Boekenweek van Jongeren 2023

Van 15 t/m 24 september vieren we de Boekenweek van Jongeren! In bibliotheken, boekhandels en op scholen vinden activiteiten plaats. In onze vestiging Katwijk aan Zee haal je tijdens de Boekenweek van Jongeren ook de gratis verhalenbundel 3PAK op. 

Lisa Loeb Bang

roman

Een vrouw reflecteert op zowel de tragische als de grappige kanten van leven met een angststoornis.

Lees hem zelf!

Op woensdag 27 september komt Lisa Loeb naar Bibliotheek Katwijk om een lezing te geven over haar schrijfdebuut BANG. In BANG laat Lisa zien hoe het is om met een angststoornis te leven: de hilariteit en de ellende ervan. 

Tijdens de Boekenweek van Jongeren kun jij op een blind date... met boeken! In de vestiging Katwijk aan Zee vind je stapels ingepakte boeken. Op het kaftpapier lees je een paar zinnen. Durf jij het aan je te laten verrassen?

Beste Boek voor Jongeren

Aan het begin van de Boekenweek van Jongeren worden de twee ‘beste boeken voor jongeren’ bekend gemaakt. Er zijn tien boeken genomineerd. Vijf in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf in de categorie Vertaald. Lees meer over deze boeken, die je via de bibliotheek kunt reserveren (meestal ook als e-boek en/of luisterboek!). Wist je trouwens dat je tot 18 jaar gratis lid kunt worden van de bibliotheek?

3PAK cadeau

In het cadeauboek 3PAK vind je verhalen van Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. In het verhaal Gameplan van Philip onthult Antoon in een opstel Nederlands zijn handeltje in sneakers. Zijn ouders zijn kwaad. Maar is het zo erg om veel geld te willen verdienen? Het spannende verhaal Avani - De dochter van de Orde van Rima speelt zich af in de wereld van de game Assassin’s Creed: Mirage. In het middeleeuwse Bagdad werkt Avani samen met de Orde om een belangrijke geheime formule te ontcijferen. Maar ook de vijand is geïnteresseerd in deze informatie… Marie Lotte en Nydia zullen jou in hun verhaal eens even vertellen hoe jij je leven moet leiden, want zij zijn volwassen. GRAPJE. Volwassenen weten niks. Doe lekker waar je zelf zin in hebt.