruyt van fotospeciaalzaak Foto Kruyt je op een handige manier langs de basismogelijkheden van je camera en helpt je om nog mooiere foto’s te maken.

  Bekijk details van Workshop: Leer je fotocamera kennen

 • Lezing over geschiedenis Katwijkse molens Bekijk details

  25 september 2017

  Wie kan er beter iets vertellen over de geschiedenis van Katwijk aan de hand van zes molens dan molenaar/molenmaker Jack Bouma van molen de Geregtigheid aan de Valkenburgseweg? Op donderdag 21 februari om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Katwijk in De Roskam een avond over de lokale geschiedenis waarin Jack Bouma zijn toehoorders meeneemt op een reis langs de zes molens die Katwijk ooit rijk was.

  Bekijk details van Lezing over geschiedenis Katwijkse molens

 • Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters Bekijk details

  23 september 2017

  Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Een e-mail sturen of beantwoorden kunnen de meeste mensen wel. Toch is het nog niet voor iedereen even eenvoudig om de weg op internet te vinden. Je kunt het nu leren op de cursus Klik & Tik. Geef je snel op voor deze handige cursus van drie ochtenden in maart bij de bibliotheek.

  Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

 • Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  22 september 2017

  Op elke eerste woensdagmiddag van de komende maanden organiseert Bibliotheek Katwijk samen met Het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag voor de jeugd. In de gezellige brasserie draaien we op woensdag 6 maart, 3 april en 1 mei een leuke film voor kinderen. De jeugdfilmmiddagen beginnen om 14.00 uur en de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

Paginanavigatie