Resultaat 341 - 350 (van 355)

• Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid

28 augustus 2016

De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de digitale overheid.

Bekijk details van Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid

• Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall

2 augustus 2016

Wat zou jij doen als je de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou jij die jonge soldaat, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een van de bunkers van de Atlantikwall zit, helpen? Op die vragen kun je nu een antwoord krijgen door het spel te spelen en de puzzels op te lossen van de break-in box over de Atlantikwall. Ben je 10 jaar en ouder, dan kun je in de meivakantie gratis meespelen in de Hoofdbieb. Alleen of met een groepje alvast wat escape room-ervaring opdoen: dát kan in de bieb!

Bekijk details van Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall

• Workshop: Tie dye t-shirt maken

26 juli 2016

Een heerlijke creatieve ochtend in de Zomerbieb voor kinderen die van kleurige kleding houden. Dat kun je verwachten van de workshop ‘tie dye t-shirt maken’ op dinsdagmorgen 11 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!

Bekijk details van Workshop: Tie dye t-shirt maken

• GEANNULEERD Workshop: ontwerpen met de vinylsnijder

18 mei 2016

Wist je dat in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk ook een vinylsnijder staat? Hoe leuk is het om met dit apparaat bijvoorbeeld je T-shirt te pimpen met een eigen ontwerp. Dat kan op woensdagmiddag 18 maart tussen 14.00 en 15.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Doe mee aan deze leuke workshop: ontwerpen met de vinylsnijder. Kinderen vanaf 9 jaar zijn van harte uitgenodigd voor deze workshop waar je ook echt iets aan hebt. Ben je erbij?

Bekijk details van GEANNULEERD Workshop: ontwerpen met de vinylsnijder

• Cursus: Leer een kort verhaal schrijven

18 april 2016

Hoeveel mensen lopen er niet rond met het idee om een verhaal te schrijven of mee te willen doen aan de Katwijkse schrijfwedstrijd over Vrijheid? En hoeveel mensen hebben dan geen flauw idee hoe je moet beginnen. Voor die mensen is de schrijfcursus ‘Leer een kort verhaal schrijven’ een echte aanrader. Op vier donderdagavonden in maart (5, 12, 19 en 26 maart van 19.30 tot 22.00 uur) leer je in de Hoofdbibliotheek, onder begeleiding van schrijfdocent Bianca Boer, alles over het schrijven van een verhaal....

Bekijk details van Cursus: Leer een kort verhaal schrijven

• Spacemiddag

10 februari 2016

‘Reis mee!’ is niet voor niets het thema van de Kinderboekenweek. Op zaterdag 5 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de Hoofdbibliotheek meereizen naar …: de ruimte. Een echte Spacemiddag, volledig in het teken van de ruimte. Met een gave VR-Truck die voor de bibliotheek staat geparkeerd, een astronaut in pak, ontdek de planeten met blue-bots, een space-speurtocht en een green screen voor een spannende ruimtefoto. Deze spacemiddag mag je echt niet missen!

Bekijk details van Spacemiddag

• Nederlands leren met programma's in bieb

25 december 2015

In het Taalhuis van Bibliotheek Katwijk, gevestigd in de bibliotheek aan de Hoorneslaan, is iedereen welkom voor advies en ondersteuning bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Dankzij een speciale licentie voor drie jaar van uitgeverij Boom, zijn er in het Taalhuis nu ook allerlei oefenprogramma’s beschikbaar om de Nederlandse taal te leren op de computers van de bieb.

Bekijk details van Nederlands leren met programma's in bieb

• Gratis lid met cadeautje

21 december 2015

Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019 schrijven wij kinderen van 0 tot 6 jaar gratis in als lid in de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Valkenburg en Bibliotheek Rijnsburg. Bovendien krijgen de kids een grappig welkomstcadeautje van de bieb: het vingerpoppetje van kater Harry uit het Prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Niet aarzelen, maar doen!

Bekijk details van Gratis lid met cadeautje

• Wekelijkse informatiemiddag over vrijwilligerswerk in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

25 oktober 2015

Ga je op pad voor een boek, kom je thuis met een leuke vrijwilligersbaan: het kan zo-maar gebeuren. Medewerkers van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) zijn vanaf woensdagmiddag 28 oktober wekelijks te vinden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om informatie te geven over allerlei aspecten van vrijwilligerswerk.

Bekijk details van Wekelijkse informatiemiddag over vrijwilligerswerk in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

• Workshop: E-books op de e-reader & tablet

13 oktober 2015

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan alleen wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de workshop E-books op de e-reader & tablet op donderdagochtend 17 november van 9.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: E-books op de e-reader & tablet