Nieuws

Resultaat 351 - 360 (van 387)

 • GEANNULEERD Kinderworkshop: over schelpen en spiralen Bekijk details

  18 maart 2017

  Wat kunnen schelpen er toch mooi uitzien. Hoe komen ze toch aan die bijzondere vormen? Tijdens een workshop voor kinderen op woensdagmiddag 25 maart om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek leert ‘de Katwijkse professor Jan de Lange’ kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar van alles over schelpen en spiralen. Door middel van spelen én onderzoeken leren de jonge deelnemers creatief en wetenschappelijk denken. En leuk dat dat is!

  Bekijk details van GEANNULEERD Kinderworkshop: over schelpen en spiralen

 • Workshop Creakids: Windreizigers Bekijk details

  10 maart 2017

  Reizen met de wind…. Dát gaan we doen tijdens de superleuke workshop van Creakids Katwijk die op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur wordt gegeven in Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar gaan, onder leiding van Marleen Dijkdrent, aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ in de workshop ‘Windreizigers’. Een creatieve topmiddag dichtbij huis waar je kind graag wil aanwaaien!

  Bekijk details van Workshop Creakids: Windreizigers

 • Filmavond met viering van emancipatie Bekijk details

  9 maart 2017

  Het wordt op woensdagavond 30 oktober weer genieten van een film in de bibliotheek. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma met het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Ruth is een Amerikaanse juriste die in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen een hoop obstakels moet overkomen en vooroordelen moet zien te bestrijden. Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als één van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde...

  Bekijk details van Filmavond met viering van emancipatie

 • Cursus: tekst verwerken met Word Bekijk details

  25 februari 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt in mei een cursus Word aan in drie dagdelen. Als je de eerste stapjes van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma op de computer wilt leren, dan is deze prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan een aanbeveling waard.

  Bekijk details van Cursus: tekst verwerken met Word

 • In gesprek met Aaltje van Zweden Bekijk details

  9 februari 2017

  Aaltje van Zweden komt op maandagavond 28 oktober naar Bibliotheek Katwijk. Zij wordt geïnterviewd door presentatrice Carolien van Egmond over haar boek ‘Om wie je bent’. Hierin beschrijft Aaltje van Zweden openhartig hoe ze omgaat met haar derde zoon Benjamin die autistisch is. Tijdens de avond in de bibliotheek gaan we in gesprek met haar over de wereld waarin zij leeft, als vrouw van de befaamde dirigent en violist Jaap van Zweden, als moeder van een dochter en drie zoons waarvan zoon Benjamin...

  Bekijk details van In gesprek met Aaltje van Zweden

 • AFGELAST: BOEKENWEEKLEZING SCHRIJVER ILJA PFEIJFFER OP 9 MAART Bekijk details

  7 februari 2017

  AFGELAST! Vrijdagmiddag kregen wij het bericht dat de lezing van Ilja Pfeijffer in het kader van de Boekenweek op 9 maart in de Hoofdbibliotheek niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Heel erg jammer! Voor al die mensen die ernaar uitzagen deze schrijver te ontmoeten (de lezing was uitverkocht), voor de schrijver zelf die zich er op had verheugd om onder meer naar Katwijk te komen maar ook voor ons als organisator. Onze eerste aandacht is er nu op gericht tijdig iedereen op de hoogte te brengen...

  Bekijk details van AFGELAST: BOEKENWEEKLEZING SCHRIJVER ILJA PFEIJFFER OP 9 MAART

 • Jeugdfilmmiddag met bekend stripfiguur Bekijk details

  28 januari 2017

  Op de eerste woensdagmiddag van november (6 november) om 14.00 uur staat er in het Dorpshuis Valkenburg weer een superleuke film klaar voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze filmmiddagen van Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf zijn populair en gratis te bezoeken. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in Valkenburg.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag met bekend stripfiguur

 • LEGO® workshop met programmeren Bekijk details

  10 januari 2017

  Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? De vierkante blokjes zorgen al decennialang voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Kids vanaf 7 jaar kunnen op dinsdag 21 augustus van 10.00 tot 12.30 uur in de Hoofdbieb meedoen aan een Workshop LEGO® met programmeren. Doen!

  Bekijk details van LEGO® workshop met programmeren

 • Workshop: Ontwerp je fantasieraket met de 3D printer UITVERKOCHT Bekijk details

  10 januari 2017

  Op de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek (thema: ‘Reis mee!’) kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee doen aan een razende raketworkshop met de 3D printer. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek richten we ons op 5 oktober tussen 11.30 en 12.30 uur op een reis door de ruimte en ontwerpen daarvoor onze eigen raket die door de 3D printer wordt uitgeprint. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want er kunnen maar tien kinderen meedoen. En zeg nu zelf: wie wil er niet z’n eigen raket ontwerpen….?

  Bekijk details van Workshop: Ontwerp je fantasieraket met de 3D printer UITVERKOCHT

 • 'Train je brain' met een spel: elke vrijdagochtend in de bieb Bekijk details

  28 december 2016

  Vanaf 21 september staan elke vrijdagochtend tot het eind van het jaar tussen 10.00 en 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek de bordspellen én de koffie klaar. Het is een mooie uitdaging om je hersens te trainen met een spelletje en bovendien is het een leuke gelegenheid om met medespelers in contact te komen. Gezellig met elkaar op vrijdagochtend een spel doen en een praatje maken met een bakkie koffie erbij. Iedereen is van harte welkom op deze vaste ‘Train je brain-vrijdagochtenden’. De bibliotheek...

  Bekijk details van 'Train je brain' met een spel: elke vrijdagochtend in de bieb