Resultaat 331 - 340 (van 387)

• Voorleesbingo en knutselen over krokodillen Bekijk details

17 mei 2017

In de herfstvakantie hoeft niemand zich te vervelen. Na een workshop Minecraft en een kindercollege over Asterix en Obelix zijn nu jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar aan de beurt. Zij kunnen op donderdag 25 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek meedoen aan een bijzondere voorleesbingo en aan een knutselactiviteit. We maken er een gezellige anderhalf uur van op deze middag in de herfstvakantie. De toegang is gratis.

Bekijk details van Voorleesbingo en knutselen over krokodillen

• Digitaal lezen kan ook! Bekijk details

16 mei 2017

De bibliotheken in Nederland zijn tot en met 6 april gesloten vanwege de coronacrisis. Als mensen zonder boeken zitten, kunnen e-books en luisterboeken gelukkig uitkomst bieden.

Bekijk details van Digitaal lezen kan ook!

• Bordspellenmiddag Bekijk details

14 mei 2017

Op woensdagmiddag 29 mei is het vanaf 14.00 uur bordspellenmiddag in de Hoofdbibliotheek. Nu eens een keer geen programmeeractiviteit of kindercollege maar gewoon gezellig de bordspellen op tafel. Iedereen vanaf 6 jaar kan aanschuiven om met elkaar een spel te spelen. En ja, dat is gratis.

Bekijk details van Bordspellenmiddag

• Workshop Makey Makey: UITVERKOCHT Bekijk details

14 mei 2017

Weer zo’n leuke activiteit op woensdagmiddag in de bibliotheek: op 27 maart vanaf 14.00 uur staat de workshop Makey Makey op het programma in de Hoofdbibliotheek. Kinderen vanaf 8 jaar gaan dan aan de slag met MakeyMakey waarmee je functies van de computer kunt overnemen met 2 draadjes! En dat levert verrassende dingen op….

Bekijk details van Workshop Makey Makey: UITVERKOCHT

• Geef je nu op voor de gratis cursus Vakantietaal Bekijk details

14 mei 2017

Hoe zorg je er als ouder nu voor dat je kinderen in de zomervakantie toch een beetje met taal bezig blijven? Hoe krijg je het voor elkaar dat je kinderen niet in een ‘taalzomerdip’ terecht komen? En hoe voorkom je dat het leesniveau na de vakantie merkbaar is gezakt? Door taal leuk te maken!

Bekijk details van Geef je nu op voor de gratis cursus Vakantietaal

• Lezing over bunkers Atlantikwall Bekijk details

10 mei 2017

De Atlantikwall is de meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie, die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie. We kennen allemaal wel voorbeelden van bunkers en kanonnen die tot deze verdedigingslinie hoorden. Paul Harff van het Atlantikwall museum in Noordwijk vertelt in zijn lezing op zaterdag 18 augustus in de Hoofdbieb alles over de achtergronden van deze Atlantikwall met de nadruk op de bunkercomplexen aan de...

Bekijk details van Lezing over bunkers Atlantikwall

• Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge Bekijk details

9 mei 2017

Ben jij 10 jaar of ouder, fan van de Grijze Jager-boeken van John Flanagan en lijkt het je leuk om in de herfstvakantie voor één ochtend op een digitale manier in de wereld van Halt, Will en Maddie rond te lopen? Kom dan naar de avontuurlijke Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge. Op vrijdag 25 oktober staat de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur in het teken van de Grijze Jager.

Bekijk details van Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge

• Gratis inloopspreekuur e-books Bekijk details

5 mei 2017

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je als bibliotheeklid toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 25.000 e-books en zo'n 2.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

• Workshop Minecraft Bekijk details

19 april 2017

Bibliotheek Katwijk organiseert weer een leuke activiteit voor kinderen in de herfstvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 23 oktober van 10.00 tot 12.30 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. We gaan in de workshop een watervesting bouwen.

Bekijk details van Workshop Minecraft

• Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur Bekijk details

19 april 2017

Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van ‘Grip op de Knip’ in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

Bekijk details van Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur