Nieuws

Resultaat 351 - 360 (van 525)

 • Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken (UITVERKOCHT) Bekijk details

  9 oktober 2017

  Handlettering is helemaal ín maar hoe leuk is het om eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen in de herfstvakantie. Op donderdag 24 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen vanaf 8 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering & zelf een boekje in elkaar zetten’. Doe mee tussen 10.00 en 12.00 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

  Bekijk details van Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken (UITVERKOCHT)

 • Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor Bekijk details

  6 oktober 2017

  Journalist, motorrijder, wereldreiziger en avonturier Paul van Hooff maakte een avontuurlijke motorrit van Nederland naar Japan. De avonturen die hij onderweg beleefde, heeft hij vastgelegd in een prachtig boek ‘Van hier tot Tokio’. Maandag 21 januari komt hij om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Maak kennis met Paul van Hooff en zijn 42 jaar oude Moto Guzzi want die neemt hij mee naar de bieb in Katwijk.

  Bekijk details van Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

 • Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen Bekijk details

  6 oktober 2017

  Op de allereerste middag van de Nationale Voorleesdagen, op woensdagmiddag 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur, is er een spetterend voorleesfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig even langs met je kleintje bij dit gratis feestje.

  Bekijk details van Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

 • Gratis workshop: Veilig online bankieren Bekijk details

  6 oktober 2017

  Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch is internetcriminaliteit een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van internetbankieren? En hoe voorkom je online fraude, diefstal van jouw financiële gegevens en andere vormen van internetcriminaliteit? De gemeente Katwijk, de SNS bank en Bibliotheek Katwijk hebben de handen ineen geslagen om een antwoord op deze vragen te geven en organiseren...

  Bekijk details van Gratis workshop: Veilig online bankieren

 • Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg Bekijk details

  6 oktober 2017

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk en Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) een muzikaal feestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op woensdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en op donderdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen met muziek en gebaren genieten van ‘Een huis voor Harry’.

  Bekijk details van Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

 • Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels; UITVERKOCHT Bekijk details

  5 oktober 2017

  Weet je hoe leuk ministecken is? Lekker spelen met een soort kunststof mozaïeksteentjes die op een grondplaat geklemd worden en waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Maar wist je dat je dat ook digitaal kunt doen? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kunnen kinderen vanaf 8 jaar op dinsdag 10 december om 16.00 uur meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels; UITVERKOCHT

 • Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes Bekijk details

  3 oktober 2017

  Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, op zaterdagmorgen 1 februari vanaf 10.30 tot 12.00 uur, is er een spetterend slotfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig langs met je peuter/kleuter bij dit gratis feestje waarbij in alle hoeken van de jeugdafdeling iets leuks te doen is.

  Bekijk details van Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes

 • Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT! Bekijk details

  2 oktober 2017

  Mart Smeets, sportjournalist in hart en nieren, komt op maandagavond 11 februari naar Bibliotheek Katwijk. Hij wordt geïnterviewd door de Katwijkse sportcommentator Krijn Schuitemaker over zijn nieuwe boek ‘Afzien’. Hierin zijn vele enthousiasmerende Smeets-verhalen opgetekend. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde...

  Bekijk details van Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT!

 • Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje Bekijk details

  1 oktober 2017

  Ook met de kinderen kijken we in november in de bibliotheek met een schuin oogje naar het thema van Nederland Leest, namelijk voeding. Dat doen we door op woensdagmiddag 14 november om 14.00 uur in de Hoofdbieb met elkaar een leuke animatiefilm te kijken over een rat die topkok wil worden. In de pauze knutselen we een gezond hapje in elkaar van Rupsje Nooitgenoeg en natuurlijk laten we ons dat lekker smaken. Iedereen vanaf 6 jaar kan gratis aanschuiven op deze woensdagmiddag en meekijken/meedoen.

  Bekijk details van Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje

 • Workshop e-books op de e-reader & tablet Bekijk details

  1 oktober 2017

  Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 10 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

  Bekijk details van Workshop e-books op de e-reader & tablet

Paginanavigatie