Nieuws

Resultaat 341 - 350 (van 387)

 • Telefonisch spreekuur online diensten Bekijk details

  17 april 2017

  Als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen? Dat doen bibliotheekleden massaal door aan de slag te gaan met de e-books en luisterboeken van de online bibliotheek. De Luisterbieb is zelfs uitgebreid met veel nieuwe titels, ook voor niet-leden. Dat is niet onopgemerkt gebleven: het aantal bezoeken aan en bezoekers van de online diensten van de bibliotheek is enorm gestegen. Om gebruikers bij de toegang en gebruik van het aanbod van e-books en luisterboeken te ondersteunen, organiseren...

  Bekijk details van Telefonisch spreekuur online diensten

 • Kindercollege over kraanwater Bekijk details

  13 april 2017

  In de maand van Nederland Leest waarin het over ‘voeding’ gaat, staat er op woensdag 7 november om 14.00 uur ook een kindercollege ‘Waar komt ons kraanwater vandaan?’ op het programma in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daarover door te praten. Lisa van de Linde, student van de TU Delft, weet kinderen van 8 t/m 12 jaar alles te vertellen over ons drinkwater.

  Bekijk details van Kindercollege over kraanwater

 • Poppentheater speelt gratis voorstelling 'Wallie' Bekijk details

  10 april 2017

  Genieten van een zomerse poppenkastvoorstelling in het kader van de Zomerbieb? Dat kan op donderdag 26 juli om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘Wallie’ voor kinderen vanaf 2 jaar. Iedereen is van harte welkom, kan gratis binnenlopen in de bieb en vol = vol.

  Bekijk details van Poppentheater speelt gratis voorstelling 'Wallie'

 • Workshop Wildlifefotografie in twee avonden Bekijk details

  10 april 2017

  Vorig jaar een groot succes en daarom in het kader van de Zomerbieb opnieuw geprogrammeerd: een basisworkshop Wildlifefotografie door de ervaren natuurfotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester. In twee avonden kunnen zowel beginnende als gevorderde hobbyfotografen een flinke stap vooruit maken met het fotograferen van dieren. Op maandag 20 augustus is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op woensdag 22 augustus volgt de praktijkles in natuurgebied Lentevreugd Wassenaar. Pak deze zomerse...

  Bekijk details van Workshop Wildlifefotografie in twee avonden

 • Cursus PowerPoint Bekijk details

  10 april 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt een laagdrempelige cursus PowerPoint aan. Op drie dinsdagochtenden in juni leert u de beginselen van het maken van een mooie presentatie zodat u uw boodschap goed kunt overbrengen.

  Bekijk details van Cursus PowerPoint

 • Workshop: VR-werelden maken UITVERKOCHT Bekijk details

  10 april 2017

  Wel eens een VR-bril op je neus gehad en weet je hoe gaaf dat is? Nee? Daar kan dan nu verandering in komen. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op woensdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 16.30 uur een bijzondere workshop ‘VR werelden maken’ van het VR Learning Lab op het programma. We reizen dit keer af naar de wereld van Virtual Reality. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar brengen in deze workshop een avontuurlijk bezoek aan de 3D-wereld. Een creatieve, fantasievolle en leerzame middag:...

  Bekijk details van Workshop: VR-werelden maken UITVERKOCHT

 • Marnicktheater speelt: Ezel en Leeuw naar de ruimte UITVERKOCHT Bekijk details

  10 april 2017

  ‘Reis mee!’ is het thema van de Kinderboekenweek en als het aan ezel en leeuw uit de voorstelling van het Marnicktheater ligt, reis je zelfs mee naar de ruimte. Kinderen van 2 t/m 5 jaar kunnen op vrijdag 11 oktober om 16.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever genieten van een speciale kindertheatervoorstelling gespeeld door het Marnicktheater met als titel ‘Ezel en Leeuw naar de ruimte’.

  Bekijk details van Marnicktheater speelt: Ezel en Leeuw naar de ruimte UITVERKOCHT

 • Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  1 april 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 1 mei in Het Dorpshuis Valkenburg een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

 • Workshop: Lego WeDo = UITVERKOCHT Bekijk details

  28 maart 2017

  Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? De vierkante blokjes zorgen al decennialang voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Deelnemers vanaf 7 jaar kunnen op donderdag 2 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek meedoen aan een Workshop LEGO® met programmeren. Doen!

  Bekijk details van Workshop: Lego WeDo = UITVERKOCHT

 • De VakantieBieb: hét zomercadeautje van de Bibliotheek Bekijk details

  18 maart 2017

  Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

  Bekijk details van De VakantieBieb: hét zomercadeautje van de Bibliotheek