Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Cadeau van de Bibliotheek

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek

Andere titels van Adriaan van Dis

• Avond met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

De populaire dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer (van onder meer 'Grand Hotel Europa' en 'Quarantaine'), die in de Italiaanse stad Genua woont, komt vertellen over zijn werk en over de thema's waar hij regelmatig over schrijft. Hij laat zich tijdens deze avond graag interviewen door Josine Heijnen. Met boekverkoop en gelegenheid voor signeren.

• Startbijeenkomst literaire leesclub

Senia en de bibliotheek organiseren deze vrijblijvende bijeenkomst waarin je meer te weten komt over een eventuele deelname aan een literaire leesclub. Met elkaar lezen en andere mensen ontmoeten? Kom langs!

• Filmavond met komisch Frans wandelverhaal

Bij Bibliotheek Katwijk is het thema van de maand november én van Nederland Leest: Over de grens. Dat is in de keuze van de film voor november ook goed terug te zien. Op woensdagavond 17 november om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een romantische Franse komedie uit 2020 op het programma.

Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek

Andere titels van Tjibbe Veldkamp

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis

E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp

Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?