Kinderboekenweek

Startfeestje Kinderboekenweek

Op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek 2019, woensdagmiddag 2 oktober, organiseert de bibliotheek in vestiging Hoornes/Rijnsoever een ‘Reis Mee-startfeestje’.

Jeugdfilm met maanavontuur

Op de eerste woensdag van de maand oktober staat er weer een filmmiddag van Bibliotheek en Sportbedrijf op het programma in Dorpshuis Valkenburg.

Workshop: Ontwerp je 3D fantasieraket

Op de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek (thema: ‘Reis mee!’) kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee doen aan een razende raketworkshop met de 3D printer.

Marnicktheater speelt: Ezel en Leeuw naar de ruimte UITVERKOCHT

‘Reis mee!’ is het thema van de Kinderboekenweek en als het aan ezel en leeuw uit de voorstelling van het Marnicktheater ligt, reis je zelfs mee naar de ruimte. Kinderen van 2 t/m 5 jaar kunnen op vrijdag 11 oktober om 16.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever genieten van een speciale kindertheatervoorstelling gespeeld door het Marnicktheater met als titel ‘Ezel en Leeuw naar de ruimte’.

Lees hier het hele bericht

Spacemiddag, in het teken van de ruimte

‘Reis mee!’ is niet voor niets het thema van de Kinderboekenweek. Op zaterdag 5 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de Hoofdbibliotheek meereizen naar …: de ruimte.

Workshop: VR-werelden maken

Wel eens een VR-bril op je neus gehad en weet je hoe gaaf dat is? Nee? Daar kan dan nu verandering in komen.

Workshop Creakids: Windreizigers

Reizen met de wind…. Dát gaan we doen tijdens de superleuke workshop van Creakids Katwijk die op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur wordt gegeven in Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis.

Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs

Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk een superleuke kindervoorstelling in het atrium van de Burgt in Rijnsburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 ‘Reis mee!’ staat centraal in deze vrolijke, muzikale en interactieve voorstelling over reizen, vervoer, samenwerken, zorgen voor elkaar en dieren. Op zaterdag 12 oktober om 10.30 uur kunnen kinderen van 4 t/m 9 jaar genieten van de voorstelling ‘Op wereldreis met Muisje Gijs’ van Kindertheater DeepDeep.

Lees hier het hele bericht

Zilveren griffels 2019

Griffels en Penselen

Zilveren penselen 2019

Griffels en Penselen