Kinderboekenweek

Jeugdfilm over ijstijd

Op de openingsmiddag (woensdag 30 september) van de Kinderboekenweek staat er om 14.00 een grappige animatiefilm klaar in de Hoofdbibliotheek die zich afspeelt in de ijstijd. Logisch want het thema van de Kinderboekenweek is ‘En toen?’ en daarmee brengen we de geschiedenis weer tot leven.

Doorlopende speurtocht in twee vestigingen

Op speurtocht gaan in de Kinderboekenweek? Ja, dat kan in de Hoofdbieb en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Van 30 september t/m 10 oktober kun je in beide bibliotheken tijdens de openingstijden meedoen aan een leuke speurtocht met als titel ‘Hadden de Grieken al raketten?’

Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

In de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Dat kan ook op een moderne manier. Speel je graag met Minecraft? En wil je een eigen kasteel bouwen?

Naar vroeger tijden met kindertheatervoorstelling 'Tijdmachien'

Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk de superleuke jeugdvoorstelling ‘Tijdmachien’ in het Dorpshuis in Valkenburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ staat centraal in deze enthousiaste, muzikale en interactieve kindertheatervoorstelling die de fantasie prikkelt. Op zaterdag 10 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar van 11.00 tot 11.45 uur genieten van de voorstelling ‘Tijdmachien’ van Kindertheater DeepDeep.

Lees hier het hele bericht

Workshop Middeleeuwse handlettering

Handlettering is helemaal ín en hoe leuk is het dan om in de Kinderboekenweek waar het over geschiedenis gaat, ook eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen!

Filmmiddag over een Vikingjongetje

In de Kinderboekenweek organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op woensdagmiddag 7 oktober weer een gezellige filmmiddag voor kinderen in Dorpshuis Valkenburg!

Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt, ook in de Kinderboekenweek. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert de bibliotheek met Creakids Katwijk een tekenworkshop over het thema geschiedenis.

Workshop Green Screen: Tijdreizen in de bieb

Staat die superleuke workshop Green Screen al in je agenda? In de Kinderboekenweek die over geschiedenis gaat, kun je op zaterdag 10 oktober tijdreizen in de bieb. Van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar leren onder begeleiding zichzelf in de geschiedenis te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze workshop waarbij je de allerleukste foto van je geschiedenisavontuur mee naar huis krijgt.

Lees hier het hele bericht

Zilveren griffels en penselen 2020

Griffels en Penselen