Passend Lezen

Vrouw met leesloep

Lezen kan altijd! Voor iedereen met een leesbeperking is er Passend lezen in de Bibliotheek, met 45.000 gesproken boeken.

Passend Lezen

Passend lezen biedt gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.

Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.De collectie van Passend Lezen bestaat uit gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. 

Bibliotheekservice Passend Lezen is rechtstreeks te bereiken via www.passendlezen.nl.

Wat heeft onze bibliotheek u ter plekke te bieden?

  • Grote letterboeken. De gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans.
  • Gesproken boeken (luisterboeken). Veel romans maar ook informatieve boeken komen tegenwoordig op cd uit. Deze gesproken boeken (luisterboeken) kunnen met een cd-speler beluisterd worden.