Online Lezen | Jeugd & Jongeren

Jeugd & Jongeren


Voor 0 - 18 jaar

Lezen doe je in je vrije tijd of voor school. Wist je dat je ook boeken kunt lezen en luisteren op je telefoon, tablet of e-reader?

lenerspas

Hoe werkt het?

  1. Kies

    een van de mogelijkheden hieronder.

  2. Log in

    met je bibliotheekpas, als dat nodig is.

  3. Lees

    en luister of bekijk een leuk boek. Veel plezier!


Lezen en luisteren

E-books

E-books kun je direct op je telefoon, tablet of e-reader lezen. Je grijpt nooit mis omdat ze nooit uitgeleend raken én je hoeft ze niet terug te brengen. Van 0 tot 18 jaar.

 

Ga naar de e-books op Jeugdbibliotheek.nl

Luisterboeken

Boeken kun je ook lezen met je oren, wist je dat al? Luister op je tablet of telefoon naar de mooiste luisterboeken met de online Bibliotheek-app. Van 0 tot 18 jaar.

 

Ga naar de luisterboeken op Jeugdbibliotheek.nl

Tijdschriften

In de online Bibliotheek-app kun je nu ook iedere week een tijdschrift lezen. Lees Okki, Zo zit dat, Wild van Freek, Tina, Bobo of National Geographic Junior waar en wanneer je wilt op je tablet of telefoon!  

Ga naar tijdschriften op Jeugdbibliotheek.nl

Passend Lezen

Heb je een leesbeperking door bijvoorbeeld ADHD of dyslexie? Dan kan lezen soms moeilijk zijn. Word lid van Passend Lezen. Tot 18 jaar is dit gratis en krijg je toegang tot Superboek. Met de gesproken boeken en karaoke-boeken van Superboek wordt lezen leuk!  

Ga naar Passend Lezen | Superboek

De Waanzinnige Podcast

Lezen is leuk! Maar welk boek is leuk om te lezen? In De Waanzinnige Podcast kun je luisteren wat de lievelingsboeken zijn van leeftijdsgenootjes. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ga naar De Waanzinnige Podcast

Meer informatie over De Waanzinnige Podcast

Yoleo

Met Yoleo lees en luister je tegelijk! Zo wordt lezen leuker en
makkelijker. Koppel je bibliotheekpas op de website van Yoleo zodat je de boeken kunt lezen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ga naar Yoleo

Meer informatie over Yoleo


Voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek

Voorgelezen worden uit bekende prentenboeken met beeld en muziek, dat is fijn. Voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Log in bij De Voorleeshoek

Meer informatie over De Voorleeshoek

Bereslim

Leuke animatiefilms van bekende prentenboeken. Zo leer je nieuwe woordjes! Voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Log in bij Bereslim

Meer informatie over Bereslim

Bliksem

Bliksem is een interactief digitaal prentenboek. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Log in bij Bliksem


Lezen voor school

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Ga naar Lezen voor de lijst

Uittrekselbank

De Uittrekselbank heeft samenvattingen van bekende jeugdboeken en literatuur. Met de achtergrondinformatie krijg je extra inzicht in het boek. Nuttig voor je boekbespreking! Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Log in bij de Uittrekselbank

Meer informatie over Uittrekselbank

LiteRom

LiteRom is superhandig voor lezen op school. Het geeft een compleet overzicht van interviews met auteurs, artikelen over en boekrecensies van Nederlandse en vertaalde literatuur van 1900 tot heden. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Log in bij LiteRom

Meer informatie over Literom

Literatuurgeschiedenis

Of het nou voor een boekverslag is, een werkstuk voor je studie of uit interesse: op Literatuurgeschiedenis lees je van alles over literaire teksten van de middeleeuwen tot nu. Zo leer je meer over schrijvers, thema's en stromingen. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Ga naar Literatuurgeschiedenis

DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van Nederlandse teksten. Lees teksten over letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van lang geleden tot nu. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Ga naar DBNL