Resultaat 281 - 290 (van 342)

• Gezamenlijke maaltijd én filmavond

7 juni 2017

Al een aantal jaren is het een doorslaand succes: een gezellige maaltijd én een filmavond in de bibliotheek in de Week van de Alfabetisering. Op woensdag 5 september is het weer zover. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever begint om 18.30 uur het ‘met elkaar eten’. Iedereen kan volop genieten van heerlijke, zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen, verzorgd door Welzijnskwartier Medelanders. Daarna staat de aantrekkelijke film ‘M’ op het programma.

Bekijk details van Gezamenlijke maaltijd én filmavond

• Creatieve workshop: Bouw je eigen stad van de toekomst

5 juni 2017

Hoe is het met jouw fantasie gesteld? En heb je zin om alvast een kijkje te nemen in de toekomst? Dan is de workshop ‘Bouw je eigen stad van de toekomst’ door Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk echt iets om aan mee te doen. Op woensdagmiddag 19 september kun kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar van 15.00 tot 16.30 uur terecht in de hoofdbibliotheek om mee te werken aan een stad van de toekomst.

Bekijk details van Creatieve workshop: Bouw je eigen stad van de toekomst

• Filmavond met intieme roadtrip én topacteurs

4 juni 2017

Het wordt op woensdagavond 19 september weer genieten van een bijzondere filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Bijzonder omdat in het kader van de Katwijkse Brainweek de helft van de opbrengst naar de Vereniging Katwijkse Ziekte gaat. Om 19.30 uur staat in het Dorpshuis Valkenburg een film op het programma, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian. Een intelligente en sympathieke roadmovie met niemand minder in de hoofdrollen dan Helen Mirren en Donald Sutherland.

Bekijk details van Filmavond met intieme roadtrip én topacteurs

• Ga mee op kruistocht

3 juni 2017

Eens een andere zaterdagmiddag dan anders? Dat komt goed uit. In de hoofdbibliotheek draaien we op zaterdagmiddag 9 februari om 13.00 uur een prachtige verfilming van een van de meest bekende jeugdboeken van Nederland. Dit boek is ook hét jeugdboek van 2019 in de actie ‘Geef een boek cadeau’. We hebben het over de klassieker ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman. Een spannend avontuur over vriendschap, wreedheid en geloof, dat je meeneemt door Europa in het jaar 1212. Een avontuur om volledig...

Bekijk details van Ga mee op kruistocht

• Fantastische documentaire over bergbeklimmen

28 mei 2017

De bibliotheek heeft in de Duurzaamheids- & Natuurmaand november een adembenemende en een Oscar winnende documentaire over een onbevreesde bergbeklimmer op het programma staan. Over hoe je de ruige natuur met je blote handen kunt bedwingen. Op woensdagavond 6 november om 19.30 uur in Hoofdbibliotheek kan iedereen de adem inhouden en van dichtbij meemaken hoe een spectaculaire klim in het Yosemite Park eruit ziet.

Bekijk details van Fantastische documentaire over bergbeklimmen

• Gratis kindercollege over Asterix en Obelix

18 mei 2017

In de herfstvakantie staat er op woensdag 24 oktober om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek weer een leuk Kindercollege op het programma. Dit keer is iedereen vanaf 8 jaar (ook volwassenen!) van harte welkom bij een praatje door Jaap Toorenaar over Asterix en Obelix en de Romeinen. Bij dit gratis Kindercollege krijg je veel plaatjes te zien en er kan vooral heel veel gelachen worden. Kom je ook?

Bekijk details van Gratis kindercollege over Asterix en Obelix

• GEANNULEERD Filmmiddag over het leven van kinderen in WO II

18 mei 2017

Door de ogen van drie kinderen kijken we mee naar het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op woensdag 1 april om 14.00 uur hebben we in de Hoofdbibliotheek een Nederlandse film klaarstaan voor kinderen vanaf 6 jaar die gebaseerd is op een jeugdroman van Jacques Vriens. Het verhaal speelt zich af in Zuid Limburg en laat zien hoe kinderen tegen wil en dank worden meegesleept in de geheimen van de oorlog.

Bekijk details van GEANNULEERD Filmmiddag over het leven van kinderen in WO II

• Voorleesbingo en knutselen over krokodillen

17 mei 2017

In de herfstvakantie hoeft niemand zich te vervelen. Na een workshop Minecraft en een kindercollege over Asterix en Obelix zijn nu jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar aan de beurt. Zij kunnen op donderdag 25 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek meedoen aan een bijzondere voorleesbingo en aan een knutselactiviteit. We maken er een gezellige anderhalf uur van op deze middag in de herfstvakantie. De toegang is gratis.

Bekijk details van Voorleesbingo en knutselen over krokodillen

• Digitaal lezen kan ook!

16 mei 2017

De bibliotheken in Nederland zijn tot en met 6 april gesloten vanwege de coronacrisis. Als mensen zonder boeken zitten, kunnen e-books en luisterboeken gelukkig uitkomst bieden.

Bekijk details van Digitaal lezen kan ook!

• Bordspellenmiddag

14 mei 2017

Op woensdagmiddag 29 mei is het vanaf 14.00 uur bordspellenmiddag in de Hoofdbibliotheek. Nu eens een keer geen programmeeractiviteit of kindercollege maar gewoon gezellig de bordspellen op tafel. Iedereen vanaf 6 jaar kan aanschuiven om met elkaar een spel te spelen. En ja, dat is gratis.

Bekijk details van Bordspellenmiddag