Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 186)

 • Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes'

  21 mei 2019

  Genieten van een sfeervol poppentheater in de Zomerbieb? Ja, dat kan op donderdag 29 augustus van 10.30 tot 11.15 uur in de Hoofbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater De Kletskous speelt dan de vrolijke en spannende voorstelling ‘De brandweermannetjes’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Kom, samen met je (klein-)kindje, naar dit verrassende poppentheater met leuke verhalen, live muziek en home made poppen. Ben jij de brandweerman/brandweervrouw die we zoeken? Dan zien we je graag bij de voorstelling!

  Bekijk details van Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes'

 • Hulp bij het invullen van formulieren

  15 mei 2019

  Vindt u het moeilijk om een formulier in te vullen? De formulierenbrigade helpt u. Vanaf 18 juni zit de formulierenbrigade op dinsdag in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur is de formulierenbrigade in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Hulp bij het invullen van formulieren

 • Breiclub ook 's zomers actief

  10 februari 2019

  We hebben een actieve breiclub in de bibliotheek.

  Bekijk details van Breiclub ook 's zomers actief

 • Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

  10 februari 2019

  Bent u op zoek naar werk? Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een CV of sollicitatiebrief? Kom dan naar het spreekuur Sollicitatiehulp in het digiTaalhuis van de bibliotheek. Peter Niehoff helpt u verder. De hulp is gratis.

  Bekijk details van Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

 • BoekStartcoach in CJG

  24 augustus 2018

  Bibliotheek Katwijk zorgt er vanaf afgelopen maand voor dat binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Het Kwadrant een zogenaamde BoekStartcoach actief is. De zeer ervaren jeugdbibliothecaris Evelien Steenbeek haalde haar Boekstartcoachpapieren en staat sindsdien klaar voor alle ouders met jonge kinderen die op bezoek komen bij het CJG. Wie meer wil weten over voorlezen aan een piepjong kindje of op zoek is naar leuke boekentips of boeken over een bepaald thema, kan bij Evelien terecht. En...

  Bekijk details van BoekStartcoach in CJG

 • Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

  1 juni 2018

  In de Hoofdbibliotheek gaan we voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, een workshop, een themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september starten we met een superleuke filmmiddag voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

 • Leuke Kindercolleges in het najaar

  1 juni 2018

  In het najaar organiseert Bibliotheek Katwijk op woensdagmiddag een viertal kindercolleges in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daar over door te praten. Zo gaan we het hebben over hoe we ons beschermen tegen het water, over de grappen in Asterix & Obelix, over waar ons kraanwater vandaag komt en komt jeugdschrijfster Anna Woltz in de kinderboekenweek vertellen over vriendschap. Schrijf de data van de kindercolleges...

  Bekijk details van Leuke Kindercolleges in het najaar

 • Nieuwe taalcoaches gezocht

  30 mei 2018

  Er zijn steeds meer mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, het fijn vindt om iemand te helpen en wat tijd in de week hiervoor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen een gratis taalcoachtraining aangeboden in de bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuwe taalcoaches gezocht

 • Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

  14 mei 2018

  Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden? Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland – kun je je hart ophalen, ook in Bibliotheek Katwijk. Met Muziekweb heeft de bibliotheek de grootste muziekcollectie van Europa in huis.

  Bekijk details van Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

 • Toeristische informatie in bibliotheek

  9 mei 2018

  Bewoners, bezoekers en toeristen kunnen voor informatie over het toeristisch/recreatieve aanbod van de gemeente Katwijk voortaan ook terecht bij de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. In samenwerking met Katwijk Marketing is er ruimte gemaakt voor folders en ander informatiemateriaal. Ook is er een zogenaamd I-Point geplaatst.

  Bekijk details van Toeristische informatie in bibliotheek