Kinderboekenweek

Workshop Handlettering voor kinderen

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen op vrijdag 5 oktober van 16.00 tot 17.00 uur meedoen aan deze superleuke creatieve workshop met Fleur Vooijs. 

Knutselen en schminken

Op zaterdag 6 oktober tussen 10.30 en 12.00 uur zijn kinderen van harte welkom in de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om te knutselen. De toegang is gratis.

Kidsworkshop 'Stokvriendje maken' met Hippe Stippe

Kom op zaterdag 13 oktober van 10.30 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek naar deze workshop waar we een fantasiedier op een stok gaan maken. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voorstelling kindertheater: 'Voor mijn allerbeste vriend'

Het is een goede traditie dat de bibliotheek in de Kinderboekenweek een leuke kindervoorstelling organiseert. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Speciaal over het thema van de Kinderboekenweek 2018 ‘Vriendschap’ hebben wij een vrolijke, muzikale en interactieve voorstelling op het programma staan. Op zaterdag 6 oktober om 10.30 uur in het Dorpshuis in Valkenburg kunnen kinderen van 2 t/m 9 jaar genieten van de voorstelling ‘Voor mijn allerbeste vriend’ van Kindertheater deepdeep.

Lees hier het hele bericht

Opening Kinderboekenweek

In alle 4 vestigingen is op woensdagmiddag 3 oktober de opening van de Kinderboekenweek. In de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever draaien we om 14.30 uur een leuke jeugdfilm. In Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg kan iedereen van 14.30 tot 16.00 uur terecht voor schminken en knutselen. 

Vier je Dierendag mee?

Bibliotheek, Muziekschool en Natuurcentrum Katwijk verzorgen op 4 oktober in de Hoofdbibliotheek tussen 16.00 en 17.00 uur een gezellig uurtje met voorlezen en muziek. 

Kinderboekenschrijfster Anna Woltz praat over Vriendschap

Anna Woltz komt vertellen op 10 oktober om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek over het thema van de Kinderboekenweek 'Vriendschap' en hoe dit onderwerp in haar boeken een belangrijke rol speelt. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Zilveren griffels 2018

Griffels en Penselen

Zilveren penselen 2018

Griffels en Penselen