Makersplaets

De Makersplaets is een werkplaats voor makers, een plek waar je kunt creëren en waar ideeën tot leven komen. Het is een ‘doe-afdeling’ waar kinderen van 4 t/m 12 jaar op een interactieve en speelse manier aan de slag gaan met 21ste eeuwse vaardigheden. Er is digitale apparatuur aanwezig, zoals een 3D printer en een vinylsnijder, waarmee kinderen onder begeleiding aan de slag kunnen. De Makersplaets is dé plek in Katwijk waar het draait om ontdekkend leren.

Programmeren

In de Makerplaets staan moderne, computergestuurde machines waarmee kinderen ontdekkend kunnen leren. Op een laagdrempelige manier en met nieuwe technologieën worden nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die wij organiseren in de Makersplaets.

Lego WeDo

WeDo 2.0 is een bouwset waarmee kinderen vanaf 7 jaar de wetenschap kunnen ontdekken. Ze worden aangemoedigd hun grenzen op het gebied van creativiteit te verleggen, onderzoek te doen, innovatieve ontwerpen te maken en hun ideeën te delen. Dit alles door de combinatie van veelzijdigheid van de LEGO stenen en de programmeermogelijkheden van digitale technologie.

Programmeren met Dash

De dash robot is een leuk te programmeren vriendje voor kinderen vanaf 7 jaar. Hij beschikt over enorm veel sensoren en functie om geluid te maken, maar ook op te reageren. Hij kan dansen, bewegen, obstakels vermijden en licht geven. Alles wat je van een echte robot kunt verwachten.

3D printen

Met een 3D printer in huis dagen wij kinderen uit om zich meer te ontwikkelen in 21ste eeuwse vaardigheden. Ze leren ontwerpen, lossen op creatieve manieren hun ontwerpproblemen op, ontwikkelen ze zich in hun ruimtelijk inzicht, en het allerleukste is natuurlijk het product dat ze mee naar huis mogen nemen. Het 3D printen is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Blue-bot

Blue-bot is een programmeerbare robot voor kinderen van 4-12 jaar. Ze leren hiermee op een leuke en slimme manier programmeren. Zo wordt het logisch denken meer gestimuleerd en ontwikkelen kinderen tevens een beter ruimtelijk inzicht wanneer ze met de robot aan het werk zijn. Blue-bot kan de verschillende commando’s uitvoeren door middel van de knoppen bovenop het beestje.

Makey Makey

Met de Makey Makey kunnen kinderen een eigen toetsenbord maken. Je verbindt de Makey Makey aan een computer, bevestigt de kabels aan (geleide) materialen (denk aan bananen, snoep, water, klei etc) en houd 1 kabel vast. Dan zoek je een spelletje uit en kan je je eigen gemaakte toetsenbord gebruiken om te spelen. Maar je kan het gekker maken. Je kunt de Makey Makey ook aan heel andere dingen vastmaken en voor je het weet kun je piano spelen met een hele tros bananen. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hieraan meedoen.