Één maand, één thema

De hele maand november is het feest in de bibliotheek. Iedereen die lid is van de bibliotheek kan het gratis Nederland Leest boek ophalen: 'Je bent wat je leest'. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Voeding. Over voeding is veel te schrijven. Het is in veel romans een belangrijk motief, er is een grote collectie aan informatieve boeken over voeding en kookboeken behoren nog steeds tot de populairste genres. Een perfect moment om voeding daarom als thema van Nederland Leest te kiezen. In de vijf smaken die we tegenwoordig kennen, hebben we zoet, zout, zuur, bitter en umami voor deze keer vervangen door:

1. Koken
  2. Cultuur & Lifestyle
  3. Gezondheid
  4. Voedingstechnologie
  5. Milieu

Op de thematafel in de bibliotheek vind je diverse boeken die bij deze smaken passen. Vergeet hier niet te kijken bij je eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek en pak vooral een boek mee!
Naast een mooie collectie aan boeken in dit thema die je kunt lenen zijn er in de maand november ook diverse activiteiten voor jong en oud die iets met het thema voeding te maken hebben.

Lezing: Koken met Karin

Wie kent haar niet, Karin, van Koken met Karin. Maandag 19 november komt ze een leuke lezing geven in de bibliotheek. We gaan het deze avond uitgebreid hebben over de pakjes en zakjes waar veel van ons mee koken. Wat valt daar eigenlijk onder, en wat is er mis mee? Ook diverse gezondheidshypes komen aan bod, van diëten tot detoxen, van glutenvrij tot koolhydraatarm. Het belooft een vrolijke, inspirerende en gezellige avond te worden. Wil je hier graag bij aanwezig zijn?

Kindercollege: Waar kom ons kraanwater vandaag?

Woensdagmiddag 7 november om 14.00 uur vertelt Lisa van de Linde, student van de TU Delft, ons alles over ons drinkwater. Waar komt het water nu precies vandaan als je de kraan opendraait. Wat is rivierwater en grondwater? Hoe werkt de zuivering van het water zodat wij schoon water krijgen en niet ziek worden? Hoe wordt het water precies omhoog gepompt? Lisa doet hierbij wat eenvoudige proefjes om het een en ander te laten zien. Super interessant om daar bij te zijn. Leeftijd: 8 t/m 12 jaar. Toegang: € 2,50.

Filmavond

Donderdagavond 15 november draaien we in de Burgt in Rijnsburg een leuke film die goed aansluit op het thema voeding. In deze komedie zien wij een dag uit het leven van een ervaren cateraar, die de ontluikende chaos op een deftige bruiloft tevergeefs tracht te temperen. Een verfrissende blik op het huwelijksfeest vanuit een mannelijk perspectief. De spanning tussen het sprookje voor de schermen en het geren en geraas bij de catering, het explosieve ego van de dj, is de inzet van deze verrukkelijke Franse film.

Jeugdfilmmiddag en een gezond hapje

Ook met de kinderen kijken we in de maand november met een schuin oog naar het NL Lees thema voeding. We gaan op woensdagmiddag 14 november namelijk een leuke film kijken over een rat die graag topkok wil worden. En in de pauze knutselen we een gezond hapje van rupsje Nooitgenoeg. Iedereen vanaf 6 jaar mag gezellig aanschuiven deze middag.

Actie

Voor iedereen die nog geen lid is van Bibliotheek Katwijk, hebben we de hele maand november een speciale actie. Word deze maand lid van de bibliotheek en krijg het eerste jaar 50% korting op je abonnement.