Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 220)

 • Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken

  9 september 2019

  Handlettering is helemaal ín maar hoe leuk is het om eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen in de herfstvakantie. Op donderdag 24 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen vanaf 8 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering & zelf een boekje in elkaar zetten’. Doe mee tussen 10.00 en 12.00 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

  Bekijk details van Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken

 • Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge

  9 september 2019

  Ben jij 10 jaar of ouder, fan van de Grijze Jager-boeken van John Flanagan en lijkt het je leuk om in de herfstvakantie voor één ochtend op een digitale manier in de wereld van Halt, Will en Maddie rond te lopen? Kom dan naar de avontuurlijke Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge. Op vrijdag 25 oktober staat de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur in het teken van de Grijze Jager.

  Bekijk details van Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge

 • In gesprek met Aaltje van Zweden

  9 september 2019

  Aaltje van Zweden komt op maandagavond 28 oktober naar Bibliotheek Katwijk. Zij wordt geïnterviewd door presentatrice Carolien van Egmond over haar boek ‘Om wie je bent’. Hierin beschrijft Aaltje van Zweden openhartig hoe ze omgaat met haar derde zoon Benjamin die autistisch is. Tijdens de avond in de bibliotheek gaan we in gesprek met haar over de wereld waarin zij leeft, als vrouw van de befaamde dirigent en violist Jaap van Zweden, als moeder van een dochter en drie zoons waarvan zoon Benjamin...

  Bekijk details van In gesprek met Aaltje van Zweden

 • Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

  9 september 2019

  De overheid regelt veel zaken met de burger via de computer. Bijvoorbeeld: het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, werk zoeken of een verhuizing doorgeven. Voor wie het moeilijk vindt om te werken met DigiD en online formulieren is er de cursus ‘Digisterker’. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leren mensen werken met de digitale overheid.

  Bekijk details van Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

  9 september 2019

  Wanneer is iemand een held? En zit er ook een held of heldin in jezelf? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Ontdek de held(in) in jou! echt een aanrader. Op woensdag 30 oktober gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze heldenontdekkingstocht. Doe mee van 15.00 tot 16.30 uur, er kunnen 15 kinderen meedoen.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

 • Filmavond met viering van emancipatie

  9 september 2019

  Het wordt op woensdagavond 30 oktober weer genieten van een film in de bibliotheek. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma met het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Ruth is een Amerikaanse juriste die in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen een hoop obstakels moet overkomen en vooroordelen moet zien te bestrijden. Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als één van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde...

  Bekijk details van Filmavond met viering van emancipatie

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

  9 september 2019

  Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in november/december in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een iPhone. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe deze smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

 • Breiclub actief op woensdagmiddagen

  8 september 2019

  Vanaf woensdag 4 september wordt er weer wekelijks tussen 14.00 en 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek een plekje ingeruimd voor onze actieve breiclub. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

  Bekijk details van Breiclub actief op woensdagmiddagen

 • Hulp bij het invullen van formulieren

  30 april 2019

  Vindt u het moeilijk om een formulier in te vullen? De formulierenbrigade helpt u. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur is de formulierenbrigade in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Hulp bij het invullen van formulieren

 • Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

  10 februari 2019

  Bent u op zoek naar werk? Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een CV of sollicitatiebrief? Kom dan naar het spreekuur Sollicitatiehulp in het digiTaalhuis van de bibliotheek. Peter Niehoff helpt u verder. De hulp is gratis.

  Bekijk details van Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'