Nationale voorleesdagen

Voorlezen is leuk!

Het is weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari organiseren wij weer leuke (voorlees)activiteiten voor kinderen in de bibliotheek. Wist je dat voorlezen aan jonge kinderen belangrijk is? Het is niet alleen heel gezellig, het prikkelt ook hun fantasie en het is goed voor de (taal)ontwikkeling.
Een mooie gelegenheid om eens met je kindje naar de bibliotheek te komen en te ontdekken wat wij allemaal te bieden hebben. Voor alle kinderen t/m 5 jaar die lid worden van de bibliotheek ligt er een kleine verrassing klaar (op=op).

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

  • Startfeestje Nationale Voorleesdagen

  • Filmmiddag (neem je knuffel mee)

  • Muzikale voorstelling

  • Workshop Creakids: Prentenboekje maken (ouder en kind)

  • Muzikaal vertelfeestje in Valkenburg en Rijnsburg

  • Slotfeestje

Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

De lezing van Anna van den Breemer onder de titel ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’ geeft de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) nog wat extra kleur. Want welke ouder worstelt er soms niet met allerlei opvoedkwesties? Van den Breemer vertelt op woensdag 29 januari om 20.00 uur in haar lezing hoe je als ouder kunt omgaan met de verschillende emoties van je kind. Met humor weidt zij uit over de grote en kleine problemen waar ouders dagelijks tegenaan lopen en geeft alle ‘ploeterende’...

Bekijk details

Prentenboeken Top 10