Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 415)

 • Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites Bekijk details

  8 augustus 2021

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

  Bekijk details van Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites

 • Breiclub actief Bekijk details

  2 augustus 2021

  Vanaf woensdag 1 september wordt er weer wekelijks tussen 14.00 en 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek een plekje ingeruimd voor een actieve breiclub onder leiding van de vrijwilligers Janny, Atie en Annelien. Welkom om gezellig aan te schuiven en uiteraard gebeurt dat op coronaveilige afstand.

  Bekijk details van Breiclub actief

 • Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik Bekijk details

  1 augustus 2021

  Heb je een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heb je vragen over de brief of hulp nodig om een afspraak te maken? Kom naar het spreekuur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik

 • Gecertificeerd: Bibliotheek Katwijk heeft kwaliteit op orde! Bekijk details

  24 juni 2021

  Bibliotheek Katwijk heeft op 19 mei opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

  Bekijk details van Gecertificeerd: Bibliotheek Katwijk heeft kwaliteit op orde!

 • BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje Bekijk details

  1 juni 2021

  Ben je ouder van een baby of dreumes (van 3 maanden tot 2 jaar)? Dan kun je jouw kindje nu gratis online lid maken van de bieb (ook zonder de inschrijfkosten). En je ontvangt ook nog eens gratis, in het kader van het programma BoekStart, het speciale BoekStartkoffertje cadeau. Een superleuk oranje koffertje met twee boekjes voor je kindje.

  Bekijk details van BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje

 • Bibliotheekvestigingen weer open! Bekijk details

  28 mei 2021

  Iedereen is weer welkom in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk. Lekker een boek zoeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of even een praatje maken: het kán weer.

  Bekijk details van Bibliotheekvestigingen weer open!

 • Gratis online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  15 maart 2021

  Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

 • Minicursus over Kieswijzer met kamerleden Bekijk details

  13 maart 2021

  Een aantal Kamerleden en kandidaat-Kamerleden was afgelopen maandag aanwezig bij een digitaal werkbezoek aan het (digi)Taalhuis van Bibliotheek Katwijk. Ze kregen daar een impressie van hoe een les of cursus er in de bibliotheek uitziet. In deze speciale online bijeenkomst werd aandacht geschonken aan de digitale vaardigheden die nodig zijn voor het invullen van kieswijzers zoals het Kieskompas. (digi)Taalhuiscoördinator Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk gaf de les aan een vaste groep van...

  Bekijk details van Minicursus over Kieswijzer met kamerleden

 • Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen Bekijk details

  13 maart 2021

  Floor Kuijt van De Duinroos en Joas van der Plas van de Oranjeschool mogen zich in 2021 de Voorleeskampioenen van Katwijk noemen. Dat besliste zaterdag een deskundige jury aan de hand van ingestuurde voorleesfilmpjes. Want ja, ook de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd verloopt in coronatijden anders dan anders. Maar aandacht voor plezier in lezen en het belang van voorlezen blijft altijd nodig en is belangrijker dan ooit. En als er twee voorleesambassadeurs zich afgelopen week hebben bewezen,...

  Bekijk details van Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen

 • Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd Bekijk details

  13 maart 2021

  De winnaars van de Katwijkse schrijfwedstrijd met als thema ‘Tweestrijd’ zijn geworden: Coralien Pladdet met het gedicht ‘Weg van jou’ én Anna van der Plas met een kort verhaal (zonder titel). De jury kwam bij de keuze van het winnende gedicht en verhaal niet in tweestrijd terecht maar was het opmerkelijk snel eens. De Katwijkse schrijfwedstrijd is een initiatief van Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post.

  Bekijk details van Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd