Resultaat 281 - 290 (van 290)

• Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall

2 augustus 2016

Wat zou jij doen als je de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou jij die jonge soldaat, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een van de bunkers van de Atlantikwall zit, helpen? Op die vragen kun je nu een antwoord krijgen door het spel te spelen en de puzzels op te lossen van de break-in box over de Atlantikwall. Ben je 10 jaar en ouder, dan kun je in de meivakantie gratis meespelen in de Hoofdbieb. Alleen of met een groepje alvast wat escape room-ervaring opdoen: dát kan in de bieb!

Bekijk details van Speel in de meivakantie de break-in box over de Atlantikwall

• Spacemiddag

10 februari 2016

‘Reis mee!’ is niet voor niets het thema van de Kinderboekenweek. Op zaterdag 5 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de Hoofdbibliotheek meereizen naar …: de ruimte. Een echte Spacemiddag, volledig in het teken van de ruimte. Met een gave VR-Truck die voor de bibliotheek staat geparkeerd, een astronaut in pak, ontdek de planeten met blue-bots, een space-speurtocht en een green screen voor een spannende ruimtefoto. Deze spacemiddag mag je echt niet missen!

Bekijk details van Spacemiddag

• Nederlands leren met programma's in bieb

25 december 2015

In het Taalhuis van Bibliotheek Katwijk, gevestigd in de bibliotheek aan de Hoorneslaan, is iedereen welkom voor advies en ondersteuning bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Dankzij een speciale licentie voor drie jaar van uitgeverij Boom, zijn er in het Taalhuis nu ook allerlei oefenprogramma’s beschikbaar om de Nederlandse taal te leren op de computers van de bieb.

Bekijk details van Nederlands leren met programma's in bieb

• Gratis lid met cadeautje

21 december 2015

Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019 schrijven wij kinderen van 0 tot 6 jaar gratis in als lid in de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Valkenburg en Bibliotheek Rijnsburg. Bovendien krijgen de kids een grappig welkomstcadeautje van de bieb: het vingerpoppetje van kater Harry uit het Prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Niet aarzelen, maar doen!

Bekijk details van Gratis lid met cadeautje

• Wekelijkse informatiemiddag over vrijwilligerswerk in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

25 oktober 2015

Ga je op pad voor een boek, kom je thuis met een leuke vrijwilligersbaan: het kan zo-maar gebeuren. Medewerkers van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) zijn vanaf woensdagmiddag 28 oktober wekelijks te vinden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om informatie te geven over allerlei aspecten van vrijwilligerswerk.

Bekijk details van Wekelijkse informatiemiddag over vrijwilligerswerk in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

• Workshop: E-books op de e-reader & tablet

13 oktober 2015

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan alleen wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de workshop E-books op de e-reader & tablet op donderdagochtend 17 november van 9.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: E-books op de e-reader & tablet

• Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters met een computer of tablet

29 juni 2015

Internet is niet meer weg te denken uit deze tijd. Toch is het gebruik van internet niet voor iedereen een een-tweetje, evenmin als e-mailen. En dat is jammer, want wie niet over digitale vaardigheden beschikt, heeft de kans buiten spel te komen staan. Hoe kun je nu bijblijven en zorgen dat je zelf op een eenvoudige manier de eerste stapjes leert zetten met mailen en internet gebruiken?

Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters met een computer of tablet

• Workshop: E-books op de e-reader & tablet

22 juni 2015

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan alleen wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de workshop E-books op de e-reader & tablet op donderdagochtend 6 oktober van 9.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: E-books op de e-reader & tablet

• Gratis inloopspreekuur e-books bij Strandbieb

1 januari 2015

Of je nu op het strand ligt, of op de camping staat, in een kusthuisje of B&B logeert of gewoon in Katwijk woont, iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Op zaterdag 18 juli tussen 11.00 en 13.00 uur is er een gratis inloopspreekuur in de Strandbibliotheek in Katwijk, speciaal bedoeld voor mensen met vragen over het lezen van e-books op de e-reader of op een tablet.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books bij Strandbieb

• Gezamenlijke maaltijd en filmvoorstelling

21 juni 2014

Het activiteitenprogramma voor het najaar wordt in Bibliotheek Katwijk geopend met een gezellige maaltijd en een mooie film op woensdag 9 september. Belangstellenden kunnen om 18.30 uur in de Hoofdbibliotheek aanschuiven voor een lekkere maaltijd. Verschillende heerlijke buitenlandse gerechten worden klaar gemaakt door vrouwen die afkomstig zijn uit verschillende landen. Na de gezamenlijke maaltijd volgt de filmvoorstelling.

Bekijk details van Gezamenlijke maaltijd en filmvoorstelling