Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 311)

 • Breiclub actief op woensdagmiddagen

  8 september 2019

  Vanaf woensdag 4 september wordt er weer wekelijks tussen 14.00 en 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek een plekje ingeruimd voor onze actieve breiclub. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

  Bekijk details van Breiclub actief op woensdagmiddagen

 • Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs

  10 juni 2019

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk een superleuke kindervoorstelling in het atrium van de Burgt in Rijnsburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 ‘Reis mee!’ staat centraal in deze vrolijke, muzikale en interactieve voorstelling over reizen, vervoer, samenwerken, zorgen voor elkaar en dieren. Op zaterdag 12 oktober om 10.30 uur kunnen kinderen van 4 t/m 9 jaar genieten van de voorstelling ‘Op wereldreis met Muisje Gijs’ van Kindertheater DeepDeep.

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs

 • Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

  10 juni 2019

  Op speurtocht naar de Brittenburg onder leiding van een kenner. Een prima gelegenheid om dat te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagen die van 11 t/m 13 oktober worden georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur geeft schrijver Tom Buijtendorp in de Hoofdbibliotheek Katwijk een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk’. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis mee terug te gaan naar de Brittenburg, de mysterieuze burcht die in...

  Bekijk details van Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

 • Vrouwenavond

  10 juni 2019

  Een echte ontmoetingsavond. Dát wordt de Vrouwenavond die op maandagavond 14 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur wordt georganiseerd in het Taalhuis van Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Iedereen is welkom. We maken er een gezellige avond van. Met elkaar kletsen, een hapje en een drankje en nog een leuk taalspelletje erbij. Kom ook! De toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrouwenavond

 • Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT

  10 juni 2019

  Een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk is dubbel genieten: van een populaire film dichtbij huis én van hapjes en drankjes. Op woensdag 16 oktober om 19.30 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op een roman van bestsellerauteur Meg Wolitzer. Het is het verhaal van een vrouw die haar eigen literaire ambities opzij heeft gezet voor de carrière van haar man en al die tijd zijn ontrouw negeerde. Wanneer hij echter de Nobelprijs voor Literatuur wint neemt...

  Bekijk details van Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT

 • Hulp bij het invullen van formulieren

  30 april 2019

  Vindt u het moeilijk om een formulier in te vullen? De formulierenbrigade helpt u. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur én op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is de formulierenbrigade in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Hulp bij het invullen van formulieren

 • Telefonisch spreekuur voor taalcoaches

  17 maart 2019

  Bibliotheek Katwijk organiseert, nu het Taalhuis in de bibliotheek dicht is vanwege de coronacrisis, een wekelijks telefonisch spreekuur op donderdagmiddag voor taalcoaches en taalvrijwilligers. Taalcoaches zijn actief bij het helpen van mensen met het oefenen van de Nederlandse taal. Tijdens het telefonisch spreekuur kunnen ze vragen stellen en krijgen ze mogelijkheden en ideeën aangereikt om in deze lastige periode toch, samen met degene die ze begeleiden, met de Nederlandse taal aan de slag te...

  Bekijk details van Telefonisch spreekuur voor taalcoaches

 • Verkoop afgeschreven materialen

  5 januari 2019

  Het is intussen al traditie geworden: rond de kerstvakantie verkopen wij weer onze afgeschreven materialen. Van vrijdag 13 t/m zaterdag 28 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden...

  Bekijk details van Verkoop afgeschreven materialen

 • Filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

  18 november 2018

  Ga er maar weer lekker voor zitten! Op woensdagmiddag 4 maart organiseren het Sportbedrijf en Bibliotheek Katwijk in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag. Op het programma staat een prijswinnende film voor kinderen van alle leeftijden. Vanaf 14.00 uur kunnen zij zich gratis laten verrassen door een heerlijke jeugdfilm gebaseerd op een boek van kinderboekenschrijfster Anna Wolz.

  Bekijk details van Filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

 • Gratis training voor nieuwe taalcoaches

  18 oktober 2018

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in maart een gratis taalcoachtraining aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis training voor nieuwe taalcoaches