Aanvragen bij andere bibliotheken

Bibliotheek Katwijk beschikt over een ruime collectie, maar heeft natuurlijk niet alles in huis. De service Aanvragen biedt dan uitkomst! U kunt via deze service materialen aanvragen bij andere openbare bibliotheken in Nederland. Klik hier voor aanvragen via wetenschappelijke/universiteits bibliotheken

  1. Zoek de titel

    Zoek eerst in de catalogus van Bibliotheek Katwijk. Is het materiaal dat je zoekt daar niet beschikbaar? Klik dan links in het menu op 'in heel Nederland'.

  2. Gevonden? Dan kun je reserveren!

    Heb je de titel gevonden die je zocht? Kies deze titel en klik op de knop 'Aanvragen' In het vervolgscherm wordt gevraagd of u de landelijke bibliotheekkaart heeft. U klikt op NEE. Vul je pasnummer in deze staat op je bibliotheekpas en begint met 17109. Klik op 'Ga verder' en vul je pincode in. Ga akkoord met de kosten en bevestig de aanvraag.

  3. Kosten

    De kosten voor het aanvragen en transporteren zijn: voor boeken en bladmuziek € 2,00 en alle andere materialen € 2,50. Zodra de aanvraag via internet gedaan is en de titel niet uitgeleend is, duurt het ongeveer een week voor het materiaal in de bibliotheek is.