Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 654)

 • Spreekuur Geldzaken Bekijk details

  3 februari 2023

  Wilt u geholpen worden bij uw geldzaken? Kom dan eens praten bij het spreekuur Geldzaken van ‘Grip op de Knip Katwijk’ in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Hier kunt u iedere dinsdag tussen 14.00 tot 15.00 uur gratis terecht.

 • Belastingspreekuur Bekijk details

  3 februari 2023

  Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Kom dan naar de Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u gratis, maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

 • Cursus belastingaangifte doen voor senioren Bekijk details

  3 februari 2023

  Senioren die niet zo vertrouwd zijn met het digitaal invullen van de jaarlijks terugkerende belastingaangifte, kunnen daar hulp bij krijgen in de vorm van een korte tweedelige cursus (twee dagdelen) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever op vrijdag 24 en 31 maart van 14.00 tot 16.00 uur.

 • Schrijfclub Bekijk details

  2 februari 2023

  Schrijf je graag of wil je graag schrijver worden, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, tijdens de maandelijkse Schrijfclub krijg je handige tips om jouw schrijverscarrière een boost te geven! Van diverse workshopdocenten krijg je verdiepende workshops die ingaan op diverse kanten van het schrijverschap. Hoe benader je bijvoorbeeld een uitgeverij? En hoe regel je een goede en succesvolle boekpromotie? Je leert het allemaal in Bibliotheek Katwijk.

 • Ontwerp je eigen game met Bloxels Bekijk details

  2 februari 2023

  Gamen was nog nooit zo leuk! Bloxels is de ultieme verbinding tussen de fysieke en online wereld. Bouw je game op een soort kralenplank en zie het direct online tot leven komen. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, dan ben je welkom om op dinsdag 14 februari lekker aan de slag te gaan met Bloxels in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. We starten om 15.45 uur en eindigen om 17.00 uur.

 • VoorleesExpress Katwijk zoekt versterking Bekijk details

  2 februari 2023

  De VoorleesExpress van stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland zoekt nieuwe voorlezers. Door een uurtje per week bij een gezin voor te lezen, stimuleren vrijwilligers de taalontwikkeling van jonge kinderen. Naast boeken lezen doen de voorlezers taalspelletjes met de kinderen en bezoeken zij de bibliotheek.

 • Creacafé voor volwassenen: haken basis Bekijk details

  2 februari 2023

  Beginners opgelet! Ga lekker aan de slag in ons nieuwe Creacafé voor volwassenen. Onder leiding van Bibi Grime leer je bijvoorbeeld schminken of maak je je eigen ansichtkaarten. Iedere bijeenkomst staat in het teken van een andere creatieve activiteit. Leer op dinsdag 7 februari van 19.30 tot 21.30 uur de basisvaardigheden van haken tijdens onze workshop voor beginners.

 • Ukkie uurtje Bekijk details

  2 februari 2023

  De bibliotheek is er voor iedereen, en dus ook voor onze jongste bezoekers! Kinderen van 0 tot en met 4 zijn samen met hun ouders van harte welkom op de jeugdafdeling in de Hoofdbibliotheek om lekker te luisteren naar een prentenboekverhaal en mee te doen aan een leuke activiteit. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn dinsdag 14 februari en dinsdag 14 maart vanaf 10.15 uur.

 • Filmavond over een laatste reis Bekijk details

  2 februari 2023

  De Bibliotheek organiseert veel activiteiten, waaronder de maandelijkse filmavonden. Op 15 februari staat er weer een ontroerende film op de planning over een laatste reis van een hoogbejaarde man en zijn dierbaarste bezit. Deze film raakt aan onvermijdelijke thema’s als liefde en verlies.

 • Taalcoachtraining Bekijk details

  2 februari 2023

  De bibliotheek is op zoek naar nieuwe taalcoaches! Veel mensen willen de Nederlandse taal leren of verbeteren. Er is een grote behoefte aan taalcoaches die daarbij kunnen helpen. Wie zelf goed Nederlands spreekt en het fijn vindt om iemand te helpen, kan taalcoach worden. Je krijgt in vier avonden (6, 20 en 27 maart en 3 april van 19.30 tot 21.30 uur) een gratis cursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Paginanavigatie