Uitkomsten onderzoek Activiteiten en Samenwerkingspartners

Eind vorig jaar mocht u uw mening geven over onze activiteiten en samenwerkingspartners. Wij willen u nog hartelijk danken voor het geven van uw feedback. Graag delen we de belangrijkste uitkomsten met u.

De uitkomsten in het kort

• De activiteiten van de bibliotheek worden goed beoordeeld.
  • Redenen om naar een activiteit te gaan zijn: voor de ontspanning, informatie opdoen en voor persoonlijke ontwikkeling. Ook de prettige (informele) ruimte van de bibliotheek is een reden.
  • Aansprekende onderwerpen zijn: creatieve hobby’s, plaatselijke onderwerpen, literatuur en geschiedenis.
  • Mensen die geen activiteiten bezoeken, doen dat vooral niet vanwege gebrek aan tijd en interesse.
  • 24% van de panelleden heeft weleens gebruik gemaakt van het kortingsprogramma Voordeel met je biebpas

Samenwerkingspartners

• De panelleden zien duidelijk de waarde van samenwerking met partners, iets meer voor de samenleving dan voor zichzelf.
  • Top 4 partners: andere bibliotheken, scholen, de boekhandel en de gemeente. Dit zijn de logische samenwerkingspartijen voor een bibliotheek.
  • De meest interessante partijen om mee onder één dak te zitten, zijn een café/ restaurant en de kunstuitleen.

Reactie Bibliotheek Katwijk

• De uitkomsten tonen aan dat we met de activiteiten op de goede weg zitten. We zijn blij dat zoveel mensen de activiteiten zouden aanraden bij vrienden en familie.
  • Het stemt tevreden dat onze leden steeds meer gebruik maken van het kortingsprogramma Voordeel met je biebpas. Dit hebben we de afgelopen tijd vaak onder de aandacht gebracht.
  • De suggesties die u heeft gedaan voor mogelijke activiteiten in de toekomst nemen we mee in onze programmering van 2017.
  • Bibliotheek Katwijk gaat veel samenwerkingen aan. Iets minder voor de hand liggende samenwerkingen zijn bijvoorbeeld met het Welzijnskwartier, Natuurcentrum Katwijk, Kinderdagverblijven en de samenwerkingen in het Taalhuis.
  • In de vestigingen Rijnsburg en Valkenburg is in hetzelfde gebouw een horecagelegenheid. Voor de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever is niet te zeggen of wij dat ook kunnen gaan realiseren, in verband met besluitvorming in de gemeente. Maar de wens is er zeker.

Volgende resultaten ontvangt u in augustus

Graag blijven we luisteren naar uw suggesties en wensen. De resultaten van het in maart 2016 uitgevoerde onderzoek kunt u in augustus verwachten.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via info@bibliotheekkatwijk.nl